<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Prémium Államkötvény
Állampapír / Kötvény Beindult a kamatverseny, érdemes állampapír helyett banki kötvényt venni?
Eidenpenz József | 2022. november 18. 05:49
Az általános kamatemelkedés nyomán megélénkült a magyarországi banki kötvények piaca is. A kibocsátóknak érezhetően az állampapírokkal kell versenyezniük. Csakhogy nagyfokú óvatosság indokolt, mert a kötvényvásárlók az állampapírokéhoz hasonló hozamok mellé jóval magasabb kockázatot kapnak. Plusz még adót is kell fizetniük.
Állampapír / Kötvény Óriási roham indult az új állampapírokért - újra megy a Webkincstár
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 10:53
A pénzügyminiszter rekordeladásról ír - a Webkincstár elvileg már működik, csak nagyon lassan.
Állampapír / Kötvény Még mindig óránként legalább egymilliárd érkezik a szuperkötvénybe
Eidenpenz József | 2019. szeptember 3. 06:06
A nyári szünidő és vakáció sem vetette vissza annyira a MÁP Plusz iránti keresletet, hogy ne érkezzen bele legalább napi tízmilliárd forint. A bankok üzleti óráira lebontva tehát minden órára több mint egymilliárd jut. A régi papírok új fajtákra cserélése lassult ugyan, de nem állt le, több tízmilliárdot tett ki júliusban is.
Állampapír / Kötvény Megvan, miért alacsony a kamat: tovább kapkodják az állampapírt a kisbefektetők
Eidenpenz József | 2018. október 10. 15:01
Szeptember végére összehozta az állam az ez évre tervezett lakossági állampapír-kibocsátás 97 százalékát, nem csoda, hogy a kamatok viszonylag szolidak. A hónapban leginkább az egy éves papírok fogytak, de az inflációkövetőket is veszik.
Állampapír / Kötvény Ilyet vennél? Kicsit elkéstél, egyre kevesebbet fizetnek az államkötvények
Eidenpenz József | 2017. május 15. 17:26
Új inflációkövető államkötvényt bocsátottak ki az eddigi öt éves sorozat helyett, az új sorozat újabb negyed százalékponttal alacsonyabb kamatprémiumot fizet, mint az előző. Ez előtt két nappal 175 milliárd forint értékű hasonló kötvény járt le, aki nem sietett, valamivel rosszabbul jár.
Állampapír / Kötvény Agyő, négy százalékos inflációkövető állampapír-kamat
Eidenpenz József | 2015. május 14. 12:41
Új inflációkövető kötvényt bocsátott ki az állam, amelynek kamatprémiuma fél százalékkal alatta marad az előzőnek: 4 helyett 3,5, százalék az új érték. Azért így is ez az egyik legjobb befektetés jelenleg. Négy százalékos kamattal várhatóan már csak pár hónapig találkozhatunk.
Állampapír / Kötvény Ez lehet az egyetlen komoly esély, hogy pénzünk megőrizze vásárlóerejét
Eidenpenz József | 2014. november 3. 06:08
Jelenleg talán a legjobb kockázatmentes befektetés az inflációkövető hazai államkötvény, a PMÁK, amely 4,7 százalékos kamatot fizet akkor, amikor sok bankbetét vagy rövid állampapír csak 1-2 százalékot. De kamata változó, az infláció, amihez kötik, az idén minimális volt, megmarad-e előnye a jövőben is?
Állampapír / Kötvény Kamatmizéria: Mégis, melyik állampapírt válasszam?
Eidenpenz József | 2014. július 16. 15:45
Továbbra sincs jele annak, hogy megfordulna, vagy legalább megállna a kamatcsökkenés, az állampapír-hozamok is egyre újabb és újabb rekord alacsony szintre érnek. Mibe érdemes ilyenkor fektetni, és miért?
Állampapír / Kötvény Újdonság: a határon túli magyarok is vehetnek Bónuszt és Prémiumot
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 08:21
A bankokat is bevonja az állam a hosszabb távú lakossági állampapírok értékesítésébe - külföldiek is vásárolhatják majd a Bónuszt és a Prémiumot.
Állampapír / Kötvény Jött az új sarc, a lakosság rohant állampapírt venni
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 12:56
91 milliárd forinttal növekedett júliusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyből közel 79 milliárdnyit adtak el - mindkét összeg rekord, a kamatokra kivetett újabb sarc megmozgatta a magyarok pénzét.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Állampapír / Kötvény A mázlisták évi 10,2 százalékos állampapír-kamatot kapnak
Eidenpenz József | 2013. január 24. 17:30
Új inflációkövető Prémium államkötvényt bocsátanak ki 2018/I néven, amely az első negyedévben 8,0 százalékos kamatot fizet, negyed év után azonban ez várhatóan csökken majd. Akik korábban a 2015/J jelzésű papírt választották, nagyon jól jártak, mert nemrég évi 10,2 százalékra nőtt a kötvény kamatozása.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Így érdemes nyugdíjra, lakásra hosszú távon félretenni
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 06:20
Aki lépésről lépésre, egy életen át gyűjtögeti megtakarításait valamilyen nagyon fontos célra, hosszú távra, annak nemigen szabad kockáztatnia. De az sem feltétlenül megoldás, ha megtakarított pénzét beteszi az első bankba. A mai magas infláció mellett nem mindegy, mennyire versenyképes a kamat, kell- e adózni, és az sem, hogy hányszor kell egy évben ránéznünk. Szerencsére létezik adókedvezmény, inflációkövetés és újrabefektetés is.
Állampapír / Kötvény 5,1 százalékos euró-hozam: jövő héten indul az új magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 07:56
A jövő kedden kezdődik a lakosságnak szánt új euró-állampapírok forgalmazása. Első körben az OTP-ben, majd az Államkincstárnál vásárolható meg a kötvény, 200 millió euró a keret.
Állampapír / Kötvény Jól bevásárolt államadósságból a lakosság októberben
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 16:24
A kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 868,4 milliárdra emelkedett októberben. A 2012 évi növekmény közel 396 milliárd, míg az októberi értékesítés 60,6 milliárd forintot tett ki. A Prémium Magyar Államkötvényből csaknem 16 milliárdot értékesített az állam.
Állampapír / Kötvény Meglepetés: az eurózóna inflációját követő kötvényt bocsát ki Magyarország
Eidenpenz József | 2012. október 11. 11:02
Új három éves, az eurozóna inflációja felett 2,5 százalékos kamatprémiumot fizető kötvényt bocsát ki a következő hetekben az állam. A papír a forintos inflációkövető kötvényekhez hasonló konstrukciójú, de nemcsak a hazai lakosság veheti, hanem bármely külföldi befektető is. Ennek ellenére nem számítanak a külföldiek rohamára.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Sárkány ellen sárkányfű, infláció ellen inflációkövető kötvény
Eidenpenz József | 2012. augusztus 3. 06:10
Az idén gyorsult az infláció, eddig 5,3 és 5,9 százalék közötti egy éves, visszatekintő értékeket mértek, ez azonban a múltra vonatkozik. A megfelelő hozamú befektetések képesek lépést tartani a pénzromlással, csakhogy annak jövőbeli értékét nem ismerjük. Erre orvosság a 3-5 éves inflációkövető államkötvény, amelynek kamata jelenleg az akciós betéteket és az egy éves állampapírokat is felülmúlja.
Állampapír / Kötvény Újabb rekord - vásárolja a lakosság az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 15:40
Júliusban 72,2 milliárd forint értékben vásároltak a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírokból. A teljes lakossági állomány a hónap végén meghaladta a 717 milliárd forintot, amely több, mint 50 százalékos növekedést jelent. Ez minden eddigi csúcsot megdöntő növekedési ütem.
Pénzügyi szektor Az infláció és a kamatadó felzabálta a megtakarításaink egy részét
Eidenpenz József | 2012. július 31. 09:48
Van-e ma reálkamat Magyarországon, azaz ha lekötjük, befektetjük pénzünket, akkor többet kapunk-e az inflációnál, vagy sem? Az utóbbi egy évben a betétesek többsége átlagosan 1,1 százalékát veszítette el megtakarításának az infláció és az adóztatás miatt. Mi várható a következő egy évben, és hogyan lehet kivédeni azt, hagy negatív reálkamatot kapjunk?
Állampapír / Kötvény Válaszd a hazait: rákapott a lakosság a magyar állampapírokra
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 09:11
Július közepén meghaladta a 200 milliárd forintot a lakossági állampapír-állomány növekedése. A sikeres program további lépéseként a Magyar Államkincstár két új fiókot nyitott Budapesten, és megújult az allampapir.hu honlap.
Állampapír / Kötvény Rekordeladások májusban a lakossági állampapírokból
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 15:20
A kifejezetten a lakosságnak szánt értékpapírokból 50,2 milliárd forintnyit értékesített az állam májusban, ami 14,5 milliárddal nagyobb az áprilisi adatnál – közölte az ÁKK. Ismét a Kamatozó Kincstárjegyek állományának növekedése volt kiemelkedő, hisz a teljes mennyiség 38,5 milliárd forintnyi többletet mutat az előző havi adathoz képest.
Állampapír / Kötvény Elfogyott a csúcsprémiumot fizető inflációkövető kötvény
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 13:11
Az ÁKK bejelentette, hogy elfogyott a kisbefektetők egyik kedvence, a 2015/J jelzésű inflációkövető kötvény, amely társainál 1-2 százalékponttal többet, öt százalékpontot fizetett a pénzromlás felett. Van ugyanakkor olyan kötvény, amely alacsonyabb prémiumot fizet, de legalábbis jelenleg magasabb a nominális kamatozása.
Állampapír / Kötvény Áprilisban is több állampapírt vásárolt a lakosság
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 16:09
A kifejezetten a lakosságnak szánt állampapírokból az ÁKK 34,8 milliárd forintnyit értékesített áprilisban, ez négymilliárddal több a márciusi adatnál – közölte a szervezet. A prímet most is az évi nyolc százalékos kamatozású Kamatozó Kincstárjegyek vitték.
Állampapír / Kötvény Világhírű rendező forgatta a magyar állampapírok reklámfilmjét
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 13:32
Televíziós reklámmal erősíti az Államadósság Kezelő Központ a lakossági állampapírok vásárlását. A kreatív csapat biztosra ment: a filmet Koltai Lajos rendezte, Dobos Tamás volt az operatőr, a zeneszerző pedig Zságer Balázs. Koltai Lajos nemes ügynek tartja az államadósság finanszírozását, ezért vállalta el a felkérést.
Állampapír / Kötvény Lényeges kockázati tényező a külföldiek nagy állampapír-piaci súlya
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 11:56
Az április közepi kormányhatározat megjelenése óta több elemző is megszólalt arról, hasznos-e vagy sem, hogy az állam a lakosságot intenzíven orientálja az állampapír megtakarítási formák felé. Az ÁKK álláspontja szerint a belföldi finanszírozás adja meg igazán a finanszírozás stabilitását. A lakossági állomány növekedése jó az állampapír-vásárlóknak kockázatuk minimalizálása, és jó az államnak a finanszírozás biztonságának növelése miatt.
Állampapír / Kötvény Kedvcsinálónak szánják a féléves lakossági államapírokat
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:22
Féléves Kincstárjegy néven 7,5 százalékos induló kamattal bocsát ki új, hat hónapos futamidejű, fix kamatozású értékpapírt az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt). Az új termék jegyzése május 2-án indul – közölte a szervezet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG