<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Short
Részvény / Deviza / Áru Újabb célpontot talált magának a horda - élen jár a budapesti tőzsde, hasít a forint
Gáspár András | 2021. február 1. 11:51
Még mindig csak korlátozottan lehet vásárolni a Robinhoodnál az elmúlt hét sztár- (vagy botrány-) részvényeit, de oldódik a szigor - az internetes fórumon szerveződő kisbefektetők viszont most új prédát találtak maguknak. Az ezüst árfolyama emiatt rakétázik most, az árupiacon azonban sokkal nagyobb fába (vagyis fémbe) vágták a fejszéjüket a traderek. A továbbra is óriási részvénykitettséggel rendelkező nagybefektetők talán most szusszanhatnak egy kicsit. A romló világgazdasági kilátások ellenére pluszban járnak a világ tőzsdeindexei, a hangulatot a vakcinahírek dobták meg.
Részvény / Deviza / Áru Furcsa dolgok történtek a forinttal januárban
Barlai Róbert | 2020. január 31. 12:09
Történelmi szinten a forint, mégis mintha minden félelemérzet nélkül licitálnának egymásra a piac szereplői, hogy a következő napokban mennyit fog még gyengülni az árfolyam. Nincs ezzel semmi gond. Sok igazságuk van. De valóban ekkora a gólhelyzet? Barlai Róbert tőkepiaci szakember jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Hazárdőrök rángatják a műhúsos cég árát
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 18:05
Az utóbbi hónapok egyik izgalmas terepe volt, az úgynevezett mesterséges húspótlékot előállító vállalatok részvényei. Május folyamán elképesztő módon száguldott a Beyond Meat árfolyama, most viszont valami megtört.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék nem mondtak semmit, és lehet, bölcsen tették
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 08:00
Hogyan lehetséges az, hogy a jelentős külkereskedelmi és folyófizetési mérleg többlet ellenére az árfolyam nem tud egyensúlyi szintre visszatérni? Hogyan tud az árfolyam tartósan gyengülni? Mindazok ellenére, hogy a gazdaság különböző szereplőinél (állam, lakosság, vállalati szektor) jelentősen csökkent a deviza kitettség (adósság), illetve a gazdaságban meglévő flow-k alapvetően forint erősítők.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, csúcson a Tesla
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 19. 10:36
A tőzsdék megpihentek a nagy rali után, de a Tesla újra a magasban, nagy a bizalom a cég iránt. A BÉT-en a Mol emelkedik, az OTP esik. A méretes hegymenet után kissé korrigált az angol font, a svájci frank viszont újra gyengül. Stabilan 50 dollár felett az olajár, a forint gyenge, az arany piaca megnyugodott a nagy esés után.
Részvény / Deviza / Áru Sokan temetik az angol fontot, de vajon igazuk van?
Fellegi Tamás | 2016. március 24. 12:41
A brit EU-tagságról szóló népszavazás kiírása óta rengetegen fogadnak az angol font ellen, nagy összegben. Shortokat nyitnak és eladási opciókat vesznek, várják, hogy az árfolyam összeomoljon, és utána zsebre tegyék a vastag nyereséget. Ha ennyien mennek egy irányba, ritkán jön be nekik, pláne, hogy a népszavazás még jól is elsülhet.
Részvény / Deviza / Áru Vizsgálják a gurut, tépik az általa shortolt Herbalife papírt
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 16:18
Rászálltak az amerikai felügyeletek Bill Ackman-re, aki csalásnak nevezte a Herbalife működési rendszerét és évek óta shortolja a papírt.
Deviza / Áru Kannát is vigyünk a benzinkútra? Meddig emelkedik az olajár?
Fellegi Tamás | 2015. február 10. 19:40
Az olaj ára meglehetősen szélsőségesen mozgott az elmúlt hónapokban. 100 dollárról egyre gyorsulva lezúgott közel 40-ig, ott pihent egy pár hétig, majd most rövid idő alatt felvágtatott 60-ig. Vajon csak egy röpke pillanat volt az alacsony ár, vagy lesz még hozzá szerencsénk?
Részvény / Deviza / Áru Van, akinek ma tilos a short - ettől lesz jobb napunk?
Privátbankár.hu | 2014. július 11. 09:00
A tegnapi nagy esést ma korrigálhatják a piacok, ebben segíthet az is, hogy egy ideig tilos shortolni a bajokat kiváltó BES portugál bank papírjait.
Befalap Mi leszünk az új Európa? Leendő kistigrisek hozhatnak pénzt
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 16:00
A magasabb hozamra vágyó, nagyobb kockázatot elviselni képes és a közép- és kelet-európai országok jövőjében bízó befektetőknek ajánlják az OTP Új Európa Alapot. Az alap long és short pozíciókat is felvehet, vagyis nemcsak az alulértékelt eszközök megvásárlásával, hanem a túlértékelt eszközök eladásával is hozamot tud elérni.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP-vel és a jennel kereshetted degeszre magadat
Eidenpenz József | 2013. július 2. 06:09
Az első félévben első pillantásra alig történt valami: a magyar állampapírokon alig lehetett nyereséget elérni, a BUX index 4,5 százalékos emelkedése is csekélyke, az euró/forint mindössze 1,3 százalékkal mozdult el. Ám közben nagy kanyarokat csináltak a piacok, és voltak szuper választások is, mint az OTP, a japán jen vagy éppen az arany short.
Részvény / Deviza / Áru Már nemcsak OTP-t, hanem FHB-t és Synergont is shortolnak
Eidenpenz József | 2013. január 24. 08:23
Nemcsak az OTP-re és a Molra jelentettek be eladási, short pozíciókat a PSZÁF-nál, hanem kisebb cégekre, az FHB-re és a Synergonra is. Decemberben pedig a külföldi cégek mellé hazai brókercég, az Erste is felsorakozott Synergon-eladással. Amerikában eközben nagyon alacsonyan van az OTP-shortok mennyisége.
Befalap Öt olyan ETF, amelyek még George Washingtonnak is tetszettek volna
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 16:01
Hazafiasan is lehet befektetni - legalábbis Amerikában, ahol a nemzeti ünnep alkalmából öt olyan ETF-et ajánlanak, amelyek talán még a nagy államalapítónak is tetszettek volna. A listán belföldi kötvények, dolláralap, fakitermelő alap és brit papírok shortolása egyaránt szerepel.
Részvény / Deviza / Áru Húsz százalék egy nap alatt? - OTP és Mol után Telekomra is lesz turbó
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 06:00
Turbó long és short típusú certifikátokat vezet be az Erste-csoport a Budapesti Értéktőzsdére, eddig a magyar részvények közül csak az OTP-re és a Mol-ra léteztek ilyenek. A turbulens piacokon a certifikátok korán halnak, az utóbbi 45 napban tízféle szűnt meg. A papírokat főleg a kisbefektetők kedvelik, a napi árelmozdulásuk a húsz százalékot is meghaladhatja.
Befalap Egynapos pozíciókkal csinálta a legjobb hazai nyílt végű alap
Eidenpenz József | 2012. január 25. 06:00
A három, számítógépes algoritmussal kereskedő hazai befektetési alap nagyon különbözően teljesített tavaly. Alapvetően makrogazdasági összefüggésekre támaszkodva generál vételi és eladási jeleket a 26,2 százalékos hozamot elérő Pelso Quant kereskedési modellje. A Dialóg Deviza nem jól viselte az augusztusi minikrachot, így kezelője szoftvert cserélt.
Részvény / Deviza / Áru Májusban eladni, novemberben pedig venni kell a BUX-ot?
Eidenpenz József | 2012. január 19. 06:00
Aki kicsit is járatos a tőzsde világában, biztosan hallotta a mondást, amely szerint májusban érdemesebb eladni, és csak ősszel visszatérni a piacra. Babonának hangzik, de meglepő módon komoly statisztikák és tanulmányok is alátámasztják ezt. De vajon így van-e ez nálunk is? Milyen eredményeket kapunk, ha a hazai részvényekkel próbáljuk ezt az egyszerű stratégiát megvalósítani?
Deviza / Áru Nagyot erősödött a forint, 305 alatt is járt az euró (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 09:25
Hirtelen és nagyot erősödött a forint reggel. A háttérben a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak enyhülése áll, miután Orbán Viktor egy német lapnak azt mondta, hogy módosítják a jegybanktörvényt, közben a piac egyre biztosabbra veszi a megegyezést a nemzetközi szervezetekkel. Enyhült az európai feszültség is az IMF tőkenövelése és a sikeres portugál kötvényaukció miatt.
Befalap Szörnyű rossz évük volt tavaly a magyar befektetési alapoknak
Eidenpenz József | 2012. január 11. 10:44
A 414 különböző befektetésijegy-sorozatból mindössze 39 teljesített tavaly az év közbeni hat százalékos jegybanki alapkamat felett, és valamivel több mint a felük mínuszban végzett. Annyiban azonban érthető a dolog, hogy a mögöttes részvénypiacok és a hazai kötvénypiac is eléggé rosszul teljesítettek, ráadásul nálunk a tavalyi év egyik nagy slágere, a külföldi kötvény pont nem terjedt el.
Deviza / Áru Extrém szintre nőtt már a pesszimizmus az euróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 12:02
Az amerikai hedge fund-ok által az euró ellen felvett short pozíciók száma extrém módon meghaladja a long pozíciókét, ami változást vetít előre az árfolyamban. Elemzők az euró/dollárt 1,28-ra várják leesni, Jim Rogers híres guru azonban inkább vásárol, mert szerinte eltúlzott a short pozíciók mennyisége és korrekció jöhet.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is tilos lesz bankpapírt shortolni Ausztriában
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 15:46
Az osztrák pénzpiaci felügyelet meghosszabbította az egyes osztrák pénzintézetek papírjaira vonatkozó "meztelen" short - ügyletek tilalmát. A felügyelet a november 30-án lejáró határozatának érvényességét 2012. május 31-ig tolta ki. Az intézkedés az Erste, és a Raiffeisen bankok, illetve az Uniqa Versicherung, és a Vienna Insurance biztosítók papírjait érinti.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló