<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
PEMÁK
Állampapír / Kötvény Milyen euróárfolyamnál mondanád azt, hogy megbántad a szuperkötvényt?
Eidenpenz József | 2019. augusztus 6. 16:23
Az eléggé kétségtelennek látszik, hogy a kockázatmentes forintbefektetések között a szuperkötvénynek becézett sorozat a csúcstartó. Kérdés viszont, hogy mi lesz, ha a forint gyengül? Hol van az a forintárfolyam, amelynél már azt mondanánk, hogy jobban jártunk volna, ha euróban maradunk? Nincs túl közel.
Állampapír / Kötvény Ennyit kaphatsz euródra – ennél kisebb kamatot már nem visel el a magyar?
Eidenpenz József | 2017. április 26. 14:45
Az idén sokat rontottak a lakossági állampapírok kondícióin, persze teljesen logikus módon, miután a polgárok hatalmas mennyiségeket vásároltak, vásárolnak belőlük. Kevesebb szó esett eddig az eurós magyar állampapírokról, pedig azok szenvedték el a legnagyobb visszaesést: kamatprémiumuk a felére csökkent. Megmondjuk, ez miért olyan rossz.
Állampapír / Kötvény Változás az élen: ez lett a magyarok kedvenc állampapírja
Privátbankár.hu | 2017. április 13. 11:27
Több papír van a lakosságnál, emelkedik az átlagos futamidő is.
Állampapír / Kötvény Tovább öntik a magyar lakosságra az állampapírt
Privátbankár.hu | 2016. július 18. 07:42
Még az idén 1000 milliárd forint fölé emelné az értékesített lakossági állampapírok mennyiségét a Magyar Államkincstár.
Állampapír / Kötvény Már megint rengeteg állampapírt vettek a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 11. 11:45
Csaknem 190 milliárd forinttal nőtt januárban a lakossági állampapírok állománya - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a Privátbankárral.
Állampapír / Kötvény Soha ennyi állampapírt nem vettünk még
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 10:41
Minden idők legnagyobb lakossági állampapír értékesítését könyvelhette el az Államadósság Kezelő Központ tavaly decemberben.
Állampapír / Kötvény A kabinet megdicsérte a Kincstárt - további kamatemelés jön az állampapíroknál
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 10:42
A kormányzat elégedett a Magyar Államkincstár szervezeti, működési és informatikai megújulásával - jelentette be az NGM államtitkára. Tállai András szerint a jövő héten folytatódik a lakossági állampapírok hozamának emelése.
Állampapír / Kötvény Eurós magyar államkötvény vagy eurós bankbetét a nyerő befektetés?
Fellegi Tamás | 2015. január 5. 06:09
Ezúttal azt vizsgáljuk meg, hogy eurós megtakarításainkat állampapírban vagy bankbetétben célszerű tartani. Az eurós állampapír, a PEMÁK, vagyis a Prémium Euró Magyar Államkötvény jelenleg kapható sorozata (2017X) most 2,4 százalék kamatot fizet.
Állampapír / Kötvény Érdemes-e a környező országokban eurós állampapírt venni?
Fellegi Tamás | 2014. december 29. 06:09
Eurós befektetést tervezve megvizsgálhatjuk, hogy a magyar állampapír mellett érdemes-e valamelyik másik EU-ország, főleg a környezők euróban denominált állampapírját megvenni. Hét szomszédunk közül öt, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Románia és frissen csatlakozva Horvátország EU tag, közülük Ausztria, Szlovákia és Szlovénia az euró-zóna tagja is.
Állampapír / Kötvény Euróban vagy forintban érdemes magyar állampapírt venni?
Fellegi Tamás | 2014. december 17. 14:25
A magyar állampapír-palettán egyaránt találhatók kedvező forintos, illetve eurós államkötvények. A forintos sorozat kamata magasabb, de az eurós hozamát a forintárfolyam is befolyásolhatja. Vajon melyiket célszerűbb mostanában megvenni?
Állampapír / Kötvény Jön az új magyar euró-kötvény: nem adják majd akárhol
Privátbankár.hu | 2014. február 11. 15:04
Az Államadósság Kezelő Központ hamarosan új sorozatot indít a Prémium Euró Magyar Államkötvényből - csak a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet majd megvásárolni.
Állampapír / Kötvény Elkapkodták az eurós magyar állampapírt
Privátbankár.hu | 2014. január 10. 16:46
Az ÁKK lezárta a PEMÁK tavaly indult sorozatának forgalmazását, májusig értékesítették volna, de a megemelt forgalomba hozatali mennyiség is elfogyott.
Állampapír / Kötvény Közel 20 milliárd euróért vettek Pemákot a magyarok
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 13:52
A Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) állománya novemberben közel 66 millió euróval növekedett, ennek 28,6 százaléka a lakosságnak köszönhető. A teljes állomány meghaladta a 2,2 milliárd eurót a hónap végére.
Állampapír / Kötvény Tolongás az állampapírokért - melyik ment legjobban?
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 12:54
November végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1639,2 milliárd forintra emelkedett.
Állampapír / Kötvény Különleges hónap volt: 2 milliárd euró fölött a PEMÁK
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 12:44
A Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) állománya október hónapban közel 320 millió euróval növekedett. A hónap végére már több mint 2,1 milliárd eurónyi volt a papírból a befektetőknél.
Állampapír / Kötvény 3+3 a babaigazság: ennyit fog érni 19 év múlva a bébikötvény
Eidenpenz József | 2013. október 22. 15:53
Az állami 42 500 forintos támogatás mennyit fog érni 19 év múlva, mire elég a három százalékos reálkamat? Mennyivel javul a helyzet, ha a szülő is fizet be hozzá? Lakásra is futja majd egyszer, vagy csak ágybetétre? Mindez attól függ, mennyit tesz hozzá a család.
Állampapír / Kötvény Még mindig jó a prémium papír: vitték a magyar euró-kötvényt
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 13:26
Augusztusban a Prémium Euró Magyar Államkötvényből (PEMÁK) 63 millió euró értékben vásároltak a befektetők. A teljes állomány 1,77 milliárd euróra emelkedett a hónap végére.
Állampapír / Kötvény Jött az új sarc, a lakosság rohant állampapírt venni
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 12:56
91 milliárd forinttal növekedett júliusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyből közel 79 milliárdnyit adtak el - mindkét összeg rekord, a kamatokra kivetett újabb sarc megmozgatta a magyarok pénzét.
Adó Itt az az egykulcsos kamatadó, amely háromkulcsos
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 13:50
Hírlevélben tájékoztatta az Államkincstár az ügyfeleket arról, mi után von eho-t mától. A korábban nagyon ünnepelt eurós lakossági kötvény, a PEMÁK kamatát végül sújtja az adó, ám mégis adómentes lehet, ha megfelelő ideig tbsz-en tartjuk. Az egykulcsosnak nevezett kamatadó ezzel kettőből háromkulcsossá vált.
Állampapír / Kötvény Napi 8,3 milliárddal nőtt az államadósság idén
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 14:37
A központi költségvetés bruttó adóssága 22 238 milliárd forint volt június végén, 473 milliárd forinttal nőtt a múlt hónapban és 1518 milliárd forinttal nőtt az első félévben - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján olvasható adatokból.
Állampapír / Kötvény Magyar euró-kötvény helyett inkább nyaralásra kellett a pénz?
Privátbankár.hu | 2013. július 15. 10:14
Az előző havi kiugró értékesítést követően júniusban jelentősen lassult a Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) eladási üteme.
Állampapír / Kötvény A bankok nem versenyeznek az állampapírral - inkább eladják őket - interjú
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 06:09
Bár a bankok betétállománya csökken, ezt most nem fájlalják, sőt aktívan részt vesznek az állampapírok értékesítésében. Az államadósság-kezelést hol a túl alacsonyra süllyedő állampapír-hozamokért bírálják, hol a túl magas hozamfelárért. Jön az új babakötvény - interjú Borbély László Andrással, az ÁKK vezérigazgató-helyettesével.
Állampapír / Kötvény Még mindig népszerű a PEMÁK
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 17:02
Áprilisban 104,5 millió euró értékben vásároltak a befektetők a Prémium Euró Magyar Államkötvényből. A teljes állomány közel 1,1 milliárd euróra emelkedett április végére.
Állampapír / Kötvény Van még kamat évi öt százalék felett, emelték a PEMÁK mennyiségét
Eidenpenz József | 2013. május 7. 14:59
Az ÁKK százmillió euróval növelte az eurós inflációkövető kötvény kibocsátható mennyiségét. A forintos sorozatok közül az egyik értékesítését lezárták, de indult helyette másik. Még vannak öt százalék feletti kamatot fizető állampapírok öt és három évre egyaránt
Makro / Külgazdaság Ezért nőttek idén az ország devizatartalékai
Privátbankár.hu | 2013. május 6. 17:57
Magyarországra az Európai Uniótól - az odautalt pénzeken felül - 1,1 milliárd euró érkezett az első negyedévben - ez volt a legnagyobb tétel a devizatartalékok növekedésében.
Állampapír / Kötvény Meglepetés: Közel félmilliárd eurónyi PEMÁK-ot váltottak vissza
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 16:44
Az előző hónapban 472 millió euró értékben váltottak vissza a Prémium Euró Magyar Államkötvényből, miközben 25,8 millió euró értékben vásároltak. A nagy összeg mögött nagy valószínűséggel hazai intéményi befektetők álltak.
Állampapír / Kötvény Hol fizetik eurónkra a magasabb kamatot?
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 14:37
Az eurókamatok tovább csökkentek az utóbbi időben, ami nálunk is érezteti hatását. Évi két százalék feletti fix eurókamatot találni már alig lehet. Egyes változó kamatozású kötvények fizetnek ennél többet.
Állampapír / Kötvény Még sokáig jobb lesz a PEMÁK, mint az euróbetét
Eidenpenz József | 2013. március 18. 06:08
Nagy feltűnést keltett nemrég a PEMÁK, például azzal, hogy az eredeti 200 millió forintos összegből hetek alatt egymilliárd euró lett, és újabb sorozatot kellett kibocsátani a régi helyett. A jelenség magyarázata egyszerű, a papírok kamata tavaly év végén is, és most is jelentősen meghaladja az euróbetétekét.
Befalap Soha nem látott alacsony kamatok jöhetnek - interjú
Eidenpenz József | 2013. március 14. 06:00
Hacsak nem gyengül túlságosan a forint, akkor esély van arra, hogy soha nem látott szinten tartósan alacsony marad a forint kamatszintje. A befektetési alapok a kamatcsökkenésből már most is sokat profitálnak, és ebben az évben tovább folytatódhat a tőke átáramlása a betétekből az alapokba. Ennek megfelelően idén is folyamatosan piacon leszünk újabb és újabb tőkevédett alapokkal – mondja Komm Tibor, a CIB Alapkezelő vezérigazgatója.
Állampapír / Kötvény Százmillió euró felett is vettek eurókötvényt, de titok, hogy kik
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 07:36
Voltak százmillió eurós tételek januárban a Prémium Euró Magyar Államkötvény aukción. Erre nem számítottak, kisbefektetőknek szánták az értékpapírt.
Állampapír / Kötvény Tovább öntik a milliárdokat a magyarok az euró-állampapírba
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 16:53
Csaknem másfél milliárd euró a PEMÁK-állomány. A Prémium Euro Magyar Államkötvényből az év első két hónapjában 1,14 milliárdnyit vásároltak. Több mint 11 százalékuk már magánkézben van.
Állampapír / Kötvény Otthonról, gyorsan - megújult a WebKincstár
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 14:16
Megújult és átláthatóbb lett a WebKincstár, a Magyar Államkincstár értékpapír-kereskedési rendszere. Az oldal korszerűsítése várhatóan április végén fejeződik be.
Állampapír / Kötvény Jobb a hírünk a világban, mint amit a hitelminősítők sugallnak
Eidenpenz József | 2013. február 28. 15:16
Magyarország visszatér a korábbi adósságkezelési stratégiához, devizában is bocsát ki kötvényeket. Szükség is van erre: komoly terhet jelent az IMF és az Európai Bizottság által korábban nyújtott hitelek visszafizetése. Magyarország szokatlanul gyorsan állt a saját lábára, a hírünk is jobb a piacon, mint a hitelminősítésünkből gondolhatnánk.
Deviza / Áru Mi lesz velünk, ha jön a harmadik dollárár-robbanás?
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 07:00
Andy Xie, a Morgan Stanley volt vezető közgazdásza szerint ha a dollár komoly erősödésbe fog, az újabb pénzügyi válságot idézhet elő. Eddig két nagy dollárerősödési periódus volt a jelenlegi pénzügyi rendszerben, az egyik a latin-amerikai válságot idézte elő a nyolcvanas években, a másik az ázsiai válságot a kilencvenesekben. A leírt szindrómák egy része pedig Magyarországra is igaz lehet.
Deviza / Áru Nem fog elszállni a ló az MNB-vel, 282 forint lehet az euró
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 11:35
A monetáris politika mozgástere nálunk szűkebb, mint a nagy fejlett ipari országokban, de azért van mozgástér. Bárkinek hívják is majd a monetáris politika első emberét, ámokfutás azért nem lesz – mondják a CIB Bank elemzői. Az euró 282, a svájci frank 225 forint lehet az év végén.
Állampapír / Kötvény Drágán szerzett pénzt az IMF-törlesztéshez az állam - miért fizetünk előre?
Privátbankár.hu | 2013. január 25. 13:50
Elemzők szerint nincs komoly pénzügyi jelentősége annak, hogy a kormány idő előtt törlesztett a Valutaalapnak, ez inkább a kabinet üzenete a befektetőknek. Tényleg nagyon jól ment az inflációkövető euró-államkötvény, de az állam meg is fizeti ennek az árát.
Állampapír / Kötvény Végképp bye-bye, IMF? Ezért erősödhetett a forint
Eidenpenz József | 2013. január 15. 11:45
Az ÁKK felkért négy neves nemzetközi óriásbankot, hogy szervezzenek befektetői találkozókat Európában és az USA-ban a következő hetekben. Ez nagyon hasonlít egy nemzetközi devizakötvény-kibocsátás előkészületeihez, ami brókerek szerint jótékony hatással is járhat a forint árfolyamára nézve. Az IMF-megállapodás viszont végképp a távoli jövő ködébe vész.
Állampapír / Kötvény Elkapkodták a magyar eurókötvényt, jön az újabb kör!
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 16:36
Gyorsan sikertermékké vált a Prémium Euró Magyar Államkötvény. Az első sorozatot 5,1 százalékos induló kamattal még két napig lehet megvásárolni, a kibocsátó az egymilliárd eurós összeg elérésekor új sorozatot indít a folyamatos megvásárolhatóság érdekében.
Állampapír / Kötvény Már készpénzért is adják a magyar euró-kötvényt
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 11:55
A Prémium Euró Magyar Államkötvény december 14-től már euró befizetéssel és a WebKincstáron keresztül is elérhető a Magyar Államkincstárban.
Állampapír / Kötvény Újabb bank árulja a magyar euró-kötvényt
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 11:58
Már a Citibank fiókjaiban is megvásárolhatóak a Magyar Állam által kibocsátott, három éves lejáratú, 5,1% induló éves kamattal meghirdetett Prémium Euró Magyar Államkötvények.
Állampapír / Kötvény Nem csak a lakosság vásárol: jól indult a magyar euró-állampapír
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 08:13
Jól sikerült a Prémium Euró Magyar Államkötvény (Pemák) debütálása a magyar piacon, amelyből nem csak a lakosság, hanem alapkezelők is vásároltak.
Állampapír / Kötvény Péntektől az Államkincstárnál is vehetünk euró-államkötvényt
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 09:10
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott három éves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) már november 23-ától elérhető a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG