<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvények
Pénzügyi szektor Leminősítette az európai részvényeket a Bank of America
Privátbankár.hu | 2021. július 26. 14:16
Mert a delta variáns terjedése miatt veszélybe került a gazdasági visszapattanás.
Személyes pénzügyek 12. Amit a befektetésekről, megtakarításokról tudni érdemes
Privátbankár.hu | 2021. január 12. 10:39
Mi vajon a megtakarítás és a befektetés közötti különbség? Milyen befektetési lehetőségek között választhatunk? Milyen fontosabb elveket kell figyelembe vennünk a pénzünk elhelyezésénél?
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Részvény / Deviza / Áru Egyre erősebb a forint, de vajon így is marad?
Csabai Károly | 2020. november 13. 11:58
Ez a következő napok egyik kérdése, miután a nem is olyan régen még az euróval szemben a 370-es szintet megközelített hazai fizetőeszköz ma már 355-nél jár. Azt is érdekes lesz figyelni, vajon a hatékony COVID-vakcina ígéretére a hét elején szárnyalt tőzsdék megtorpanása csak átmeneti vagy tartós lesz-e.
Részvény / Deviza / Áru Az inzulin-piac Nespressója: a cukorbetegek és a befektetők is áldják majd ezt a céget?
MFC Equity | 2020. október 14. 17:02
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 8. részében a DexCom Inc.-ot járjuk körül, amely a glükózmonitorozó rendszerek tervezésével, fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik egy nagy iramban növekedő piacon és egy esetlegesen nyomott áron.
Részvény / Deviza / Áru Sok gazdag még gazdagabb lett a koronavírus-járvány alatt
Csabai Károly | 2020. július 14. 20:11
Ez derül ki a tehetősebb magyarok megtakarításait kezelő hazai privátbanki szolgáltatók lapunk megkeresésére adott válaszaiból. Nőtt a kockázatvállalási hajlandóság, sokan vettek részvényeket, arra számítva, hogy a válságból való kilábalást követően majd azok jóval többet érnek. Enyhén visszaesett az állampapírok iránti kereslet, az ingatlanoké viszont jóval masszívabban, mivel a befektetők az árak csökkenésére számítanak. Összességében június végén mintegy 45 ezer privátbanki számlán immár közel 6 ezer milliárd forint szunnyadhatott.
Makro / Külgazdaság Egymilliárddal többet keresett a megmaradt nyugdíjvagyonon az állam
Csabai Károly | 2020. június 18. 16:07
Mégsem vesz ki egy fillért sem a nyugdíjvagyont kezelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. (NESZG) 2,8 milliárd forintos 2019-es adózott nyereségéből a cég egyedüli állami tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Szemben az egy évvel korábbival, amikor nemcsak a profitot, hanem az eredménytartalékot is lenullázva közel 10 milliárdnyi osztalékkal jutalmazta meg magát.  
Részvény / Deviza / Áru Európa kizöldült, Budapest alulteljesített, Amerika vegyesen nyitott
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 18:49
Az öreg kontinens részvénypiacait az húzta felfelé a hét közepén, hogy a befektetőkben a geopoltikai feszültségeknél erősebbnek bizonyult a válságból való mielőbbi kilábalás reménye. Budapest viszont mínuszban zárt, az amerikai indexek mai teljesítménye pedig nehezen megjósolható. Az olajpiac nem osztotta a részvényesek optimizmusát, az árak az újra szaporodó COVID-19 fertőzésektől rettegve zuhantak. Az arany meg azért, mert a vele általában ellentétesen mozgó amerikai dollár teret nyert a többi vezető devizával szemben. 
Makro / Külgazdaság Megremegett a kisbefektetők keze a koronavírus-járvány hatására
Csabai Károly | 2020. június 10. 20:09
A háztartások 95 milliárd forinttal több értékpapírt adtak el áprilisban, mint amennyit vásároltak, amiben nyilvánvalóan közrejátszhatott a jövedelmi helyzet romlása, illetve az azzal kapcsolatos bizonytalanság, félelem.
Részvény / Deviza / Áru Rosszkedvük negyedévén vannak túl a tőzsdék, 362 forint közelében az euró
Privátbankár.hu | 2020. március 31. 22:06
Az amerikai Dow Jones még soha nem veszített ekkorát értékéből három hónap alatt, mint a koronavírus-járvány hatására most, január-március között. De a forint sem „felejti” el az első negyedévi zárást, meglehet, mai történelmi mélypontja csak néhány napig él majd.
Személyes pénzügyek Főleg az időseket célozzák meg az elharapódzó koronavírus-csalások
Eidenpenz József | 2020. március 31. 18:04
A koronavírussal kapcsolatos csalások nagyon hamar megjelentek az interneten, amint erre fogyasztóvédő szervezetek felhívják a figyelmet. Előbb, mint maga a járvány. A vírus kapcsán a csalók különösen nagy buzgalommal célozzák meg a 60 éven felülieket. Nagy anyagi károkat tudnak okozni befektetési csalásokkal is.
Makro / Külgazdaság Máris elzálogosította Csányi Sándor az új OTP-pakettjét
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 12:03
A pénteken több mint 1,85 milliárd forintért megvásárolt bankrészvényeit helyezte óvadékba kedden az OTP első embere.
Részvény / Deviza / Áru Folytatódik a koronavírus miatti vérfürdő a pénz- és tőkepiacokon
Csabai Károly | 2020. február 26. 11:29
Szinte kivétel nélkül esnek a részvények, a kötvények, az olaj, de még az effajta globális problémák idején menedékeszköznek számító arany jegyzése is átmenetileg lejjebb tudott menni. A koronavírus miatti kockázatkerülés pedig a világszinten alacsony jegybanki kamat miatt a forintot az euróval szembeni két héttel korábbi mélypontja felé lökte.
Makro / Külgazdaság Gyurcsány Ferenc a MÁP Plusz nélkül is tarol
Csabai Károly | 2020. február 14. 16:33
A honatyák, -anyák együttes portfoliójának értéke 2019 végén elérte a 2 milliárd forintot, ez 35 százalékkal több az egy évvel korábbinál. S mivel a pénz- és tőkepiaci hozamok tavaly ennél jóval kevésbé emelkedtek, ez azt jelenti, hogy a gyarapodást jelentős mennyiségű friss pénzek befektetése idézte elő, elsősorban az állampapírokat, köztük is az új üdvöskét, a MÁP Pluszt keresték.
Személyes pénzügyek Csak játszunk és szívunk – bombaüzlet a videojáték és a kannabisz?
Eidenpenz József | 2019. november 17. 07:00
Korunk erős trendjei közé tartozik az orvosi célú kannabisz legalizációja, terjedése és a videojáték-ipar nagy forradalma. Az intézményi befektetők is nagy lehetőségeket látnak ezekben az ágazatokban, ami ráadásul válságálló lehet. Azaz gazdasági ciklusoktól, visszaesésektől független “megatrend”.
Részvény / Deviza / Áru A fontot öt-, az eurót kéthavi csúcsra vitte a Brexit-deal
Csabai Károly | 2019. október 17. 19:05
A piacok örültek annak, hogy az Európai Unió és Nagy-Britannia az utolsó pillanatban előzetes megállapodásra jutott a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről. Bár a csütörtökön tető alá hozott megállapodást a brit törvényhozásnak még szombaton szentesítenie kell, az angol font több mint egy, az euró pedig fél százalékkal erősödött a dollárral szemben.
Részvény / Deviza / Áru Szépen lehetett kaszálni a legjobb zöldbefektetésekkel
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 17:30
Az ezen eszközökbe invesztált pénzek összértéke két év alatt 34 százalékkal, 30700 milliárd dollárra nőtt a fejlett piacokon. Az igazán tudatos zöldbefektetők számára a hagyományos szempontok – hozam, kockázat és likviditás – mellett az is elsődleges, hogy a pénzükkel hozzájáruljanak a környezeti kockázatok csökkentéséhez, a környezeti szempontból is fenntartható fejlődéshez, illetve a társadalmi célok eléréséhez.
Részvény / Deviza / Áru Tippmix helyett focirészvények?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 3. 17:00
A veretesebb focicsapatok mérkőzéseinek eredményei az egyesületek részvényárfolyamaira is kihathatnak. Ugyanakkor egy kecsegtető új igazolás is, Cristiano Ronaldo Torinóba szerződésére például csaknem 40 százalékkal ugrott meg a Juventus jegyzése. A KBC Equitas megnézte, mely nagyobb futballklubok részvényeivel lehet a tőzsdén kereskedni, illetve azt, hogy mire érdemes figyelni az ilyen befektetéseknél.
Állampapír / Kötvény A nap tőzsdesztorija: megeszi-e a magas infláció az államkötvény-hozamot?
Eidenpenz József | 2019. június 7. 17:37
Kijött az új inflációs adat reggel, ami a magyar befektetők számára a nap tőzsdesztorijának kívánkozik. A befektetéseket ugyanis az adott ország kockázatmentes befektetési lehetőségeivel, leginkább az állampapírokkal érdemes összehasonlítani. Azok értéke pedig függ a pénzromlástól is.
Részvény / Deviza / Áru Egy újabb nehéz hét zárása – 7 dolog, amire pénteken figyelni érdemes
Csabai Károly | 2019. május 17. 11:25
Nincs új a nap alatt, a vállalati gyorsjelentések és a makrogazdasági adatok legfeljebb csak változatossá tudják tenni a pénteki befektetői menüt, amelynek fő fogása ugyanis változatlanul az USA és Kína közötti kereskedelmi háború.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázó szemüket az orosz befektetési turistákra is vetik
Csabai Károly | 2019. április 17. 06:05
Milyen szerepe volt az orosz vasúti gondoláknak abban, hogy a Privátbankár.hu Klasszis-szavazásán a hazai alapkezelők az OTP Orosz Részvény Alapot választották a Legjobb Feltörekvő Piaci Részvényalapnak? Erről és egyéb érdekes kulisszatitkokról is beszélgettünk az OTP Alapkezelő Zrt. orosz alapját igazgató hétfős stáb két tagjával, Boér Levente befektetési igazgatóval és Halas Zoltán portfoliókezelővel.
Befektetés Már közel ötezer milliárdot kezelnek a hazai privátbankárok
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 11:55
Több mint 43 ezer magánszemély összességében immár csaknem 5 ezermilliárd forintos vagyonát fialtatta 2018 végén a 16 hazai privátbankári szolgáltatónál.
Részvény / Deviza / Áru Vörös októberünk lesz? 325 forint felett az euró
Eidenpenz József | 2018. október 5. 19:15
Ma is a magas amerikai kötvényhozamok nyomasztották elsősorban a tőzsdéket, és rossz hangulatban kezdődött a nap. Később sem javult igazán a helyzet, az amerikai munkaerő-piaci adat után sem. A forint gyengül, a BUX is süllyed.
Részvény / Deviza / Áru Újabb Mészáros-trükk? Darabolják a Konzumot
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 07:31
Hirtelen fogták és tizedelték a papírt.
Részvény / Deviza / Áru Osztalékot oszt a Magyar Telekom – kiderült, mennyit
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 14:54
Több mint 26 milliárd forintot fizet ki a társaság osztalékkén.
Részvény / Deviza / Áru Eldobják az aranyat és részvényeket vesznek az egyik legnagyobb országban
Privátbankár.hu | 2018. március 22. 15:11
India szegény ország volt a közelmúltig, de most gyors növekedésnek indult, így a vagyonképződés is zajlik. Eddig az aranyra esküdtek, most azonban felfedezik a részvénypiacokat.
Befalap Mekkora hozamot értek el a magyar pénzvarázslók?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 12. 16:25
Elég forró nyár volt a tőkepiacokon is, alig lehetett unatkozni, hol egy koreai rakéta, hol egy jó kis amerikai politikai botrány, hol egy hurrikán borzolta a kedélyeket. Elvileg ideális terep a hazai befektetésijegy-palettán a legkockázatosabbak közé tartozó abszolút hozamú alapok számára. Milyen lett az eredményük?
Részvény / Deviza / Áru Lecsapott az MNB – felfüggesztették az egyik részvényt
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 08:19
Elfelejtett tájékoztatni a számítástechnikai cég, nem kereskedhetnek a papírokkal.
Részvény / Deviza / Áru Valódi tőzsdejáték – te rá mernéd bízni a vagyonod vadidegenekre?
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 14:40
Egy programozó ezt csinálta, és bármily meglepő, nem bukott az ügyön.
Karrier Félsz a robotoktól? Vásárolj belőlük!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 2. 15:22
Egyre többen veszíthetik el az állásukat az automatizálás következtében. Jól fizető munkájuk a jól képzett keveseknek lesz. Egy közgazdász azt javasolja, hogy a dolgozók is részesedjenek a robotizálás nyereségéből. Dániában azt remélik, hogy a robotok által visszaszerezhetik a külföldre telepített termelést, így tovább finanszírozhatják a jóléti államot.
Részvény / Deviza / Áru Furcsa mozgás Budapesten - ez történt a héten
Privátbankár.hu | 2016. március 13. 10:08
A Magyar Telekom kivételével minden vezető részvény árfolyama emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Egy hét alatt felére olvadt a forgalom a tőzsdén - mi történt?
Privátbankár.hu | 2014. július 20. 16:51
Az ukrajnai események rángatták meg a piacot, de még a hitelmentés is téma, az OTP árfolyamán mindenesetre meglátszott.
Részvény / Deviza / Áru Így hatott a Kásler-per a tőzsdére
Privátbankár.hu | 2014. június 8. 09:27
Mozgalmas hete volt az OTP-nek, és csak részben a Kúria Kásler kontra OTP pere miatt.
Részvény / Deviza / Áru Többen repültek rá a magyar részvényekre
Privátbankár.hu | 2014. június 2. 14:47
Az áprilisi gyenge hónap után májusra élénkült a forgalom a budapesti tőzsdén. Egy új szereplő is érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Ez volt a hét a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2014. május 11. 08:17
Az orosz-ukrán események és az EKB elnöke mozgatta az árfolyamokat. Összességében jó hetet zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Aki nagyon hisz a kínai internet-sztoriban
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 18:02
A Fidelity Funds Pacific Fund portfólió­-menedzsere, Dale Nicholls három tágabb területre koncentrál leginkább: ezek a kínai informatikai, a japán pénzügyi részvények, valamint az alacsony és közepes tőkésítettségű vállalatok papírjai.
Befalap Fektesd be úgy a pénzed, mintha tévét vennél - interjú
Balla Györgyi | 2014. április 22. 06:11
Magyarul légy alapos - legalábbis ezt tanácsolja az egyik alapkezelő munkatársa. A bankbetétekben már sokan nem bíznak az alacsony kamat miatt. Milliárdokat vettek ki, és fektettek be különféle alapokba. Az Aegon Alapkezelőnél arra számítanak, hogy a folyamat idén is folytatódni fog, bár nem lesz akkora a beáramlás, mint az elmúlt másfél évben volt. A Fed ugyan közbeszólhat, de nem lesz derült égből villámcsapás. Interjú
Befalap Befektetést keres? Mindig gondoljon a részvényekre is!
Privátbankár.hu | 2014. április 16. 16:40
A részvénypiac felé továbbra se nagyon kacsintgatnak a befektetők, inkább a kötvényalapokat keresik. Bízva abban, hogy ez előbb-utóbb megváltozik, a Budapesti Értéktőzsde különdíjjal jutalmazta azokat az alapkezelőket, akik már eddig is részvényekbe fektettek. A bizalom azonban kevés, más is kell, hogy részvényekbe, ne pedig kötvényalapokba menjen a pénz. Videóinterjú
Befalap Mi mozgatta a magyar tőzsdét az év első teljes hetében?
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 10:16
Lassan indult a kereskedés, a hét közepére azonban úgy felpörgött, hogy ilyet még külföldön sem láttak. Mi lehet a háttérben?
Befektetés Év végére belehúzott a BUX
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 17:23
Minden blue chip emelkedett, ez az éves teljesítmények értékelésénél jól jöhet.
Részvény / Deviza / Áru Egy órája robbant be a tőzsdére a Twitter: rögtön óriásit ugrott
Privátbankár.hu | 2013. november 7. 17:15
A tőzsdére lépéskor 73,5 százalékot ugrottak a Twitter részvények.
Részvény / Deviza / Áru Ha lesz megegyezés, ugorhatnak az árfolyamok
Privátbankár.hu | 2013. október 14. 09:16
Az európai piacokat továbbra is az amerikai események befolyásolják.
Befektetés A Mol és az OTP húzott bele
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 18:19
Egy gyógyszeripari cég papírjai drágultak még a budapesti parketten.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt a török tőzsde a hétvégi zavargások nyomán (Videó)
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 11:38
Zuhantak a hétfői nyitáskor a török részvényárfolyamok, a líra gyengült és a török állampapírok hozamai megugrottak, miután a befektetők aggódnak az Isztambulban és más török nagyvárosokban kirobbant tüntetések miatt.
Részvény / Deviza / Áru Prémiumából MTelekom részvényeket vett a vezérigazgató
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 07:21
Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója Magyar Telekom részvényeket vásárolt hétfőn - olvasható a BÉT honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP 120 forintos osztalékot fizet
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 08:31
Az OTP Bank igazgatósága részvényenként 120 forintos osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.
Részvény / Deviza / Áru Ciprusi kézben minden tizedik Synergon-részvény
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 16:28
Több mint egymillió darabot vásárolt egy ciprusi bejegyzésű cég az informatikai vállalat papírjaiból. A PannErgy korábbi részvényeinek egy részét vette meg a cég.
Részvény / Deviza / Áru Minden eddigi rekordot letarolt a Dow Jones, Ázsia bizonytalan
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 08:08
Újabb rekordra futottak az amerikai tőzsdeindexek, kivéve a Nasdaq-ot. Ebben szerepe lehetett a Fed újabb jelentésének, amely szerint idén kissé javult az amerikai gazdaság teljesítménye. Vélhetően ez kedvezően befolyásolja majd az európai börzék mai teljesítményét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló