<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvényárfolyam
Részvény / Deviza / Áru Hurrá, végre egy kis optimizmus a tőzsdéken
Eidenpenz József | 2020. március 24. 11:50
A tőzsdék végre jelentősebb emelkedést tudnak felmutatni, általában öt százalék körüli mértékben erősödnek az indexek Budapesten is. Sok kisebb-nagyobb jó hír van, ügyködnek a jegybankok, a vírus terjedésének az üteme egy-két országban talán végre lassul, Kínában lazították a mozgás korlátozásait. Robbantak a nemesfémek árfolyamai, de a kőolaj is szépen megy fel.
Részvény / Deviza / Áru Csányi Sándor növelte OTP-részesedését
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 14:33
Az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával szoros kapcsolatban álló Sertorius Global Opportunites Fund múlt pénteken, egy órával a tőzsdenyitás előtt vásárolt az általa irányított hitelintézet papírjaiból.
Részvény / Deviza / Áru 999 dolog, amely extrém nagyot esett ma
Eidenpenz József | 2020. március 12. 18:35
Ez már tényleg tőzsdekrach, afféle Lehman-krach 2.0. Hivatalosan is beköszöntött a medvepiac. A BUX közel 12, az OTP 17 százalékkal zuhant, a nemzetközi tőzsdékhez hasonló mértékben. Vírusügyben csupa rossz hír érkezik, a kormányok, jegybankok sem találtak még hatékony orvosságot a problémákra. Pánikszerűen adnak mindent, még olyan termékeket is, amelyeket ilyenkor éppen venni szoktak.
Makro / Külgazdaság Kiemelkedett bankcsoportjából a hazai Erste működési eredménye
Csabai Károly | 2020. február 28. 12:31
Az Erste Bank Hungary tavalyi működési nyeresége nagyobb arányban, 11 százalékkal, 229 millió euróra emelkedett, mint 70 százalékos tulajdonosa, az osztrák Erste Csoport egészének.
Részvény / Deviza / Áru A mai nap nagy nyertese több ezer embert foglalkoztat nálunk
Eidenpenz József | 2019. április 30. 19:15
A várnál sokkal magasabb lett a General Electric tőzsdei gyorsjelentésében az egy részvényre eső nyereség, ezt a részvény komoly emelkedéssel honorálta. A nyereséget azonban egyes üzletágak hozták össze, míg mások változatlanul veszteségesek. A cég a legnagyobb amerikai befektető Magyarországon.
Állampapír / Kötvény Mi lesz veled, Tesla? Intő jeleket mutat az árfolyam
Eidenpenz József | 2018. december 12. 06:06
A Tesla részvényeinek árfolyama szépen emelkedik a legutóbbi gyorsjelentés óta, ám az intézményi befektetők által vásárolt kötvények a mélyben maradtak, sőt esnek. Hogyan lehetséges, hogy ellenkező irányba mozog a kettő, és milyen problémákat okozhat ez a vállalat finanszírozásánál?
Részvény / Deviza / Áru Megugrott a Telekom-részvény – érdemes volt vásárolni?
Eidenpenz József | 2018. november 19. 16:50
A Magyar Telekom az egyik legjobb osztalékfizető részvénynek számít, hosszú távon a részvény mégsem volt olyan jó befektetés, mint az OTP vagy a Mol. Nem árt, ha a magas osztalékok mellett a részvények árfolyama is szinten marad, különben az inflációval sem tart lépést a papír.
Részvény / Deviza / Áru Túltolták a kannabiszt: milliárdok füstöltek el pár nap alatt
Privátbankár.hu | 2018. október 24. 13:33
Úgy tűnik, túlzott reményei voltak a befektetőknek a kannabisz-részvények kapcsán. A legnagyobb cégeket tömörítő index ugyanis hétfőn óriásit zuhant.
Részvény / Deviza / Áru Válságálló befektetés: te is lehetsz temetőtulajdonos
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 17:06
Elvileg nagyon válságálló üzletág a temetkezés, hiszen recesszióban is halnak az emberek, de a rokonok pénztárcája nem mindig ugyanolyan vastag. Szezonális ingadozás is van, télen többen távoznak közülünk. A tőzsdén levő temetkezési részvények teljesítménye, osztalékhozama különböző, de az emelkedés a fő trend.
Részvény / Deviza / Áru Meghintik a piacot – rengeteg papírt szór ki a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 09:39
A részvényei mintegy ötödét értékesíti a többségi tulajdonos.
Részvény / Deviza / Áru Robbanás előtt? 30 százalékkal drágább lehet a Mol
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 13:03
Négyből négy brókercég kedvezően fogadta a Mol jelentését, általában kellemes meglepetésnek tartják, az idei prognózisok azonban kissé borúsabbá teszik a képet. A célárak széles sávban szóródnak, de az átlaguk 3400 forint felett, a maximum pedig 3750 forintnál áll. Két nagy cég is ennyire becsüli a részvények értékét.
Részvény / Deviza / Áru Hat éves csúcson a Richter, öt évesen a Telekom – csak most jön az emelkedés java?
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 06:06
Vártnál erősebb számok jöttek két tőzsdei cégtől az elemzők szerint. Hat éves csúcson a Richter profitja, öt éve nem volt ilyen erős a Magyar Telekom eredménye. Ennek ellenére a célárak már nem midig haladják meg számottevően a tőzsdei árfolyamokat, ez óvatosságra intheti a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru A nap, mikor hetvenből 68 részvény esett – a kamatemelés kísértete járja be Európát
Eidenpenz József | 2017. július 21. 19:09
Csúnya esés volt ma az európai tőzsdéken, a piac nem akarja elhinni, hogy nincs egyhamar vége a jegybanki könnyítéseknek. A gyorsjelentések egy része is gyengécske lett. Az OTP szépen magához tért délután.
Részvény / Deviza / Áru Valódi tőzsdejáték – te rá mernéd bízni a vagyonod vadidegenekre?
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 14:40
Egy programozó ezt csinálta, és bármily meglepő, nem bukott az ügyön.
Részvény / Deviza / Áru Nem kapsz kamatot? Pótolhatod magyar osztalékkal
Eidenpenz József | 2017. április 13. 17:12
A részvény-befektetésektől sok kisbefektető ódzkodik, pedig a mai kamatszegény időkben még egészen óvatos feltételezésekkel élve is jobban járnánk magas osztalékot fizető részvényekkel, mint a kapható állampapírokkal. A Magyar Telekomnál akkor lennénk pont a mostani állampapírok szintjén, ha a következő években egy fillérrel sem tudná a cég osztalékát növelni.
Részvény / Deviza / Áru Nem tart a buboréktól: durván bevásárolt a világ legnagyobb befektetője
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 14:39
Warren Buffett szerint „nincs buborék” az amerikai részvénypiacon, ezért vásárolt 120 milliót az egyik cég részvényéből.
Részvény / Deviza / Áru A gyorsjelentések, vagy Trump nyomja le a tőzsdét?
Eidenpenz József | 2017. január 31. 18:41
A nap elején még volt egy kis optimizmus az európai tőzsdéken, de amint az amerikai tőzsdék kinyitottak, végképp elillant és gyorsuló esésbe váltott. A BUX index nullában tudott zárni, a forint sem sokat változott, zuhant viszont a dollár és ez jót tett az olajnak és az aranynak.
Részvény / Deviza / Áru Kiveszett a varázs az Apple papírjaiból – mi lesz ezután?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 1. 14:28
A telítődő telefonpiac és az erősödő kínai konkurencia ingatja meg a befektetői bizalmat a Saxo Bank szakértője szerint.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot koppanhat a játékgyártó – túlértékelt a részvény?
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 13:37
Hacsak nem találnak ki valami új őrületet, könnyen felkophat a Nintendo és a befektetők álla is.
Részvény / Deviza / Áru Rábuktak a befektetők – sosem ért még ennyit a Nintendo papír
Privátbankár.hu | 2016. július 19. 13:26
A vállalat sem gondolta, hogy ekkorát szakíthatnak az új játékkal.
Részvény / Deviza / Áru Különben is, kik azok a britek? Kilőttek a tőzsdék
Balkó Rita | 2016. július 1. 10:18
Múlik a Brexit hatása a tőzsdéken, mérsékelt emelkedésre számítanak az elemzők. Az OTP és a Richter is új célárat kapott, mutatjuk, milyet.
Részvény / Deviza / Áru Ezután ezeken a részvényeken lehet sokat keresni?
Eidenpenz József | 2016. május 19. 12:15
A nagyobb magyar tőzsdei társaságok részvényei 70 százalékos emelkedésen vannak túl, de vajon csatlakoznak-e hozzájuk a kisebbek is? A KBC Equitasnak néhány cégről eléggé jó véleménye van, másokat inkább figyelendőnek tart. A cég szerint a nyugdíjpénztárak kiesésével a kisbefektetők konkurensek nélkül maradtak a kisebb cégek piacán.
Részvény / Deviza / Áru Nem számítanak OTP-árváltozásra a brókerek, erre esik a részvény
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 11:32
Nagyjából a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést produkált az OTP, három elemzés közül egyik sem számít különösebb árfolyamváltozásra a papírtól, lehet, hogy éppen ezért esik. A banknál csökkentek a rossz hitelekre képzett tartalékok, nőtt az orosz, ukrán, bolgár leányvállalatok eredménye, magasabb lett viszont az adóteher.
Részvény / Deviza / Áru Jót tett az olajár emelkedése a piacoknak
Privátbankár.hu | 2015. december 29. 20:55
Nagyot ingázott a forint az euróval szemben, a BUX az élmezőnybe tartozott Európában. Az amerikai részvényeknek jót tett az olaj drágulása.
Részvény / Deviza / Áru Így kerülnék el a kínaiak a következő nagy pánikot
Privátbankár.hu | 2015. december 4. 10:28
Nagyon félti a tőzsdéit az ázsiai ország, nem megszokott lépésre készülnek.
Részvény / Deviza / Áru Miért vigyem a cégem tőzsdére?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 17. 08:20
A gazdasági újságok tele vannak tőzsdei sztorikkal, melyeknek a főszereplői nagy nemzetközi vállalatok, mint a General Motors, az Apple vagy a Facebook, illetve Magyarországon például a MOL, a Richter vagy az OTP. A legtöbb cégtulajdonos, cégvezető számára a tőzsde egy távoli, misztikus világnak tűnik, amely távol áll az ő vállalatától, és általában eszébe sem jut, hogy ehhez a világhoz valaha is köze lehet. Pedig ez koránt sincs így. A tőkepiaci finanszírozás minden cég számára elérhető, és olyan mértékben növelheti a cégek perspektíváit, amire egyetlen más finanszírozási forma sem képes. Milyen főbb funkciókat tölt be egy cég életében a tőzsde? Milyen indokok vezérlik azokat a társaságokat, amelyek a nyilvános tőkepiaci megjelenés mellett döntenek? Mit nyújt a tőzsdei bevezetés a társaságok számára, és milyen helyzetben tanácsos komolyan fontolóra venni egy ilyen lépést? Ezeket a kérdéseket veszi sorra az alábbi cikk.
Deviza / Áru Repül a, repül a forint! Már 298 forint alatt az euró
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 09:42
Ma ott folytatta az euró árfolyama, ahol tegnap abbahagyta, kilenc óra körül 298 forint alá süllyedt egy euró ára. A BUX index szerény pluszban nyitott, majd mínuszra váltott, elöl az OTP és a Telekom, gyengélkedik a Mol és a Richter.
Befektetési alapok Eljött már az ideje, hogy pénzt keressünk az oroszokon? Két alappal lehet kipróbálni
Eidenpenz József | 2015. február 24. 06:01
Három befektetési alapunk szakosodott az orosz részvénypiacra, az egyik megszűnőben van, de nem az orosz részvényeken elszenvedett veszteségek miatt. Az orosz tőzsde nemcsak az ukrajnai feszültségek miatt esik, előtte is évekig lefelé csorgott.
Részvény / Deviza / Áru Minden szárnyalhat a hét végére - a forint is
Privátbankár.hu | 2015. január 30. 09:41
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX közel 10 pontos csökkenéssel, 16658 ponton nyitott pénteken, de ezen gyorsan javítani tudott.
Részvény / Deviza / Áru Ma is gyengélkedni fognak a tőzsdék?
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 08:34
Az indexek szerény csökkenésére lehet számítani hétfőn az európai tőzsdék nyitásakor a hírügynökségek szerint.
Részvény / Deviza / Áru Az enyhe telek nem tesznek jót a kályhásnak, de tojnak a tyúkok
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 12:43
Erősen veszteséges negyedév után hasonló nyereség következett az Opimus Nyrt.-nél, a kályha-üzletág az enyhe időjárástól szenvedett, mégis növelte nyereségét. A tojástermelés nőtt, a tojás ára 2013-ban érte el mélypontját, ez jót tett a mezőgazdasági üzletágnak, a búzatermés viszont pocsék. A tőzsdei ár éves minimuma körül jár.
Részvény / Deviza / Áru Óriási emelkedéssel debütált az Alibaba a New York-i értéktőzsdén
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 20. 09:14
A kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata 46 százalékos árfolyam-emelkedéssel debütált pénteken a New York-i értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru A Dortmund pénzügyileg is letámadja a Bayern Münchent
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 23. 07:59
Nem kevesebb, mint 114,4 millió eurót szeretne begyűjteni az ezüstérmes Borussia Dortmund egy tőkeemelés során, amit elsősorban a Puma, a Signal Iduna és az Evonik cégek jegyeznek le, valamivel a jelenlegi tőzsdei ár alatt. Az egyetlen német tőzsdei sportklub példáját mások is követhetik.
KKV 88 millió euróba fáj az RTL-nek a magyar unortodoxia
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 21. 15:20
A német RTL Group 88 millió eurót írt le az első félévben a magyarországi érdekeltségének értékéből, amire a részvényeinek tőzsdei árfolyama 8,7 százalékkal zuhant a tőzsdén. A konszern egésze azért köszöni szépen jól van, annyira, hogy osztalékelőleget is fizet részvényeseinek.
Részvény / Deviza / Áru Minden esik, mégis emelkedik a BUX, hogy lehet ez?
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 09:50
A többi nyugat-európai tőzsdéhez hasonlóan minimális elmozdulással nyitott Budapest is, a BUX 0,1 százalékos emelkedést produkált. Eközben a vezető részvények estek, ennek magyarázata, hogy az OTP ma forog először osztalékszelvény nélkül.
Deviza / Áru Felhajtják a magyar részvények árát májusban a külföldiek?
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 12:31
A Generali elemzői szerint 2014 második negyedévében lényegesen javulhat az amerikai gazdaság teljesítménye, az Európai Központi Bank pedig kommunikációjában tovább egyengetheti az útját az európai „pénznyomdának”, mindez pedig az EUR/USD kurzus tetőzését eredményezheti.
Részvény / Deviza / Áru Kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak a tőzsdék szerda reggel
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 09:28
Eséssel nyitottak az európai tőzsdék szerda reggel, a BUX pedig stagnált, miután este Amerikában, hajnalban Ázsiában jó nagyot zuhantak az indexek. Drágult eközben az arany és a jen.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: felmehet-e még 50 százalékkal az ára?
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 14:05
Az elmúlt hetekben igencsak elült a Magyar Telekom felvásárlási sztorija, a KBC Equitas szerint azonban a régiós akvizíciós hullám folytatódásával nem lehet kizárni, hogy ismét felerősödjön a kivásárlási spekuláció. Az iparági környezet is javulással kecsegtet, ráadásul most technikai szemszögből is jól fest a telekompapír.
Részvény / Deviza / Áru BUX: Olyan bizonytalan vagyok ma… vagy talán mégsem?
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 10:15
Csak a bizonytalanság volt biztos hétfő reggel a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index gyakorlatilag nulla elmozdulást mutatott, a részvények fele emelkedett kicsit, a másik fele süllyedt. Pedig a hosszú hétvégék után nagy kilengések szoktak lenni, most is lett volna rá ok.
Részvény / Deviza / Áru Osztalékok: a mennyit már ismert, a mikor még több helyütt nem
Privátbankár.hu | 2014. május 4. 15:35
Eltérő irányba mozdultak a blue-chipek osztalékai - derült ki a távirati iroda összegzéséből. több társaságnál ugyan van megszavazott osztalék, de a kifizetés részletei még nem ismertek.
Állampapír / Kötvény Itt az ideje visszatérni a régi jó bankbetéthez?
Privátbankár.hu | 2014. április 29. 10:34
Érdemesebb fix államkötvény helyett bankbetétet vagy részvényt választani. Esetleg lakossági állampapírt.
Részvény / Deviza / Áru Lesz-e Facebook-részvény Pesten? - interjú
Eidenpenz József | 2014. április 25. 06:09
Hogy működnek a tőzsde egyik legnagyobb nyereséggel, és egyben legnagyobb veszteséggel kecsegtető termékei, a certifikátok? Kik szokták venni, és mikor keresik jobban? Miért nem volt eddig BUX certifikát a tőzsdén, és miért van most? Lehet-e majd Facebook-részvényt venni Pesten? Interjú Ráner Gézával, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Megnőtt 1,6 milliárddal az Opimus Group vagyona
Privátbankár.hu | 2014. április 9. 16:01
Közzétette közgyűlési előterjesztéseit az Opimus, amelyben 10,999 milliárd forintos saját tőke szerepel év végére. Ez közel 1,6 milliárd forinttal több, mint a háromnegyed éves 9,414 milliárd.
Részvény / Deviza / Áru Érdemes beszállni az orosz részvénypiacba?
Eidenpenz József | 2014. március 25. 06:09
Lesz-e Ukrajnában háború? Mennyire lesznek kemények a szankciók, okoznak-e recessziót, eleget estek-e már az orosz részvények? Lehet-e ukrán részvényeket venni? – kérdeztük az orosz részvényalapot is kezelő OTP Alapkezelőtől. Boér Levente portfólió-kezelő szerint nagy a hozampotenciál, de a kockázat is.
Befektetési alapok A ló két oldala: Kockázatkerülésből kapzsiságba lendül át a magyar?
Eidenpenz József | 2014. március 13. 12:59
Van pénz a hazai befektetési piacon, vagy nincs? Ha van, akkor az miért nem látszik a hazai tőzsdei árfolyamokon, miközben a kamat folyamatosan csökken és a megtakarítók alternatívákat keresnek? Az értékpapír-szakértők szerint bizony komoly átrendeződés van a piacon, ami messzire vezethet.
Részvény / Deviza / Áru Árfolyamzuhanás: Ennyit kockáztat az OTP Ukrajnában
Eidenpenz József | 2014. március 3. 17:30
Mélyrepülésben volt az OTP hétfőn az ukrán események miatt, de vajon mekkora a veszély? Mekkora tőkét kockáztat a pénzintézet a szomszédos országban, és ez mekkora részét teszi ki az árfolyamnak? Ezer forintot? Kétezer forintot?
Részvény / Deviza / Áru Forintgyengülés: most nem lesznek tömegek a devizaváltóknál?
Eidenpenz József | 2014. február 19. 11:12
Nem vár nagyobb összeomlást a forint árfolyamában a KBC Equitas, de gyengülésre számít. A Richtert és a Molt nem tekinti vételi célpontnak, az OTP túl bizonytalan, a Magyar Telekom viszont vonzónak tűnik. A kicsik közül a Rába, a Danubius és a TVK a favorit.
Részvény / Deviza / Áru Megérte-e 2000-ben 2000 forinton Magyar Telekomot venni?
Eidenpenz József | 2014. február 12. 17:30
Három brókercég szerint sem túl valószínű, hogy felvásárolnák a Magyar Telekom részvényeit, ugyanakkor a papírokat ettől függetlenül sem tartják drágának. Volt ez a részvény már 2000 forint felett is, vajon hogyan járt, aki azóta is tartogatta? Avagy mennyit ér az osztalék?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG