<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Olajárfolyam
Részvény / Deviza / Áru Nem kell aggódni az autósoknak, csak botladozik az olaj
Privátbankár.hu | 2020. március 5. 20:05
Az olajkitermelés további napi másfél millió hordós csökkentését javasolják az OPEC tagállamai, de Moszkva egyelőre nem akart elköteleződni, és várnak a döntéssel.
Makro / Külgazdaság A nyugati világ is sokat veszíthet, ha nem lesz béke Iránnal
Király Béla | 2020. január 13. 06:10
A mostani, 70 dollár körüli szintről akár 100 dollárig is drágulhat az olaj ára, ha fokozódik a feszültség az Egyesült Államok és Irán között. Már csak azért is, mert a szakértők szerint Teherán képes lehet bizonyos ideig arra, hogy blokkolja az olaj szállítását. Ez pedig nagyon komoly áremelkedéssel járna a hazai benzinkutakon. De nem csak emiatt fájna mindenkinek egy elhúzódó válság.
Részvény / Deviza / Áru Sokkot kapott az olaj, de már jobban van - A hét videója
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 20. 20:30
A hét egyik legizgalmasabb gazdasági eseménye az olajárfolyam elképesztő ugrálása volt, amelyhez hasonlóra évtizedek óta nem volt példa. Mi történt az olajjal, milyen következményei lehetnek a hét elején bekövetkezett eseményeknek? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ videós elemzésünkben.
Részvény / Deviza / Áru Nyugalmat ígér az olajminiszter, mégis meglódultak az árfolyamok
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 18:15
Szaúd-Arábiában leváltották az egyik kiemelten fontos posztnak számító energiaügyi minisztert, ami bizonytalanságot szült a piacokon. Délutánra megismerhette a közvélemény az új minisztert is, aki nyugalmat ígért, ám úgy tűnik ez sem lökte a mélybe az árfolyamokat.
Részvény / Deviza / Áru Ezután jön csak az igazán drága üzemanyag kora?
Eidenpenz József | 2018. október 12. 16:38
Visszatérhet a drága energia korszaka, és ez a világgazdaságot fenyegeti – írta az IEA jelentése. Az olajcégek és országok kapacitásaik határán vannak, a kereslet is magas, “kettős csúcsra” számítanak a szakemberek. Ám a keresletet csökkentő hatásokat is azonosítottak, nem egyértelmű, merre mozdul el az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Új csúcson London, süllyedt a BUX – sikerül végre esnie az amerikai tőzsdének?
Eidenpenz József | 2018. január 10. 19:08
Az idén eddig nem sikerült egyik napon sem csökkenniük az amerikai tőzsdéknek, de lehet, hogy ma végre menni fog. Európában rossz volt a hangulat, de voltak kivételek. Nálunk a Richter ment szembe az árral.
Részvény / Deviza / Áru Lehetséges, hogy az OPEC-nek lövése sincs a várható olajárról?
Eidenpenz József | 2017. július 26. 06:06
Az OPEC-tagok amiatt a dilemma miatt őrlődnek, mely szerint a kitermelés-korlátozás nem csak nekik, a konkurenseiknek is jó. A lobbizásban Venezuela áll az élen, amelynek termelése csökkenőben, gazdasága mélyrepülésben, semmire nincsen pénze, és már a benzint is importálnia kell. Így vagy úgy, de ők fogják a magasba lökni az olaj árát?
Részvény / Deviza / Áru Kissé magához tért az olaj, de nagyot esett nap végén a Mol
Eidenpenz József | 2017. június 22. 18:50
Jelentős szerepük volt az olajáraknak a mai kereskedésben, végül ahogy magukhoz tértek, a tőzsdék is javultak kicsit. Itthon a nap nagy részében a Mol tartotta vízszint felett a BUX indexet, a végén azonban elvesztette korábbi nyereségét. Közel került az euró a 310-es határhoz.
Részvény / Deviza / Áru Megint beszakadt az olaj, de a Mol szépen emelkedett
Eidenpenz József | 2017. május 31. 18:21
Sokféle hír és adat érkezett ma, amelyek után az európai tőzsdéken inkább pozitív, az amerikaiakon negatív hangulatban kereskedtek, de a végére Európában is elromlott a hangulat. A magyar tőzsde még kellemes pluszban tudott zárni a Mol és a Richter miatt, a forint azonban gyengült. Jaj az olaj vásárlóinak.
Részvény / Deviza / Áru Az önmegsemmisítő olajrali ellenére 37 százalék hozam egy év alatt – interjú
Eidenpenz József | 2017. május 25. 06:07
Az árupiacok tavaly kissé magukhoz tértek, az olaj ára például rengeteget emelkedett, mégsem tudott volna igazán magas hozamot elérni az, aki ilyen termékekbe fektetett. Az OTP árupiaci alapjának azonban sikerült, kezelője elárulja, hogyan, és azt is, mi most a legérdekesebb különleges árupiaci termék. Interjú Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Részvény / Deviza / Áru Osztalékfizetés előtti szintre kapaszkodott a Mol, jó nagyot erősödött a forint
Eidenpenz József | 2017. május 10. 19:18
A reggel meghatározó híre az volt, hogy Donald Trump kirúgta az FBI igazgatóját, és ez nem lelkesítette a befektetőket. Az sem veszi ki jól magát, ha épp akkor rúgnak ki egy ilyen vezetőt, amikor az elnök embereinek orosz kapcsolatait vizsgálja, de inkább attól félhettek a piacok, hogy az ilyen politikai csatározások késleltetik a fontos gazdasági intézkedéseket, mint amilyen a tervezett adócsökkentés.
Részvény / Deviza / Áru A gyorsjelentések hete jön Pesten, Macron után megtalálták az új aggódni valót
Eidenpenz József | 2017. május 8. 19:11
Ahogy sejteni lehetett, Emmanuel Macron új francia elnök győzelme beépült már az árakba, így a piacbarátnak kikiáltott elnök győzelme ellenére is estek az árfolyamok Európában. Új aggódni valót is találtak a piacok, a francia nemzetgyűlés júniusi megválasztását, az ott kialakuló arányoktól is sokban függ majd Franciaország működése, az új elnök hatalma.
Részvény / Deviza / Áru A szaúdi hatalmi harc fogja felforgatni az egész Közel-Keletet?
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 20:20
Nem elég, hogy Szaúd-Arábia kevesebb bevételhez jut az alacsonyabb olajárak miatt, és költségvetése súlyosan deficites, úgy tűnik, belső hatalmi harcok is nehezítik a helyzetét. Ha ezek elfajulnának, az az egész térség stabilitását felboríthatja, Irán befolyása megerősödhet egy sor térségbeli országban.
Részvény / Deviza / Áru Ez lesz Trump következő nagy csatája, valósággal robbant ma az OTP
Eidenpenz József | 2017. március 16. 18:54
Ritkán látott mértékű ugrást mutatott be ma az OTP, a részvény 3,6 százalékkal drágult. Az európai tőzsdéket a holland választás deríthette főleg jobb kedvre, de az amerikai kamatemelés is kedvezett a részvénypiacoknak. Az USA-ban viszont már leült a lelkesedés, már Trump-ra figyelnek, az olaj is újra szenved. A forint megint erősebb lett.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért esett nagyot az olaj – apránként sütögették a spekulánsokat
Eidenpenz József | 2017. március 13. 13:27
Olyan történt az olajpiacon a múlt héten, mint már november eleje óta nem, közel tíz százalékkal estek az árak. Pedig az OPEC kitermelés-csökkentése nyomán nagyon sokan számítottak arra, hogy az árfolyam tovább emelkedik. Mi lehet ennek az oka, csak annyi, hogy magasak az amerikai készletek, vagy valami más is van mögötte?
Részvény / Deviza / Áru Megjött a Trump-rali 2.0 – már az is elég, ha az elnök nem mond csúnyákat?
Eidenpenz József | 2017. március 1. 18:57
Nem derült ki semmi a gazdaságpolitikai tervekről, például adócsökkentésről, deregulációról, beruházásokról, mégis kitörő örömmel fogadták a részvénypiacok a tegnap éjszakai Trump-beszédet. Nagy ugrással történelmi csúcsra ugrott az amerikai részvénypiac, először van 21 000 pont felett a Dow, mindenki másnál nagyobbat ment a BUX index.
Részvény / Deviza / Áru Trump beszédére várnak a tőzsdék, reggel jön a Mol-jelentés
Eidenpenz József | 2017. február 27. 19:02
Kivárás volt a részvénypiacokon az amerikai elnök keddi beszéde előtt, a tőzsdeindexek alig változtak. Ismét 308 forint felett az euró, eléggé drága az olaj, magához tért kissé a Magyar Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Megvan a 33 ezres BUX index, most az OTP és a Telekom indult be
Eidenpenz József | 2017. január 10. 18:44
Új év, új rekordok, méghozzá majdnem minden nap, legalábbis ami a BUX-ot illeti. Az emelkedést a Magyar Telekom váratlan bejelentése és az OTP fűtötte. A forint gyengülget, de ez semmi a török lírához képest. Az olaj esik, mert mindenki azt számolja, hogyan fogják az OPEC-tagok átverni egymást.
Részvény / Deviza / Áru Az olajcégek aggódnak, míg az OPEC marakodik
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 15:44
Az olajvállalatok az iparági változásokra reagálva mintegy 2,4 százalékkal, napi 33,88 millió hordóra csökkentették kitermelésüket.
Részvény / Deviza / Áru Először 19 000 felett a Dow Jones, felfelé kapaszkodik az OTP
Eidenpenz József | 2016. november 22. 19:26
Jó volt a hangulat a tőzsdéken kedden, sőt Amerikában újabb rekordok is születtek. A BUX is szépen emelkedett, főleg az OTP hajtotta, négyből három részvényünk emelkedett. A forint erősödött, az olaj súrolta az 50 dollárt is, de onnét mégis visszafordult. A török líra a negatív rekordok sorát gyarapítja.
Részvény / Deviza / Áru Négyből három részvényünk csúcson van, forintgyengülésre felkészülni?
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 18:36
Nagyon erőteljes áremelkedés következett ma a világ tőzsdéin. Az FBI-nak és a bóvliból való harmadszori kikerülésnek hála szépen emelkedtek a magyar részvények is, a BUX index új történelmi csúcsra repült. Ám a növekedés most elmaradt az európai átlagtól és a forint is gyengült kissé. Az olaj nem tudja, merre menjen, az arany nagyot esett.
Részvény / Deviza / Áru Mi történik az olaj árával jövőre?
Privátbankár.hu | 2016. október 23. 14:18
A kuvaiti kormány arra számít, hogy a következő 15 hónapban 50 és 60 dollár között ingadozik majd a kőolaj világpiaci ára.
Részvény / Deviza / Áru Túl erős a függőség? Bajban a világ egyik leggazdagabb országa
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 09:00
Bár még tart az óriási gazdagságot hozó szaúdi olaj, azt azért lehet sejteni, hogy ez sem marad így örökkön-örökké. Rájöttek erre az arab ország vezetői is, és elkezdtek dolgozni azon, hogy mi lesz az olaj után, csakhogy ez a folyamat enyhén szólva is nyögvenyelősen megy. Sőt most úgy tűnik, hogy az olajfüggőség csökkentésére létrehozott nagy terv teljesen visszafelé fog elsülni.
Részvény / Deviza / Áru Most érdemes tankolni? Ennél már csak feljebb kúszhat az olaj ára
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 16:49
Búcsút mondhatunk az év eleji szinteknek és az olcsó olajnak, innen már csak felfelé vezet út az elemzők szerint.
Vállalat Alacsony az olaj ára, ettől szenved a Shell
Privátbankár.hu | 2016. július 28. 11:45
Már második negyedéve húzza le az alacsony árfolya a brit-holland olajipari konszern eredményeit.
Részvény / Deviza / Áru Megint itt a 317 forintos euró, és újra dühöng a bika
Eidenpenz József | 2016. május 20. 18:10
Meglepő emelkedésre voltak képesek a tőzsdék pénteken, a BUX átlagon felül teljesített, a legjobban a Mol drágult. Az euró/forint elérte a 317-es szintet, és nem ment 316 alá sem. Az olaj szenved, az arany szintén, az amerikai technológiai részvényeket veszik, mint a cukrot.
Részvény / Deviza / Áru Sehogy sem sikerül megegyezni az olaj sorsáról?
Privátbankár.hu | 2016. május 20. 16:19
Az oroszok szerint gyakorlatilag felesleges az OPEC júniusi ülése, mert nem lesznek képesek megállapodni az olajpiac koordinációjáról.
Részvény / Deviza / Áru Felbeszélték az olajat, megugrott a Mol, 309 alatt az euró
Eidenpenz József | 2016. április 20. 18:17
Az olaj gyengülésből ütemes erősödésbe váltott, miután az olajkitermelő országok lehetséges következő csúcstalálkozójáról szóló hírek jöttek ki. A forint napról napra erősebb, ma volt 309 alatt is az euró. A BUX esett, de az utolsó pillanatban megugrott a Mol árfolyama, amelyre egy célár-javítás is érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Kudarcba fulladt tárgyalások - most van igazán bajban az olajipar
Privátbankár.hu | 2016. április 18. 08:06
Nem született megállapodás a kőolajkitermelő országok vasárnap Dohában tartott találkozóján a termelés befagyasztásáról. Sajtóhírek szerint a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetéhez tartozó országok közölték külsős partnereikkel, köztük Oroszországgal, hogy előbb a szervezeten belül kell dűlőre jutniuk a termelés korlátozásáról, és majd ezután tudnak más olajkitermelő országokat felkérni arra, hogy csatlakozzanak az egyezséghez.
Makro / Külgazdaság 40 év után visszaszállt az olajbizniszbe Amerika
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 16:34
Az egyik legnagyobb amerikai olajipari vállalat, az Exxon Mobil megkezdte az Egyesült Államokban kitermelt nyersolaj exportját.
Részvény / Deviza / Áru Szinte minden részvény emelkedett ma, 307 forint alá esett az euró
Eidenpenz József | 2016. február 22. 18:37
Augusztus óta nem látott árfolyamon, 306,80 körül is volt ma az euró árfolyama. A részvénypiacokon kibontakozott szép emelkedés főleg az emelkedő olajárnak köszönhető. Szerdán várhatóan a Magyar Telekom és a Mol is közli majd gyorsjelentését. Gyengült az angol font, a brit részvények viszont tartották magukat.
Részvény / Deviza / Áru Még meddig zuhan? 11 éves mélyponton az olaj ára
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 15:08
35 dollár alá esett az Európában irányadó északi-tengeri Brent könnyűolaj ára szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Lesz 20 dolláros olaj? Mikor ér véget az elképesztő áresés?
Privátbankár.hu | 2015. december 18. 07:59
A nyersolaj árfolyamának további esésével számol a piaci szereplők zöme a legújabb londoni befektetői felmérés szerint.
Részvény / Deviza / Áru Mikor fogy el az olajkészlet? Itt a válasz
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 14:23
A brit BP olajipari konszern szerint egyelőre nincs ok miért aggódni.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon furcsa dolog történik az olajárral
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 1. 14:14
Összevissza mozog a kőolaj világpiaci ára, ma délután például 25 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Életveszélyt okoz az olajár - mentik az oroszok a menthetőt
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 23. 14:13
Az orosz kormány és a jegybank intézkedéseket készít elő, hogy a devizaeladások és a devizabeáramlás ösztönzésével erősítse a rubelt.
Részvény / Deviza / Áru Ennyi lett az OTP új célára, Matolcsy felbeszélte a forintot
Eidenpenz József | 2015. július 21. 18:05
Az újabb kamatcsökkentés és az MNB sajtótájékoztatója nyomán hitelen 307 forintig esett az euró ára, hogy aztán visszatérjen 308-ra. Az egyik nagy bankház 33 százalékkal emelte az OTP részvényeinek célárát, de az tovább birkózik a 6000 forintos határral. Szenvednek a nyersanyagok.
Deviza / Áru Akár 20 dollár alatt is lehet az olaj – Szaúd-Arábiát nem érdekli
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 12:34
Ennyire durva kijelentést régen hallottunk már, Oroszország is nagy bajban lehet Szaúd-Arábia döntése miatt.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos