Shortosok
Részvény / Deviza / Áru 10 ezer dollárnál az ár – már lehet fogadni a bitcoin bukására
Eidenpenz József | 2017. november 28. 12:30
A bitcoin árfolyama ma már 9900 dollár körül jár, alighanem el fogja érni a tízezret, sokan már az esésére játszanának. A bitcoinnak csak egy kis része forog, a nagy részét jól elásták, mint valami kincset, sőt jelentős mennyiség már el is veszett. Nem fogod kitalálni, mennyiért lennének hajlandóak megválni a megkérdezett bitcoin-tulajdonosok portékájuktól.
Részvény / Deviza / Áru Lassan az utolsó shortos is bedobja a törölközőt, kezdődhet a tánc?
Eidenpenz József | 2017. november 13. 14:36
Egyes fontos amerikai részvényeknél minimálisra csökkent a short pozíciók mennyisége, mint az Apple, vagy alatta van a több éves átlagnak, mint a Tesla esetében. Ha ismét elkezdene nőni, az komoly eladási nyomást jelenthet. Az összkép azonban nem jelez kirívóan alacsony short állományt.
Részvény / Deviza / Áru A shortos nem mindig ellenség, lehetett nagyot szakítani még stagnáló olajárakkal is
Eidenpenz József | 2017. március 16. 06:06
Az utóbbi években azok jártak jobban, akik eső olajárakra spekuláltak, sokszor még akkor is, ha nem a legjobbkor szálltak be, nem is arra ment a piac. Az olajpiacon a shortolás hosszabb távon sokkal kifizetődőbb volt, mint emelkedő árakra játszani, és még az autósoknak is a szemébe lehet nézni. De lehet, hogy a jövőben éppen ellenkező taktikával lehet majd sokat keresni.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen erősödésnek indult a forint
Privátbankár.hu | 2016. január 22. 15:27
Az elmúlt napokban eleve stabil forint péntek délelőtt hirtelen hegymenetbe kapcsolt, és szokatlanul nagyot erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hurrá, itt a krach! 6 ok, amiért te is örülhetnél
Eidenpenz József | 2015. augusztus 25. 13:22
Szörnyű képet festett a sajtó az utóbbi napokban a tőzsdéről, fekete hétfő, vérzivatar, krach, minden volt. Holott sokak szerint a világ legtermészetesebb dolga, hogy néha ilyen bekövetkezik, mások egyenesen örülnek neki, mint olcsó bevásárlási lehetőségnek. Vagy mert egyenesen számítottak rá és shortoltak, nyertek rajta.
Deviza / Áru Vége a jó benzináraknak? Öt éve nem drágult ekkorát az olaj
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 17:30
Egy hét alatt majdnem tíz százalékot drágult az olaj, amire öt éve nem volt példa. A hedge fundok is erősen növelték long olajpozícióikat, az esésre játszó shortosok pedig csapatostul dobják be a törölközőt. Lehet, hogy megvolt a mélypont az olajnál? Újra a benzinárak emelkedése lesz a jellemző?
Deviza / Áru Kirobbanó formában a forint - a végén még vonzó lesz a magyar deviza?
Fellegi Tamás | 2015. január 19. 15:00
A hazai fizetőeszköz bő egy hónapig szakadatlanul esett, nem jutott levegőhöz. A múlt heti svájci döntés aztán végképp fejbe kólintotta, de aztán gyorsan magához tért, sőt úgy tűnik, azóta egyenesen megtáltosodott.
hírlevél
depositphotos