<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Talibán
Makro / Külgazdaság Egyre nő a Talibán sötét árnya Közép-Ázsia felett
Káncz Csaba | 2021. szeptember 10. 15:35
A régió az atrocitásoknak egy sötét korszakát élte át az első Talibán kormány korszaka alatt, különösen a Fergana-völgyben. Komoly az aggodalom Közép-Ázsia fővárosaiban, hogy a Talibán militánsai menekültnek álcázva jutnak be a térségbe és terjeszthetik a radikális ideológiát. Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Apokalipszis Afganisztánban – jöhet az iszlám emirátus
Káncz Csaba | 2021. július 7. 18:54
A két évtized alatt 2,26 ezermilliárd dollárt felemésztő nyugati intervenció látványos politikai csőddel ér véget. Az afgán hadsereg egységei sorra kapitulálnak a Talibán csapatai előtt, Afganisztán közép-ázsiai szomszédjai pedig Moszkvához futnak segítségért. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Donald Trumpnak üzent egy terrorszervezet
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 17:54
A Talibán nyílt levélben szólította fel a frissen beiktatott elnököt a csapatok kivonására Afganisztánból.
Makro / Külgazdaság Béke Afganisztánban? Párttá alakulhat a Talibán
Fellegi Tamás | 2016. október 19. 06:05
Bő 20 éve retteg a világ a táliboktól, és ugyan 2001-ben legyőzte őket az amerikai hadsereg és a mérsékelt afgán erők, azóta is harcolnak, nagy felfordulást okozva. Most lehet, hogy megtetszett nekik a kolumbiai példa, ahol a korábbi lázadó gerillasereg békét kötött a kormányerőkkel, és békés parlamenti párttá alakulnának.
Makro / Külgazdaság A tálibok elűzik az Iszlám Államot
Fellegi Tamás | 2016. február 5. 06:07
Azt hinnénk, hogy a tálibok és a részben belőlük kinőtt Iszlám Állam egy célért küzd, hisz az általuk megszállt területeken létrehozott rendszerek majdnem azonosak. A helyzet mégsem ez, úgy tűnik, hogy a Talibán az afgánok nyűgje marad, az Iszlám Állam az araboké.
Makro / Külgazdaság Még nagyobb bajban vagyunk, mint 14 éve
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 11. 13:55
Immár 14 év telt el azóta, hogy kihasználva a biztonsági réseket, Oszama bin Laden terroristái lerombolták New York ikertornyait és a Pentagon egy részét. Amerika kiheverte, új torony épült, Oszama hullámsírban pihen. A terrorizmus viszont újra olyan, vagy még rosszabb, mint 2001. szeptember 11 előtt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos