<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
USA elnökválasztás
Makro / Külgazdaság Gyanús alakok Donald Trump körül: a fehér szélsőségesekkel szerezne hatalmat 2024-ben?
Kollár Dóra | 2022. december 8. 05:43
Miközben Donald Trump az újraválasztási kampányát tervezgeti, és készül a 2024-es elnökválasztás előtti összecsapásra a félidős választásokon hatalmasat nyerő Ron DeSantissal, egyre gyanúsabb arcok jelennek meg körülötte.
Makro / Külgazdaság Lemondott Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 19:34
Közel két évtized után távozik a képviselőház demokrata frakciójának éléről, de törvényhozóként továbbra is tagja marad a kamarának.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor és a Fidesz kottájából játszanak az amerikai republikánusok?
Kollár Dóra | 2022. augusztus 9. 19:11
Amerikában hamarosan félidős, elnöki székről nem döntő, de így is igen fontos választásokat tartanak, ahol komoly győzelemre készülnek a magyar kormány jó barátjának számító republikánusok. Nagyító rovatunk e heti cikkében arról elmélkedtünk, hogy tulajdonképpen egészen sok a hasonlóság mostanában a Fidesz-KDNP és az amerikai republikánusok politikai módszerei közt.
Makro / Külgazdaság Több mint egymillió amerikai szavazó állhatott át a republikánusokhoz
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 12:53
Negyvenhárom amerikai állam összesen több mint egymillió szavazója állhatott át a republikánusok táborába tavaly - írta az AP amerikai hírügynökség hétfőn választói regisztrációs adatokra hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Nem lesz visszatérés? Végső csapást mérnének Trumpra a demokraták
Wéber Balázs | 2021. január 11. 11:05
Az ok, hogy múlt héten hívei megrohamozták a Capitoliumot. Donald Trumpot nem csak megfosztanák hatalmától, hanem eltiltanák az indulástól a 2024-es választáson. A távozó elnök eközben sorra veszíti el kommunikációs csatornáit.      
Makro / Külgazdaság Csak nőkből áll majd Joe Biden kommunikációs csapata
MTI | 2020. november 30. 07:43
Kizárólag nőkből áll majd Joe Biden demokrata párti elnökjelölt kommunikációs csapata, amelynek tagjait a politikus helyi idő szerint vasárnap kiadott közleménye ismertette.
Makro / Külgazdaság Minisztereket hívtak be a parlamentbe, meghallgatás vár rájuk
Baka F. Zoltán | 2020. november 29. 11:08
Szijjártó Péter és Palkovics László is tájékoztatást ad a jövő hét elején a tevékenységükről. Szóba kerülhet az amerikai választás, a vakcinabeszerzés, az uniós költségvetési vita.
Makro / Külgazdaság Úgy tűnik, megvan ki lesz Joe Biden külügyminisztere
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 08:49
Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül - jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este.
Makro / Külgazdaság Donald Trump kirúgta a választások biztonságáért felelős ügynökség vezetőjét
MTI | 2020. november 18. 08:59
Donald Trump amerikai elnök kedd este a Twitteren jelentette be, hogy azonnali hatállyal elbocsátotta Christopher Krebset, a belbiztonsági tárca választások biztonságáért felelős infrastrukturális és kiberbiztonsági ügynökségének (CISA) igazgatóját.
Makro / Külgazdaság Aki áttörte az üvegplafont: Kamala Harris, az első női alelnök az Egyesült Államokban
Szarvas György | 2020. november 14. 19:03
Először tölti be az egyik legmagasabb amerikai közjogi méltóság tisztségét egy nő, aki ráadásul fekete és ázsiai-amerikai származású. Ő Kamala Harris. Ismerjük meg!
Makro / Külgazdaság Ezt üzeni nekünk 2022-re az amerikai választók forradalma
Baka F. Zoltán | 2020. november 7. 20:34
A minden korábbinál nagyobb választási részvétel beleilleszkedik egy trendbe, amire a magyar pártoknak készülniük kell.
Makro / Külgazdaság Biden győzött, ő a megválasztott amerikai elnök
Privátbankár.hu | 2020. november 7. 17:40
A CNN és a New York Times is megerősítette, hogy Joe Biden elegendő elektori szavazatot szedett össze. Donald Trump hivatalban lévő elnök még a golf központjában van és nem ismerte el a vereségét. Vélhetően egy darabig nem is fogja, sőt, megtámadta az eredményeket több államban is. Több vezető külföldi politikus is gratulált Bidennek, a magyar kormánytól még nem érkezett reakció.
Makro / Külgazdaság Késhegyre menő harc az USA-ban – ezeken az államokon múlhat Trump sorsa
Wéber Balázs | 2020. november 4. 18:19
Bár reggel úgy látszott, hogy Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, időközben Joe Biden is beleerősített – győztest továbbra sem lehet hirdetni.
Makro / Külgazdaság Donald Trump sem hozza el a Kánaánt a magyar gazdaságnak
Király Béla | 2020. november 4. 16:59
Ugyan a hivatalos eredményekre vélhetőleg még napokig várni kell, Donald Trump már bejelentette győzelmét. Ha nem jön fordulat, akkor az ismert részeredmények alapján valóban újabb négy évig ő lehet az amerikai elnök, ám Trump kijelentése és az ismert adatok ellenére még nyílt a küzdelem, bárki nyerhet a választásokon. Számunkra a legnagyobb kérdés az, hogy mindez mit hozhat a magyar gazdaság számára.
Makro / Külgazdaság Bekerült az első transznemű politikus az amerikai szenátusba
Szarvas György | 2020. november 4. 16:06
A mostani amerikai választás nem csak a két elnökjelölt szoros küzdelme miatt volt érdekes. A szenátusi és képviselőházi választás során ugyanis számos különleges jelölt lett a választott testületek tagja. Így például Sarah McBride valószínűleg történelmet ír azzal, hogy ő lett az első transznemű, akit a felsőházba megválasztottak. 
Részvény / Deviza / Áru Trump győzelmére fogadnak már a piacok
Király Béla | 2020. november 4. 08:28
Miközben az előzetes közvéleménykutatások azt mutatták, hogy Donald Trump megbukik, sőt az előrejelzések „kék hullámról” szóltak, vagyis arról, hogy a demokraták a képviselőházban és a szenátusban is átveszik a hatalmat, addig a reggelig beérkezett eredmények nagyon más képet mutatnak. A tőzsde pedig figyel, és reagál.
Makro / Külgazdaság Donald Trump örülhet: eldőlt Ohio sorsa
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 06:28
Ugyan még csak 89 százaléknál jár a feldolgozottság, a nagyobb lapok és tévék egyértelműen a jelenlegi elnöknek adják az államot.
Makro / Külgazdaság Joe Biden behúzta a kötelező győzelmeket
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 05:53
Nem túl nagy meglepetésre szinte azonnal Joe Bidennek ítélték Kaliforniát, Oregont és Washingtont, a hagyományosan a párt fellegvárának számító államok összesen 74 elektori voksot érnek.
Makro / Külgazdaság Donald Trump és Joe Biden is örülhet már néhány győzelemnek
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 03:49
Zajlanak az események, ahogy egyre több államban zárnak be a szavazókörök.
Makro / Külgazdaság Csúnya pofont kaphat Floridában Joe Biden
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 02:47
Nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült igazán jól mozgósítania a demokratáknak a keleti parti államban.
Makro / Külgazdaság A polgárháború előszele az Egyesült Államokban
Káncz Csaba | 2020. november 2. 14:29
Bármilyen eredményt is hoz a holnapi elnökválasztás, az amerikai politikai élet nem tér vissza normál medrébe. Az USA tragédiája, hogy mára a két tábor egyszerűen nem fogadja el a másikat az ország legitim képviselőinek. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Trump és Biden kalandjai egy párhuzamos univerzumban – A hét videója
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2020. október 30. 19:44
Amikor Joe Biden bekerült a Szenátusba, Elvis Presley  még élt, Vietnámra pedig hullottak az amerikai bombák. Amikor Donald Trump dolgozni kezdett apja cégbirodalmában, még nem járt ember a Holdon.
Makro / Külgazdaság Hol a francban van a felmelegedés? A Földnek sem mindegy, ki nyeri a Trump-Biden csatát
Wéber Balázs | 2020. október 30. 05:17
Trump szerint a párizsi klímaegyezmény felejtős, a globális felmelegedés hoax, de mégsem az, a bolygót pedig védjük meg úgy, hogy az ne fájjon az olajiparnak. Biden őrült összeget költene klímavédelemre, csavarna egyet a szabályozáson, és likvidálná a nagy szennyezőket. Az elnökjelölteket bemutató sorozatunkban ezúttal a környezetvédelmi programokat vettük számba.
Makro / Külgazdaság Így készül Putyin a Biden-korszakra
Káncz Csaba | 2020. október 29. 17:15
Joe Biden esetleges győzelmével kapcsolatban óriási elvárások már nincsenek a világban, hiszen a vak is látja, hogy az USA-t lebénítja saját polarizációja. Biden a jogállamiság globális támogatását tervezi, és ez már most ideges kormányzati reakciókat vált ki Egyiptomtól Magyarországig. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hiába riogat Trump – az üzleti világ benyeli a békát
Király Béla | 2020. október 27. 18:39
Az amerikai elnökválasztás finisébe érve folytatjuk sorozatunkat, amely a két aspiráns programját elemzi. A regnáló elnök a megszólalásaiban saját programjának ismertetése helyett általában Joe Biden ígéreteit kritizálja. Ezek között valóban több olyan is van, amely az üzleti szféra számára nem túl szívderítő, kérdés, mit szólnak ezekhez a befolyásos befektetők.
Makro / Külgazdaság Az amerikai időzített bomba – Moszkva feszülten figyel
Káncz Csaba | 2020. október 26. 14:04
Első alkalommal fordul elő az USA történelmében, hogy a fehérek után a mostani elnökválasztáson a hispánok fogják képviselni a regisztrált választók legnagyobb csoportját – megelőzve az afroamerikaiakat. A gyorsan növekvő hispán népesség egyben geopolitikai sérülékenységet jelent és ezzel az ellenfelek is tisztában vannak. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Obama bírálta Trumpot a Covid kapcsán
MTI | 2020. október 25. 09:17
Donald Trump amerikai elnök teljesen elszúrta a koronavírus-járvány kezelését - jelentette ki egy floridai kampányrendezvényen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt mellett korteskedve Barack Obama előző elnök szombaton.
Makro / Külgazdaság A Trump-Biden csata: új munkahelyek millióit ígérik
Wéber Balázs | 2020. október 20. 06:07
Két hét múlva kiderül, hogy továbbra is Donald Trump fogja-e kormányozni a világ talán legbefolyásosabb országát, vagy egy sok mindent megélt 77 éves politikus, Joe Biden veszi át tőle a kormányrudat. Sorozatunk előző részében a jelöltek adó- és kereskedelem-politikáját veséztük ki, most pedig azt nézzük meg, hogy milyenek az esélyeik, és miként tartanák életben a munkaerőpiacot.
Részvény / Deviza / Áru Kiárusítás az egyik legnagyobb műgyűjtőnél, választási cukorka Trump-módra
Eidenpenz József | 2020. október 8. 19:02
Ma is jó a hangulat a tőzsdéken, amit most főleg az amerikai politika befolyásol, mint Trump újabb erőfeszítései arra, hogy a gazdaságba még a választás előtt pénzt pumpáljon. A magyar tőzsde is emelkedett, a forint erősödött, de ez utóbbira hosszútávon nem mindenki merne fogadni. Az IBM jó nagyot emelkedett, miután egyik üzletágát külön társaságba szervezi.
Makro / Külgazdaság Trump szerint nevetséges a virtuális elnökjelölti vita
MTI | 2020. október 8. 18:37
Az amerikai elnök nem akarja az idejét vesztegetni ilyenre. 
Makro / Külgazdaság Vitáztak az amerikai alelnökjelöltek - a koronavírusról mindenkinek kínos beszélni?
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 07:22
Az elnöki vita után megtartották a két alelnökjelölt, a republikánus Mike Pence és a demokrata Kamala Harris összecsapását is.
Makro / Külgazdaság Még több amerikai katonát hozna haza Trump
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 8. 06:21
A jelenlegi elnök még idén csökkentené az afganisztáni jelenlétet.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem kapta el a koronavírust Donald Trumptól sem
MTI | 2020. október 5. 06:46
Joe Biden demokrata párti elnökjelölt vasárnapi vírustesztje is negatív lett - jelentette be a politikus kampányának helyettes vezetője, Kate Bedingfield vasárnap este.
Makro / Külgazdaság Joe Biden lesz Trump kihívója
MTI | 2020. június 6. 08:37
Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke a keddi előválasztásokon megszerezte a szükséges számú voksot, s ezzel a szükséges számú delegátust ahhoz, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson. Ezt maga a politikus jelentette be péntek éjjel kiadott közleményében.
Makro / Külgazdaság Most dőlhet el, hogy ki lesz az Egyesült Államok első női elnöke?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 4. 19:51
Érdekes cikket tett közzé a New York Times.
Makro / Külgazdaság Obama kiállt Joe Biden mellett: ez lehet a fordulat a kampányban?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 14. 21:17
Barack Obama egykori amerikai elnök kedden közzétett videóüzenetben biztosította támogatásáról volt alelnöke, Joe Biden elnökjelöltségét.
Makro / Külgazdaság Biden három államban is nagyon megverte Sanderst
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 08:27
Barack Obama egykori alelnöke Floridában, Illinoisban és Arizonában is nagy arányú győzelmet aratott a demokraták előválasztásán. És egy formaság: most már az is biztos, hogy ismét Donald Trump lesz a republikánus induló az USA elnöki székéért.
Makro / Külgazdaság Biden behúzott egy újabb előválasztást, de a koronavírus itt is közbeszólt
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 08:36
Az Egyesült Államok északnyugati Washington államában március 10-én tartott demokrata párti előválasztásnak Joe Biden, Barack Obama korábbi elnök egykori alelnöke lett a győztese - jelentette a helyi választási irodára hivatkozva több amerikai médiumé
Makro / Külgazdaság Biden győzött Dél-Karolinában
Privátbankár.hu | 2020. március 1. 09:45
Tom Steyer kaliforniai milliárdos pedig bejelentette, hogy kiszáll az amerikai előválasztási küzdelemből.
Makro / Külgazdaság Óriási kiszivárgás a Facebooknál – Amerika magyarázatot követel
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 08:20
Egy cég mintegy 50 millió felhasználói fiókhoz fért hozzá az elnökválasztás alatt, épp csak azt nem értik, hogyan.
Vállalat Nem csak a Facebook sáros: mindenkit megvettek az oroszok?
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 08:38
Nem csak a közösségi oldalon jelentek meg gyanús hirdetések.
Makro / Külgazdaság Trump kifakadt: elárulta, kik jutatták az elnöki székbe
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 07:55
Egy nagygyűlésen beszélt arról,mennyi köze van az oroszoknak a győzelméhez.
Makro / Külgazdaság Már hivatalos, hogy Putyin manipulálta Donald Trump megválasztását
Privátbankár.hu | 2017. január 7. 10:40
Vlagyimir Putyin orosz elnök "befolyásolási kampányt" rendelt el a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamat ellen – áll az amerikai hírszerzés pénteken nyilvánosságra hozott részleges jelentésében. Az is kiderült, hogy az oroszok adtak át adatokat a Wikileaks-nek is. Ezt nem akárki, hanem a Magyar Távirati Iroda (is) jelenti.
Makro / Külgazdaság Trump örülhet: leállították a szavazatok újraszámlálását
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 09:18
Ezzel biztos, hogy Michigan államban is a megválaszott elnök nyert.
Makro / Külgazdaság Mégis Clinton lesz az elnök?
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 11:36
Három államban is újraszámlálhatják a szavazatokat, ami halovány reménysugár lehet a demokratáknak.
Karrier A nő, aki Donald Trumpot is befolyásolni tudja – kicsoda igazából az új first lady?
KD | 2016. november 25. 16:50
Miközben Donald Trump idegenellenes retorikájával választást tudott nyerni, azért az mindenképpen egészen furcsán hat, hogy felesége nem amerikai születésű, sőt három házasságából csak Marla Maples született az Egyesült Államokban. Ami viszont biztos, az az, hogy Melania Trumpból first lady lesz, és férje politikája mellett az ő akcióira is nagyon figyelnek majd. De milyen a megválasztott amerikai elnök felesége igazából?
Makro / Külgazdaság Egyre furcsább az amerikai választás végeredménye – Soros György is beszállt a játékba
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 12:07
Nem maradt el az amerikai választások után szokásos cicaharc, most éppen a demokraták számoltatnának újra.
Makro / Külgazdaság Durván tepernek a politikusok, hogy Trump kegyeibe férkőzzenek
Privátbankár.hu | 2016. november 18. 08:04
Trump hamarosan bejelentheti, hogy kikkel kívánja vezeti az Egyesült Államokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG