<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tesla Motors
Részvény / Deviza / Áru Üstökösszerűen száguld a Tesla, megint a 337-et ostromolja az euró
Eidenpenz József | 2020. január 22. 18:59
Új rekordokat hozott Amerikában is a mai kereskedés, elsősorban a félvezető-gyártókat veszik. A jó gyorsjelentések jelentettek fogódzót, vagy legalább ürügyet. A Tesla enélkül is képes száguldani, új hírek nélkül is hetek óta óriási emelkedést produkál. Az árfolyam már teljesen elrugaszkodott az elemzői céláraktól.
Részvény / Deviza / Áru Van-e még feljebb a tőzsdei rekordév után?
Csabai Károly | 2020. január 2. 11:00
Ez a 2020-as év fő kérdése a tőkepiacokon befektetők számára. Hiába riogatnak ugyanis elemzők és szakértők immár évek óta kitartóan az elkerülhetetlen negatív korrekcióval, a részvényárfolyamok csak egyre feljebb mennek. A 2019-es évben például a tőzsdék újabb és újabb történelmi csúcsokat állítottak fel.
Részvény / Deviza / Áru Egészségtelenek a negatív kamatok, egy forinttal megint drágább az euró
Eidenpenz József | 2019. december 19. 11:18
Egy jegybank mínuszból nullára emelte az irányadó kamatot. Végre belátják, hogy káros a negatív kamatszint? Folytatja lassú menetelését az euró/forint. Valószínűtlen Trump elmozdítása. Öt fontos információ a mai tőzsdenapra.
Vállalat Üvöltöző főnök, túlóra orrvérzésig – így hozta a célt a világhíres autógyártó
Privátbankár.hu | 2018. július 3. 16:52
Bár az amerikai Tesla teljesítette a kitűzött célját, és június utolsó hetében már ötezer darabot gyártott a Model 3-ból, ehhez radikális eszközökre volt szüksége.
Vállalat Nem erről volt szó – váratlanul árat duplázott a Tesla
Privátbankár.hu | 2018. május 22. 16:48
Elon Musk szerint nincs mit tenni, az „olcsóbb” Model 3 mostantól 78 ezer dollárba kerül.
Vállalat Egy összeomlás sem állíthatja meg a Tesla-vezért?
Privátbankár.hu | 2018. április 3. 16:49
Mindenki csillapodjon le, szó sincs itt megtorpanásról és lassításról Elon Musk szerint.
Részvény / Deviza / Áru Plázastop amerikai módra? Csődközelben a Tesla?
Eidenpenz József | 2018. március 28. 19:12
Már 13 százalékos mínuszban van a Tesla részvénye, miután a csődjével riogattak, az Amazon pedig állítólag az elnök célkeresztjébe került. A technológiai index így esik, a hagyományos iparvállalatok papírjai viszont emelkednek. Európa szerény pluszban végzett, nem úgy Varsó és Budapest. Az olaj zuhan, a bitcoin szenved.
Vállalat Valami nem stimmel: meggondolta magát a Tesla-vezér?
BR | 2018. január 4. 12:39
Különös események zajlanak a Tesla háza táján. Bár a vállalatnak sikerül negyedévről negyedévre meghaladnia saját magát a gyártás területén, Elon Musk rendre visszavágja a várakozásait. Most sem történt másképp: az első negyedévben heti 2500 jármű gyártására lesz kapacitás, Musk azonban alig 5000-rel számol a következő negyedévre. Tud valamit, amit mi nem?
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a svájci frank, csúcson a Tesla
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 19. 10:36
A tőzsdék megpihentek a nagy rali után, de a Tesla újra a magasban, nagy a bizalom a cég iránt. A BÉT-en a Mol emelkedik, az OTP esik. A méretes hegymenet után kissé korrigált az angol font, a svájci frank viszont újra gyengül. Stabilan 50 dollár felett az olajár, a forint gyenge, az arany piaca megnyugodott a nagy esés után.
Vállalat Kutyaszorítóban a Tesla – mégsem olyan korrekt cég, mint gondoltuk?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 08:08
Munkaügyi perbe fogták Elon Musk gyárát, elvileg rosszul bánnak a munkásokkal.
Részvény / Deviza / Áru Van valami közös Magyarország múltjában és a Tesláéban
BR | 2017. augusztus 8. 17:11
Az amerikai cégpiac talán egyik legnagyobb, de legalábbis legnépszerűbb pénznyelője új módszerrel próbál tőkét bevonni a projektjeibe. Korábban a magyar kötvényeket is bóvli kategóriában jegyezték, amiből csak nehezen sikerült kimásznunk, Elon Musk azonban teljesen tudatosan döntött úgy, hogy ilyen kötvényeket bocsásson ki a Teslával. A cél 1,5 milliárd dollárnyi tőke bevonása – kérdés csupán az, hogy mennyi kockázatot hajlandóak még benyelni a Tesla-rajongó befektetők.
Vállalat A Nap Száma: ennyi pénzt éget el a Tesla naponta
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 08:46
Gyakorlatilag sosem volt nyereséges, de ekkora pénznyelőt ritkán lát az ember.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár, közben szárnyal a Mol
Fellegi Tamás | 2017. május 5. 11:08
Begyorsult az olajár napok óta tartó esése, mélyen 50 dollár alá került. A Mol remek negyedévet tud maga mögött, emelkedik is a papír. Esik az Opimus, felfüggesztve a BIF. Jól tartja magát a Facebook a cég figyelmeztetése ellenére, esett viszont a Tesla a vártnál nagyobb veszteség után.
Vállalat Bukta után jöhet a vízválasztó fordulat – mi történt a Teslával?
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 07:50
Nagyobb lett az amerikai járműgyártó vesztesége az előirányzottnál is.
Részvény / Deviza / Áru Ráfázott, aki Elon Musk ellen fogadott
Fellegi Tamás | 2017. május 3. 14:04
Vég nélkül emelkedik a Tesla részvénye, értékben sorra megelőzve az évente több millió autót gyártó cégeket, legutóbb a General Motorst. Sokan úgy gondolják, hogy ez túlzás, és arra fogadnak, hogy visszaesik majd a részvény. Ezzel pont ők hajtják fel az árat, és ez néhány más nagy cégnél is így van, mint az Apple, az Amazon vagy a Netflix.
Vállalat Autómérnökökre vadászik a Tesla, nem is akárhol
Privátbankár.hu | 2017. április 29. 10:22
Rövidesen indul Model 3 tömeges gyártása Kaliforniában, de nincs elég mérnök, így a cég Mexikóban toboroz. Donald Trump biztos nem örül, de hát ilyen a teljes foglalkoztatottság.
Részvény / Deviza / Áru Délután fél háromig még a fű sem nő, de legalább a hangulat jó
Balkó Rita | 2016. július 21. 11:00
Az EKB várható döntése és az amerikai munkanélküliségről szóló adatok mozgathatják meg egyedül ma délután Nyugat-Európát és Amerikát. A jelentési szezonban ma az autógyártóké a főszerep, jelent a General Motors és a Daimler is. Az eddig enyhe csökkenés után most némiképp drágult mindkét olajfajta, az arany ára viszont csökkent. Jó a hangulat a Budapesti Értéktőzsdén, a forint viszont nem nagyon mozdult a tegnapi záróárhoz képest.
Vállalat Ez lesz a jövő: a Tesla bejelentette, mire készül
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 09:25
Elon Musk Tesla-vezér sokáig húzta, de tegnap végül felvázolta "mestertervét" a cég hosszútávú jövőjével kapcsolatban, egyúttal megpróbálta legitimizálni a szakértők szerint hibás lépésnek tartott SolarCity napkollektor-fejlesztő felvásárlását. Hamarosan kamionokat és buszokat láthatunk a Tesla gyártósorain, de még az Uberhez hasonló fuvarmegosztásba is beszállnak.
Vállalat Sortűz alatt a Tesla – újabb baleset történt
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 10:37
Ismét vért kívánt a robotpilóta, ezúttal két férfi az áldozat.
Vállalat Feltorlódott rendelésektől szenved a Tesla
Balkó Rita | 2016. július 5. 11:10
A tervezettnél jóval kevesebb autót sikerült eladniuk a második negyedévben. A vállalat átalakítása sem megy teljesen simán.
Részvény / Deviza / Áru Meghalt egy Tesla sofőrje - beleremeghet az egész iparág
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 13:40
Sötét nap ez az önjáró autók fejlesztőinek és híveinek. A Tesla Motors nyilvánosságra hozta egy májusi baleset körülményeit, amiben egy floridai férfi veszítette életét, amit egyértelműen az S-Modell robotpilótája okozott. Az amerikai járműbiztonsági felügyelet vizsgálatot indított az ügyben, ami nem csak Elon Musk birodalmát, de a teljes fejlesztési irányzatot is megbélyegezheti.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG