Trump
Makro / Külgazdaság Félelmetesen gyorsan terjed a járvány New Yorkban
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 21:01
Minden harmadik napon duplázódik a koronavírusos esetek száma - erről Andrew M. Cuomo kormányzó számolt be. És ami még aggasztóbb, hogy amerikai gyorsjelentés szerint a COVID-19 fertőzésben elhunytak ötöde fiatal felnőtt vagy elmúlt 20 éves, de még nem érte el a 65. életévét. Kedd reggelre az államban 25 665 esetet jelentettek, és legalább 157 halálesetet, csak New York városában 15 ezer beteg lehet.
Makro / Külgazdaság Terrorveszélytől tartanak New Yorkban Trump döntése miatt?
Privátbankár.hu | 2020. január 4. 10:39
New Yorkban kivezényelték a Nemzeti Gárdát a repülőterekre és mindenütt megerősítették a biztonsági intézkedéseket - jelentette be közleményében New York állam kormányzója.
Makro / Külgazdaság Trump tweetben próbálja a Világbankot Kína hitelezéséről lebeszélni
Privátbankár.hu | 2019. december 7. 12:57
Donald Trump felszólította a Világbankot, hogy fejezze be a hitelek folyósítását Kínának.
Részvény / Deviza / Áru Történelmirekord-közeli BUX, egy hónapos forintcsúcs, OPEC-döntés a puttonyban
Csabai Károly | 2019. december 6. 11:02
Ezekre érdemes figyelni december első hetének utolsó üzleti napján. Az már a távolabbi jövő zenéje, mi lesz a Donald Trump ellen tervezett alkotmányos felmentési eljárás vége, mint ahogy az is, a német ipari termelés jelentős októberi visszaesése már tényleg a recesszió előjele-e.
Részvény / Deviza / Áru Ma az MNB kamatdöntő ülése adhat beszédtémát
Csabai Károly | 2019. november 19. 10:15
Még ha azon a 0,9 százalékos jegybanki irányadó ráta módosítására aligha kerülhet sor, annak ellenére, hogy a belföldi infláció enyhén fokozódott és a forint is a történelmi rekordgyenge szintje felé tart. A BUX már hétfőn felállított egy új csúcsot, csak éppen pozitívat, érdemes figyelni, merre mennek tovább a részvényárfolyamok.
Részvény / Deviza / Áru Trump és a WizzAir a befektetők fókuszában
Csabai Károly | 2019. november 13. 11:20
Ma eldőlhet, hogy az amerikai elnök újabb fél évvel elhalasztja-e az európai autógyártók vámjaival kapcsolatos döntést – ahogy azt a piac várja tőle. Lassan lecsengenek a tőzsdei cégek gyorsjelentései, érdemes lesz figyelni, hogyan reagálnak a befektetők a WizzAir ma reggel közzétett, rekordprofitot rejtő adataira.
Makro / Külgazdaság Jogszerű az impeachment a képviselőház szerint
Privátbankár.hu | 2019. október 31. 18:06
Az amerikai képviselőház csütörtökön megszavazta az elnök felmentésére irányuló eljárás jogszerűségét kimondó határozatot.
Makro / Külgazdaság Kínai milliárdos pénzeli az Orbán-imádó Steve Bannont
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 19:30
Amerikai és európai nagybankok mellett vitatott hírű kínai milliárdosból is él Steve Bannon, Trump egykori kampányfőnöke, Orbán Viktor és Matteo Salvini nagy csodálója amerikai sajtóhírek szerint.
Makro / Külgazdaság Putyinnal összhangban Orbán is fúrta Ukrajnát Trumpnál
Privátbankár.hu | 2019. október 22. 11:40
Orbán Viktor is befolyásolta az amerikai elnököt Ukrajna ellen – miután a Fehér Ház vezető emberei sikertelenül próbálták megakadályozni, hogy ott fogadják – írja a New York Times.
Makro / Külgazdaság Kisadományozók tömik Trump kampányát
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 17:41
Donald Trump és pártja már rengeteg pénzt gyűjtött saját újraválasztási kampányára, ráadásul az összegek jó része olyanoktól érkezik, akik néha csak pár dollárral támogatják az elnök csapatát.
Makro / Külgazdaság Erdogan csak az amerikai elnökkel hajlandó szóba állni
Privátbankár.hu | 2019. október 16. 17:42
Erdogan török elnök nem tárgyal sem Mike Pence alelnökkel, sem Mike Pompeo külügyminiszterrel, amikor csütörtökön Ankarába látogatnak.
Makro / Külgazdaság Ki állíthatja meg Trumpot?
Nagy Mariann | 2019. október 12. 09:15
Donald Trump amerikai elnököt aligha fogják tudni leváltani viselt dolgai miatt az amerikaiak – de választhatnak jövő ősszel demokratapárti elnököt. Önjelöltekből nincs hiány, közülük ketten látszanak esélyesnek. Elemzők szerint kevésbé a programjuk érdekli a demokraták híveit, a fő kérdés inkább az, hogy képes-e az adott jelölt legyőzni Donald Trumpot.
Makro / Külgazdaság Diktátorokat és terroristákat támogathat Trump legújabb húzásával
Nagy Mariann | 2019. október 8. 14:05
Donald Trump döntése, hogy kivonja Észak-Szíriából a maradék amerikai csapatokat, új esélyt ad az Iszlám Állam terroristáinak – de Putyinnak is. Az amerikai elnök – a török elnökhöz intézett fenyegetései ellenére – lényegében szabad kezet adott a törököknek a kurdokkal szemben, ami újabb menekültáradatot jelenthet, Európa felé is.
Makro / Külgazdaság Az életüket is kockáztatják, akik bizalmas adatokat szivárogtatnak ki
Nagy Mariann | 2019. október 7. 20:31
Újabb személyek jelentkeztek közérdekű bejelentéssel az amerikai és az ukrán elnök tárgyalásait illetően. Daniel Ellsberg, aki 1971-ben a vietnami háború kudarcát jelző titkos kormánydokumentumot szivárogtatta ki, Trump lehetséges bűntársaira hívta fel a figyelmet.
Makro / Külgazdaság Trump megfenyegette Törökországot
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 18:52
Gazdasága teljes tönkretételével fenyegette meg Törökországot hétfői Twitter-bejegyzésében Donald Trump abban az esetben, ha a kis-ázsiai ország hadserege betörne Szíriába.
Makro / Külgazdaság Ahogy fogy a levegő Trump körül, úgy lesz egyre agresszívabb
Privátbankár.hu | 2019. október 4. 16:30
Donald Trump Ukrajna után immár Kínát is felhívta: indísanak nyomozást Joe Biden, a volt amerikai alelnök, demokratapárti elnökjelölt és annak fia ellen.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei korrekció, amerikai adatok, forint – befektetői búcsú a héttől
Csabai Károly | 2019. október 4. 11:04
A mai nap fő kérdése, folytatódik-e a Trump tegnapi optimista nyilatkozatai hatására elkezdődött tőzsdei pozitív korrekció. A délután megjelenő amerikai munkanélküliségi adatokból, valamint Fed-elnök beszédéből fogódzót kaphatunk azzal kapcsolatban, vajon tényleg biztosra vehető-e a hónap végi újabb amerikai kamatvágás. A gyengélkedő forint mozgása pedig mindig érdekes.
Makro / Külgazdaság Trump egyre hisztérikusabb, már államcsínyt vizionál
Privátbankár.hu | 2019. október 2. 17:33
Az amerikai törvényhozás demokratái gyorsítják a Trump leváltását célzó eljárást. Az elnök már egyenesen „puccskisérletről” ír tweetjeiben.
Makro / Külgazdaság Hirtelen nagyon ki akarják rúgni Trumpot a Fehér Házból
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 28. 12:06
A demokratáknak nagyon sürgős lett.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij lábon lőtte magát a Trump-telefonnal
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 27. 17:10
A fél világot magára haragította az ukrán elnök azzal, amit Donald Trumpnak mondott telefonon. Azt gondolta, csak Trump szavai kerülnek nyilvánosságra.
Részvény / Deviza / Áru Több mint kétéves mélyponton az euró a dollárral szemben
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 26. 17:20
Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat ugyanis most éppen optimizmus övezi, ami növelte a zöldhasú iránti keresletet – ez áll az uniós pénz dollárral szembeni 28 havi mélypontja mögött. Ennél összehasonlíthatatlanul jelentősebb a forinttal szembeni rekordja, utoljára csaknem két évtizede kellett annyit, 306 forintot fizetni az USA pénzéért, mint most.
Makro / Külgazdaság Az ukrán elnök tagadja, hogy Trump nyomást gyakorolt rá
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 25. 15:25
Volodimir Zelenszkij New Yorkban kijelentette: az amerikai elnök nem gyakorolt nyomást rá júliusi telefonbeszélgetésükkor - közölte egy ukrán hírportál.
Makro / Külgazdaság Vége a rendszeres Fehér Házi sajtótájákoztatóknak
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 11:22
Végleg megszűntek a Fehér Házban a napi sajtóértekezletek – szóvivője helyett Trump elnök kommunikál, twitter-üzenetekben.
Makro / Külgazdaság Trump szerint nem lehet igaz, hogy Izrael lehallgatja a Fehér Házat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 07:46
Donald Trump nem ad hitelt a Politico című lapban megjelent értesüléseknek, melyek szerint Izrael lehallgatja a Fehér Házat.
Makro / Külgazdaság Trump leszakítja Európa peremvidékét – Brüsszel nem érti a játszmát
Káncz Csaba | 2019. szeptember 10. 12:30
Európa még nem ébredt rá arra, hogy Washington a színfalak mögött már kinézte magának Európa északnyugati peremvidékét és rá akarja tenni a kezét az Egyesült Királyságra, Izlandra és Grönlandra. Trump számára a NATO és az EU zéró jelentőséggel bírnak és einstandolni akarja azt az észak-atlanti szigetcsoportot, amely ránéz az arktikus térségre. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Trump nem bírja a fejlődést, most visszahozza a hagyományos égőket
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 5. 10:28
Donald Trump újabb környezetvédelmi intézkedést vont vissza: továbbra is gyárthatók különböző hagyományos égők. Az iparág örül a döntésnek.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázó befektetői szemek a brit parlamenten
Csabai Károly | 2019. szeptember 4. 11:30
Pozitív piaci hatása lehet annak ugyanis annak, ha a megállapodás nélküli Brexit esélye kikerül a lehetséges forgatókönyvekből. A szerdai nap fejleménye lehet még az új olasz kormány megalakulása. Ezek mellett persze külföldön mindig is érdemes figyelni az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos megnyilatkozásokat, míg idehaza az lehet érdekes, vajon tartósnak bizonyul-e a forint eltávolodása az euróval szembeni történelmi mélypontjáról.
Makro / Külgazdaság Újabb milliárdok mennek el Trump határvédelmére
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 4. 07:56
Az amerikai védelmi minisztérium 3,6 milliárd dollárt csoportosít át a déli határokon tervezett fal építésére.
Makro / Külgazdaság Egy családnak évi ezer dollárjába kerülhet Trump vámháborúja
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 09:52
Szeptember elsejével életbe léptek az újabb, kemény vámemelések az amerikai-kínai vámháborúban. Árát az amerikai fogyasztók fizetik meg.
Makro / Külgazdaság Kína helyett Vietnamban készülhet az iPhone
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 09:25
Az amerikai elnök szeptembertől 10 százalékkal emeli a kínai árukra kirótt vámokat. Némely termékek, köztük az iPhone kivételek – de csak decemberig.
Makro / Külgazdaság A Deutsche Bank buktathatja le Donald Trumpot
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 29. 17:04
Az amerikai elnök soha nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait. Azok és más lényeges dokumentumok most előkerülhetnek a Deutsche Bankból.
Makro / Külgazdaság Összecsapásra kényszerül az EU az amerikai elnökkel
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 28. 16:39
A WTO kulcsfontosságú intézménye, az államok vitáiban döntő testület decembertől megbénul, mert az amerikai elnök blokkolja új tagok kinevezését.
Makro / Külgazdaság Trump újabb őrülete: bányát nyitna egy alaszkai nemzeti parkban
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 28. 11:04
Donald Trump amerikai elnök engedélyezné, hogy egy páratlan alaszkai nemzeti parkban kiirtsák az őserdőt és bányákat nyissanak.
Makro / Külgazdaság Trump saját golfklubjában rendezne csúcstalálkozót
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 11:14
Trump saját floridai golfklubjában tartaná jövőre a G7 országok csúcstalálkozóját, bár az elnök külföldi kormányoktól nem fogadhat el pénzt.
Makro / Külgazdaság Nem csak Trumpnak jutott eszébe Grönland
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 13:55
Megvenni eddig nem sikerült Grönlandot, de a jég alatt épült amerikai támaszpontok máig radioaktívan szennyeznek. Az ötlet egyébként nem Trumpnak jutott először eszébe. Történészek kiderítették, hogy 1946-ban az amerikaiak több mint 100 millió dollárt ígértek Dániának Grönland átengedéséért.
Makro / Külgazdaság Kongatják a vészharangot az amerikai gazdaság vezetői Trump miatt
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 09:51
A Kínával folytatott kereskedelmi háború elfajulását látva az amerikai gazdaság egy sor szervezete, vezetője figyelmeztetett a veszélyekre.
Makro / Külgazdaság Irán bekeményített: komoly feltételekkel tárgyalnának csak
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 19:50
Az iráni külügyminiszter a G7 csúcson járt.
Makro / Külgazdaság Mégsem kapott komoly megbízást Macron a G7-től?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 16:48
Donald Trump amerikai elnök cáfolta, hogy bármilyen Iránnak szóló, közös üzenetet megvitattak volna a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-országcsoport csúcstalálkozóján Biarritzban, a francia államfő pedig kijelentette, hogy nem kapott hivatalos megbízást a közvetítésre, mindegyik ország folytatja a saját kezdeményezéseit Teherán irányába.
Makro / Külgazdaság Trump megint óriásit keménykedett Kínával szemben
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 16:25
Donald Trump amerikai elnök kész rá, hogy az eddiginél is magasabbra emelje a kínai importvámokat - közölte a Fehér Ház. Az elnök korábban arról beszélt a G7-találkozóján, hogy a kereskedelmi háború nem okoz feszültséget más országok és az Egyesült Államok kormánya között.
Makro / Külgazdaság G7 – vagy a szalonképtelen oroszok
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 15:22
Sokkal jobb lenne, ha Oroszország is ott lenne. Ezt üzente Donald Trump a G7 országok hétvégi csúcstalálkozója előtt. Ha viszont az ország gazdasági teljesítményét nézzük, semmi keresnivalójuk az oroszoknak a legfejlettebb államok között.
Makro / Külgazdaság Trump kevesli a német hozzájárulást
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 08:54
Az Egyesült Államok jelenleg 35.700 katonáját állomásoztatja Németországban. A német adófizetők sokallják, az amerikaiak keveslik a hozzájárulást.
Makro / Külgazdaság Kína megregulázása árthat is Amerikának, ismerte el Trump
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 07:16
Valakinek szembe kellett szállnia Kínával, nem volt más választás, mint vámokat kivetni a kínai árukra – mondta Donald Trump újságíróknak.
Pénzügyi szektor Trump telefonált: felhívott néhány bankvezért
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 17. 10:02
Részleteket nem tudni, hogy mi hangzott el.
Részvény / Deviza / Áru Két hitelminősítő is dönt Magyarországról
Csabai Károly | 2019. augusztus 16. 11:55
Kétségtelenül ez a mai befektetői menü fő fogása, annak ellenére, hogy sem a Standard&Poor’s-tól, sem a Fitch Ratingstől nem várható, hogy változtat a besoroláson. Biztosat azonban csak késő este lehet megtudni erről. Addig is a világgazdasági lassulással kapcsolatos félelmek, valamint a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények foglalkoztathatják a befektetőket, miután Kína csütörtökön belengette, hogy nem hagyja szó nélkül termékei újabb amerikai megvámolását.
Makro / Külgazdaság Eddig csak vesztesei vannak Kína és Amerika kereskedelmi háborújának
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 14. 14:27
Kína azzal, hogy megengedte a jüan árfolyamának csökkenését jelezte, hogy kész elhúzódó kereskedelmi háborúra.
Makro / Külgazdaság Trump utolsó figyelmeztetése Németországnak – történelmi látogatást tesz Varsóba
Káncz Csaba | 2019. augusztus 13. 09:20
A szociáldemokrata koalíciós partner már nyíltan szembemegy azzal a törekvéssel, hogy Németország védelmi költségvetését a NATO-elvárásoknak megfelelően a GDP 2 százalékára növeljék. Trump szeptember 1-én, a második világháború kitörésének évfordulóján Varsóba látogat és az európai biztonságpolitikát átrajzoló bejelentéseket tehet. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Trump megint elintézte a tőzsdéket
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 2. 18:27
Az amerikai elnök azon bejelentésére, miszerint Washington 10 százalékos pótvámot vet ki szeptember elsejétől mintegy 300 milliárd dollár értékű kínai importcikkre, valamint a kínai riposztra, a tőzsdék világszerte régen nem látott mértékben zuhantak.
Részvény / Deviza / Áru Egész júliusban a ma estét várták a piacok
Csabai Károly | 2019. július 31. 11:41
A Fed kamatdöntése foglalkoztatta csaknem egész júliusban a piacokat, tegnap azonban még Trump tweetjei és a balul sikerült vállalati gyorsjelentések vitték mínuszba a tőzsdeindexeket. A többség 25 bázispontos kamatcsökkentésre számít, magyar idő szerint este 8-kor kiderül, jók-e a sejtéseik. A külföldre utazó magyarokat viszont vélhetően jobban foglalkoztatja, gyengül-e még tovább a forint, az euróval szembeni 330-as történelmi mélypontja már karnyújtásnyira van.
Friss
hírlevél