Szállodák
Makro / Külgazdaság A koronavírus előtt még bővült egy nagyot a turizmusunk
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 09:32
Várhatóan a februári adatok lesznek majd drámaiak.
Ingatlan Nyomul az állam az irodabérleti piacon
Csabai Károly | 2019. április 15. 17:01
Alapvetően ennek tudható be, hogy a budapesti modern irodák átlagos kihasználatlansági rátája 2018 végére rekordmélységűre, 7,3 százalékosra esett – állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése.
Vásárló Minden kiderült a magyarok nyaralási szokásairól
Privátbankár.hu | 2018. június 12. 20:20
A magyarok főként az ár, elhelyezkedés, valamint a szállodában és környékén található programlehetőségek alapján választanak belföldi szálláshelyet, ugyanakkor a szolgáltatások minősége és a csillagok száma is fontos számukra – derült ki egy friss kutatásból. Az eredmények alapján főként a közösségi médiából, internetes fórumokból, valamint ismerősök, barátok véleménye alapján tájékozódunk a szállodákról.
Ingatlan Lesz hol welnessezni a magyaroknak: rengeteg szállodát fejlesztenek
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 20:30
Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Vásárló 13 tipp, hogyan szúrjuk el a leghatékonyabban a nyaralásunkat
Eidenpenz József | 2015. július 25. 15:10
Sokan nem tudnak vagy nem akarnak nyaralni menni, és ha nem akar kilógni a sorból, akkor nem árt, ha tudja, hogyan érezheti magát az is rosszul, akinek sikerül huzamosabb időre elutaznia. De lépjen túl a tárgyakon, igazán társas lényként lehet jó alaposan kiakadni.
KKV Te hova mész? Tömve lesznek a szállodák a hosszú hétvégén
Privátbankár.hu | 2015. május 22. 11:16
Május elseje után ismét megteltek a belföldi szállodák a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégére, a legtöbb hotelben már nincsen szabad hely.
Vásárló Itt a nagy szállodakörkép: hol, mivel készülnek a Valentin-napra?
Privátbankár.hu | 2015. február 13. 18:15
Sok helyen akciós ajánlatokkal várják a vendégeket a Valentin-napi hétvégén a magyarországi szállodák. Az MTI által készített körkép szerint kiemelkedően magas lesz a foglaltság a hétvégén. Hol, mivel várják a szerelmes párokat? Vagy inkább a farsangi bálozókat?
Makro / Külgazdaság Félig teltek meg a szállodáink - kiderült, kik jöttek hozzánk karácsony előtt
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 09:01
Nőtt a forgalom és az árbevétel is a hazai szállodákban tavaly novemberben. A szálláshelyek vendégforgalma mintegy 3,3 százalékkal lett több 2013-hoz képet. A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nőtt. A szálláshelyek árbevétele is szépen hízott, mintegy 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
Utazás Itt a lista: ezek az ország legjobb szállodái
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 08:46
Kiosztották az Év szállása 2014 verseny díjait: 250 ezer vendégértékelés és 40 ezer szavazat alapján választották ki a legjobbakat.
Utazás Te mi alapján választasz magadnak szállodát?
Privátbankár.hu | 2014. október 26. 15:31
Az árnál és a hirdetéseknél is jobban befolyásolja a magyar szállóvendégek szobafoglalását, hogy hány csillaga van a választott hotelnek. Mégis a magyarországi hotelek alig fele minősíttette magát az Európai Unió szálloda és vendéglátó szövetségeinek szervezete által alapított csillagokkal.
Utazás Nem panaszkodhatnak a balatoni szállodások
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 6. 16:16
A tó melletti szálláshelyeken több mint 516 ezer vendég, mintegy 1 millió 570 ezer vendégéjszakát töltött el az első félévben. Ezt összevetve a tavaly január-júniusi időszakkal, mintegy 32 ezerrel több turistát és 73 ezerrel több vendégéjszakát jelent. A legtöbb turista Németországból és Ausztriából jött, a legtöbb időt viszont az oroszok töltötték a magyar tengernél.
Makro / Külgazdaság A jó idő elmaradt, a turisták nem - így indult a nyár a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 8. 09:01
Júniusban 7,6 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma: míg a külföldivendég-éjszakák száma 7,3, addig a belföldivendég-éjszakáké 7,9 százalékkal – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. A szálláshelyek bruttó árbevétele is nőtt: mintegy 9 százalékkal. A vendégforgalom pedig 6,8 százalékkal bővült a tavalyi év első félévéhez képest.
Makro / Külgazdaság Hogyan indult a nyári szezon a szállodásoknak? Ma kiderül
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 8. 07:31
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma publikálja a kereskedelmi szálláshelyek júniusi forgalmi adatait.
Vásárló Az ötcsillagos és a gyógyszálló a menő
Privátbankár.hu | 2014. június 14. 09:53
Ezeken a helyeken nőtt a vendégéjszakák száma 2013-ban az előző évhez képest. A válság óta többen is dolgoznak ezeken a helyeken.
hírlevél
depositphotos