<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Technológia ipar
Makro / Külgazdaság Kínai Szilícium-völgy: az országot megváltoztatja, de a világot nem
Privátbankár.hu | 2019. július 26. 13:05
Terjedelmes riportban számol be az Economist a kínai Szilícium-völgy mindennapjairól. Zhongguancsun bár rohamléptekkel halad előre a high-tech területén, a fejlődés üteme azonban csak arra elég, hogy Kínában idézzen elő jelentős változásokat, a világra gyakorolt hatása még nem jelentős. Ahhoz pedig, hogy világformáló erővé válhasson Zhongguancsun, az is kell, hogy eloszlassák a jelenlegi nyugati aggodalmakat.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmas célár érkezett az OTP-re, új BUX-rekord, megint minden felfelé megy
Eidenpenz József | 2017. június 13. 19:16
A pénteki technológiai mini-krach és a hétfői rosszkedv már a múlté, ma megint felfelé mentek a részvényárak. A BUX új történelmi rekordot döntött, amit főleg az OTP-nek köszönhetünk. A részvényre 12 000 forintos célár érkezett, ez is rekordgyanús, ráadásul a részvény soha nem volt még 11 ezer felett. A forint bivalyerős.
Karrier Te hogyan készülsz fel arra a világra, ami még nem is létezik?
Balkó Rita | 2017. május 17. 12:05
A technológia korábban soha nem látott tempóban fejlődik napjainkban, ehhez azonban nagyon nehezen tudunk alkalmazkodni. A fejlődés ugyanis átformálja az otthoni és a munkahelyi életünket is, a különböző szociális és gazdasági problémák megoldása azonban újabb és újabb kérdéseket vet fel. A mostani óvodások 65 százaléka olyan munkakörökben fog dolgozni, ami jelenleg még nem is létezik. Hogyan készítsük fel őket, és magunkat, erre az új világra? Hogyan alakul át a munkaerőpiac? A Future Work Fesztiválon jártunk.
Vállalat Már készülnek Trumpra - óriási felvásárlás jött a techpiacon
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 13:18
Egyre biztosabb a szemléletváltás iránya, a Cisco 3,7 milliárd dollárért vásárolta meg az AppDynamics szoftverfejlesztőt.
Vállalat Virtuális szörnyek, önjáró autók, marsutazás - ezekért lelkesedtünk 2016-ban
Balkó Rita | 2016. december 31. 11:18
Újabb telefonokat, kütyüket lassan szinte hetente dobnak a piacra, a technológiai szektornak azonban szüksége van néhány lelkes őrültre, akik a küszöbünkre hozzák a tudományos fantasztikum egy szeletkéjét. Ezekből pedig idén akadt bőven - a fő álmodó, Elon Musk mellett nagy dobásokat láthattunk a játékiparban, a robotikában és persze az önjáró autók piacán is. Visszatekintettünk az időben - ezekért lelkesedtek idén a technika szerelmesei.
Vállalat Viharfelhők a Google körül – nagy változások jöhetnek
BR | 2016. december 14. 17:05
Az éles technológiai verseny mellett újabb kihívásokkal is meg kell küzdenie Amerika egyik legnagyobb vállalatának. Mire készül Trump, és miért hívta össze a világ legnagyobb jövőfejlesztőit?
Vállalat Három magyar cég került be a leggyorsabban növekvők közé
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 13:54
A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai ranglistáját idén a Fingerprint Cards AB svéd szoftvergyártó vezeti, a rangsorra került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli.
Részvény / Deviza / Áru A dotkom-lufi semmiség volt ahhoz képest, ami most jön?
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 13:20
A kínai technológiai vállalatok árfolyamának emelkedése mellett lassan eltörpül az egykori híres dotkom-lufi – írja a Bloomberg. Már jóval magasabb a kínai vállalatok értékeltsége, mint 2000-ben a legrosszabb napokban volt az USA-ban. Sokan a kínai kommunista párt vezetéstől várják a nagy profitot.
KKV Tíz éve nem volt ilyen: magyar cég lett a régió legjobbja
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 17:35
Újra magyar nyertese van a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégének járó díjat a Szallas.hu az elmúlt öt évben elért közel 2300 százalékos árbevétel-növekedésével kapta meg.
KKV New York egy köpésre: indul a magyar cégecskegyorsító
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 17:50
Hiánypótló programot mutatott be tegnap este a budapesti Desing Terminálban az iCatapult üzleti- és technológiai fejlesztő központ, melynek révén a magyarországi induló technológiai vállalkozások sikeresen kiléphetnek a nemzetközi piacra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG