<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Putyin
Makro / Külgazdaság Putyin megnyugtatott mindenkit: csak korlátozott ideig maradnak orosz katonák Kazahsztánban
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 11:11
A közép-ázsiai országban szerinte ki próbálják használni a helyzetet a külső és belső destruktív erők, de a békefenntartók mennek, ahogy a kazah elnök ezt kéri.
Makro / Külgazdaság Ukrán háború: fontos lépés történt a megelőzés érdekében
Privátbankár.hu | 2021. december 31. 08:57
A többi között az Ukrajna körül kialakult helyzetről, az esetleges orosz támadás veszélye miatt kialakult válság diplomáciai megoldásáról tárgyalt csütörtök este Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Szétrohadóban az orosz űrprogram, már Putyin barátja sem tűnik érinthetetlennek
Litván Dániel | 2021. december 24. 12:26
Régi dicsőségéből él a Roszkoszmosz, a rubelmilliárdok ellenére sehogy sem haladnak az új fejlesztések, a beszállítók pedig nem teljesítenek. A helyzet olyan súlyos, hogy egy nyugati cégen múlik, egyáltalán repülhetnek-e az orosz űrhajók, miközben az űrügynökség néhány éven belül a Holdra menne a még nem létező eszközeivel. A problémák akár a Roszkoszmosz vezetőjének, Dmitrij Rogozinnak a fejébe is kerülhetnek.
Makro / Külgazdaság Putyin kemény hangot ütött meg hagyományos évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján
Privátbankár.hu | 2021. december 23. 17:23
A Nyugatnak biztonsági garanciákat kell adnia Oroszországnak, most azonnal, ahelyett, hogy tőlünk követelne ilyeneket - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Cselekedeteink nem a tárgyalások menetén múlnak, hanem az orosz nemzetbiztonságnak adott feltétlen garanciákon. Egyértelművé tettük, hogy a NATO keleti bővítése elfogadhatatlan" - hangoztatta.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor Oroszországba megy – a fejére omlott a Paks II.-projekt
Káncz Csaba | 2021. december 22. 15:23
Forrásunk szerint a megrendült paksi projekt lesz Orbán látogatásának kiemelt témája. A szerződésnek mind a pénzügyi keretrendszere, mind a határideje teljesen tarthatatlan. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin megint megmutatta, hogy atombombákat is küldhetne Európa felé
Privátbankár.hu | 2021. december 18. 16:46
Az elmúlt hónapokban már harmadszor járőröztek atomfegyverekkel is felszerelhető orosz bombázók Belarusz légterében.
Makro / Külgazdaság Új fegyverkezési verseny kezdődött a nagyhatalmak között
Privátbankár.hu | 2021. december 13. 06:40
Putyin alig két éve beszélt először nyilvánosan az orosz hiperszonikus rakéták fejlesztési tervéről. Az idén ősszel sikeres kilövés történt egy tengeralattjáró fedélzetéről. Most vasárnap pedig bejelentette, nemsokára készen lesznek a hiperszonikus fegyvereket elhárító eszközeik is.
Makro / Külgazdaság Putyin nagylelkű kampánytámogatást ad szerb barátjának
Káncz Csaba | 2021. december 10. 15:22
Az áprilisi választások előtt Putyin elnök rendkívül kedvező gázár biztosításával látványosan megtámasztja szövetségesének, Vucsics elnöknek a kampányát.  Közös hadgyakorlatokat legalább évente kétszer tartanak és Moszkva rendszeresen adományoz fegyvereket Szerbiának. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin népirtáshoz hasonlította azt, ami Ukrajnában folyik
Privátbankár.hu | 2021. december 10. 10:14
Az orosz elnök egy csütörtöki eseményen úgy fogalmazott, "nagyon emlékeztet a népirtásra", ami a most a Donyec-medencében történik.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött Putyin és Biden csúcstalálkozója
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 17:16
Megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök videokonferencia keretében tartott csúcstalálkozója moszkvai idő szerint kedden délután.
Makro / Külgazdaság Putyin nem engedné, hogy Amerika jobban beleszóljon az ukrajnai helyzetbe
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 15:49
Nem tervezi Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy felajánlja a csatlakozást a normandiai négyek formációhoz amerikai hivatali partnerének - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Makro / Külgazdaság Lukasenka fenyegetése újra kilőheti a gázárakat
Litván Dániel | 2021. november 12. 14:43
A belarusz elnök tegnap belengette, hogy az EU-s szankciókra válaszul elzárhatja az országon áthaladó gázvezetéket. De valójában milyen erősek a lapjai Lukasenkának ebben a játszmában? Kisokos következik.
Makro / Külgazdaság Bosznia egy újabb polgárháború küszöbén
Káncz Csaba | 2021. november 3. 15:01
Miközben az EU sodródik, az USA pedig Kínára koncentrál, Moszkva és Belgrád elérkezettnek tekinthetik az időt Bosznia politikai színpadának újrarendezésére. A nemzetközi közösség boszniai főképviselője szerint az országot közvetlenül fenyegeti a széthullás veszélye, és "nagyon reális" a konfliktus visszatérésének lehetősége. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő durvasággal osztotta ki az ukrán vezetést
Káncz Csaba | 2021. október 15. 15:50
A Kreml nyílt levele elképesztő stílusban száll bele Zelenszkij elnökbe és politikustársaiba, akiket válogatott szidalmak között nemzeti identitás nélküli opportunistáknak nevez.  Ukrajna integrálódik az európai légtérbe – és a WizzAir már be is jelentette, hogy 26 új járatot indít Ukrajnából az EU különböző országaiba.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Nem sikerült megingatni Putyin hatalmát
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 20. 08:06
Megmarad az alkotmányozó többség, de voltak furcsa esetek a választás során.
Makro / Külgazdaság Putyin már a választás előtt kinyírta az ellenzéket
Káncz Csaba | 2021. szeptember 15. 16:49
A támadások és a piszkos trükkök egyértelműen mutatják, hogy a Kreml rendkívül ideges a népszerűségi mutatók miatt. A Novgorodi Járásban az is elegendő indok volt a jelölt kizárására, hogy részt vett egy tüntetésen, ahol Navalnij szabadon bocsátását követelték. Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Tömeges kivégzések jöhetnek Afganisztánban, miközben folytatódik a kimenekítési hadművelet
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 20. 13:05
A NATO felgyorsítja a kimenekítést Afganisztánból, közben az egyik ENSZ-dokumentum szerint a tálibok tömeges kivégzésekre készülnek. Egy német riporter afgán rokonát már meg is ölték, több más rokont megsebesítettek és folytatják a hajszát más "együttműködők" után.
Makro / Külgazdaság Melyek Putyin titkos félelmei Kínával kapcsolatban?
Káncz Csaba | 2021. május 14. 17:41
Moszkva és Peking a katonai technológiák, az űrkutatás és a mesterséges intelligencia (AI) területén egyre szorosabban működik együtt.  De a színfalak mögött megjelentek a Kreml jól körülírható aggodalmai.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hogyan értelmezhetők Putyin katonai lépései Ukrajnával szemben?
Káncz Csaba | 2021. április 29. 18:47
Moszkva egyet hátralépett a szárazföldön az ukrán határon, de lépett a Fekete-tengeren egy másikat előre, amely utóbbi nagyobb horderejűnek tekinthető.  A Nyugat jelenlegi értelmezésével szemben a Kreml a gyakorlatozással egy jövőbeni katonai konfliktusra készülhetett föl.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin bekerítő hadműveletre készülhet az ukránokkal szemben
Káncz Csaba | 2021. április 11. 12:35
  Milyen lépésekben zajlanak az orosz csapatösszevonások az ukrán határ mentén? A jelek arra utalnak, hogy Moszkva bekerítő hadműveletet hajthat végre a lövészárkokba beásott ukrán védelemmel szemben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin mozgósít – de mit szólnak ehhez az oroszok?
Káncz Csaba | 2021. április 7. 15:19
Az orosz társadalom többségét az egekbe törő élelmiszerárak idegesítik és belefáradtak a külpolitikai kalandozásokba. De Putyin elnök és külügyminisztere egy döntésképtelen EU-t, valamint egy hanyatló USA-t lát maga előtt, amely egyben agresszív lépésre sarkallhatja a Kremlt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Román katonai lépések – a dühös Putyin új rakétákat telepít
Káncz Csaba | 2021. március 26. 16:34
Lengyelország és Románia 2014 óta versenyez, hogy minél több amerikai katonai képességet fogadjon a NATO bizonytalan keleti szárnyán.  A vadonatúj ’Sz-500 Prométeusz’ lég- és műholdelhárító rakétarendszer első hadrendbe állítása a Krímben várható.  Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Putyin csapatai 5 nap alatt elérték Varsót – döbbenetes kimenetelű hadgyakorlat
Káncz Csaba | 2021. február 24. 14:49
A hadgyakorlat 5. napján az orosz csapatok elérték a lengyel védelmi vonalakat a Visztula folyó partján - addigra a lengyel haditengerészetet és a légirőt megsemmisítették.  A lopakodó orosz csapaterősítés Belaruszban átváltozhat egy „részben állandó” jelenlétre.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin munkaszünetet rendelt el, és bedobta a gazdaságvédelmi csomagot
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 16:05
Fizetett munkaszünet bevezetését rendelte el a jövő hétre a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Putyin mosolyog: Macron felforgatja a NATO-t
Káncz Csaba | 2019. november 14. 15:35
A francia elnök vihart kavart a nemzetközi politikában. Macron jól érzett rá arra, hogy a NATO már olyan mértékben erodálódott, hogy nem igazán tölti be sem politikai, sem katonai szerepköreit. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Gyilkos harc indult Putyin utódlásáért – ki garantálja a vagyonok átmentését?
Káncz Csaba | 2019. október 7. 09:08
A Kreml most két, katonai-ipari komplexumos nagyvadnak megadta az engedélyt, hogy informális kampányt indítsanak Putyin utódlására. Értesülések szerint az elnök Csemezovban bízik meg legjobban, így ő garantálhatná a legbiztosabb kezekkel a vagyonok átmentését és Putyin biztonságát 2024 után. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság G7 – vagy a szalonképtelen oroszok
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 15:22
Sokkal jobb lenne, ha Oroszország is ott lenne. Ezt üzente Donald Trump a G7 országok hétvégi csúcstalálkozója előtt. Ha viszont az ország gazdasági teljesítményét nézzük, semmi keresnivalójuk az oroszoknak a legfejlettebb államok között.
Makro / Külgazdaság Elkezdődött a fenyegetőzés az oroszok és Amerika közt
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 16:52
Putyin reagált az amerikai lépésre.
Makro / Külgazdaság Putyin interjút adott: elmondta, mi volt Merkel alapvető hibája
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 07:57
Az orosz elnök Trumpot méltatta ugyanakkor.
Makro / Külgazdaság Putyin nyeregben van: ma sorsdöntő tárgyalás kezdődik a Közel-Keletről
Káncz Csaba | 2019. június 24. 09:42
A Szíria jövőjéről folyó ma kezdődő tárgyalásokon az oroszok nyeregben érezhetik magukat, hiszen – ellentétben Washingtonnal – Moszkva komoly bizalmi tőkével rendelkezik a Közel-Keleten, sőt az elmúlt időszakban a régió diplomáciájának középpontjába került. Teherán megszerezte első kikötőjét Szíriában a Földközi-tenger partján és ez mind az oroszok, mind az izraeliek szemét csípi. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin a CICA-n: Amerika ketrecharcot folytat
Privátbankár.hu | 2019. június 15. 19:42
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nemzetközi színtéren vívott kereskedelmi háborúkban az Egyesült Államok „ketrecharcot” folytat.
Makro / Külgazdaság Putyin visszavágott – sorra rendülnek meg kormányok az információs háborúban
Káncz Csaba | 2019. június 12. 09:42
A globális geopolitikai hőmérséklet emelkedésének tudható be, hogy heteken belül három kormányt is megrendítettek kompromittáló videók és telefonbeszélgetések. Az osztrák blamázs után most a jelek szerint Putyin aknázza alá az új brazil elnököt, aki megnyitotta az Alcantara műhold-kilövő állomást az amerikai hadsereg előtt. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázó szemüket az orosz befektetési turistákra is vetik
Csabai Károly | 2019. április 17. 06:05
Milyen szerepe volt az orosz vasúti gondoláknak abban, hogy a Privátbankár.hu Klasszis-szavazásán a hazai alapkezelők az OTP Orosz Részvény Alapot választották a Legjobb Feltörekvő Piaci Részvényalapnak? Erről és egyéb érdekes kulisszatitkokról is beszélgettünk az OTP Alapkezelő Zrt. orosz alapját igazgató hétfős stáb két tagjával, Boér Levente befektetési igazgatóval és Halas Zoltán portfoliókezelővel.
Makro / Külgazdaság Putyin és Erdogan összeült – hadiipari együttműködések jöhetnek
Privátbankár.hu | 2019. április 8. 15:00
Találkozik a két elnök.
Makro / Külgazdaság Putyin beavatkozása – még több amerikai fegyver kerül Magyarország szomszédjához
Káncz Csaba | 2019. március 19. 09:00
Stagnáló gazdaság, folyamatosan eső reáljövedelmek, menekülő fiatalság – a krími válságot követő szankciók kemény szorításba fogják Oroszországot. Kijevben a hangulat annyira oroszellenes lett, hogy bárki nyeri a tavaszi elnökválasztást, még taktikai megfontolásból sem tehet gesztusokat Moszkvának. Washington az aggódó észak-európai szövetségesek nyomására még több fegyverzetet tervez átdobni térségünkbe. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: az orosz elnökkel találkozik Orbán Viktor, Merkellel és Trumppal nem
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 11:35
Egy interjúban elárulta továbbá, hogy 18 német beruházásról tárgyal jelenleg a kormány, melyek 15 és 100 milliárd forint között szóródnak.
Vásárló A nap képe: Putyin sporteseményen jópofizott
Privátbankár.hu | 2019. március 2. 16:52
Az orosz elnök megnyitotta a 29. Téli Egyetemi Világjátékokat a nemzetközi egyetemi sportszövetségi elnökkel Oleg Matyszinnel.
Makro / Külgazdaság Rengetegen vándorolnának ki Putyin Oroszországából
Privátbankár.hu | 2019. február 4. 17:22
Az orosz fiatalok jelentős része elhagyná az országot.
Makro / Külgazdaság A nap képe: van valami, amit senki sem fog Putyin után csinálni
Privátbankár.hu | 2018. december 30. 15:01
Más politikustól nem nagyon számíthatunk arra, hogy beáll jéghokizni, ez a mai nap képe.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Putyin pacsiját nehezen lehet megmagyarázni
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 13:00
Az orosz elnök nem zavartatta magát, mikor a szaúdi vezető köszöntésére került a sor.
Makro / Külgazdaság A nap képe: óriási mosolyokkal várták Putyint a rajongói
Privátbankár.hu | 2018. november 29. 15:03
Az orosz elnök a Krím bekebelezése után létrehozott Összoroszországi Népfront kongresszusára érkezett igen jó hangulatban.
Makro / Külgazdaság „Kérem, tűnjön el Ukrajnából, Putyin úr!”
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 13:18
Egyszerű üzenetet kell átadnia Donald Trumpnak.
Makro / Külgazdaság Trump és Putyin leül tárgyalni a nukleáris rakétékról
Privátbankár.hu | 2018. október 29. 13:08
Megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök párizsi találkozójának előkészítése.
Makro / Külgazdaság Putyin nagy dobása – de mit lép erre Amerika?
Káncz Csaba | 2018. október 4. 09:19
Az oroszok nagy fegyverüzlet lebonyolítására készülnek Indiával, amely a világ legnagyobb fegyverimportőre lett. Eközben tegnap a rúpia új történelmi mélypontra került a dollárral szemben. Az indiai kormányt is irritálja Trump „Amerika Mindenekelőtt” bezárkózása, ezért érezhető enyhülés kezdődött Pekinggel.
Makro / Külgazdaság Putyin kiakadt: Szkripal egy hazaáruló söpredék?
Privátbankár.hu | 2018. október 3. 16:50
Putyin szerint csak egy mesterségesen felfújt kémbotrány az egész sztori.
Makro / Külgazdaság Kedden találkozik Orbán és Putyin – erről is egyeztethetnek
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 17. 15:44
A magyar miniszterelnök Oroszországba látogat.
Makro / Külgazdaság Orbán visszatér – Putyinnal és Erdogannal is találkozik
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 10:53
Véget ér a vakáció a magyar miniszterelnök számára is.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló