<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Usa2020
Makro / Külgazdaság Orbán és Biden: érik a vihar a két kormány között - A hét videója
Káncz Csaba | 2021. január 22. 20:01
Az amerikai külügyminiszter- és pénzügyminiszter-jelölt szenátusi meghallgatásain nagyon kemény üzenetek hangzottak el Kína felé. Az Orbán-kormányra több ok miatt is borzasztóan nehéz időszak vár. Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lőporos hordón ül Biden – nehéz évek várnak Amerikára
Wéber Balázs | 2021. január 20. 16:46
Az új elnök egyesíteni szeretné a kettészakadt országot, de már az komoly eredmény lenne, ha nem robbanna fel alatta a lőporos hordó.
Makro / Külgazdaság „Ez politikai karaktergyilkosság” – megindult az impeachment Trumppal szemben
Wéber Balázs | 2021. január 14. 16:55
Az amerikai elnökkel szemben indított felelősségre vonási eljárás politikai lépés: valódi tétje, hogy merre lép tovább a Republikánus Párt, és indulhat-e Trump a 2024-es választáson, mondta a Privátbankár.hu-nak Feledy Botond. A külpolitikai szakértő szerint Joe Biden beiktatásának napján fegyveres konfliktus is elképzelhető, a Capitoliumot megostromló csoportok ugyanis továbbra is aktívak.
Makro / Külgazdaság Megindult a hadművelet Trump ellen – már 2024 a tét
Wéber Balázs | 2021. január 12. 14:34
Bár az elnököt valószínűleg nem tudják megfosztani hatalmától mandátuma lejárta előtt, tehát a következő nyolc napban, az könnyen elképzelhető, hogy később egyéb büntetéseket mérnek majd rá – például eltilthatják az indulástól a 2024-es választáson.
Makro / Külgazdaság Elítélte a szerdai erőszakot és átadja a hatalmat Donald Trump
Wéber Balázs | 2021. január 8. 10:02
Ezt a Twitteren közzétett videójában jelentette be tegnap este.
Makro / Külgazdaság Vihar készül Amerikában: 74 millió Trump-hívőt nem lehet karanténba zárni
Wéber Balázs | 2021. január 7. 14:44
A tegnapi Capitolium-foglalásban óriási felelőssége van Trumpnak, ugyanakkor hiba lenne egy kalap alá venni a táborát. Novemberben több mint 74 millióan szavaztak rá, ezzel a ténnyel pedig valamit kezdeni kell. Különben félő, hogy ez a lázongás csak előszele volt egy közelgő viharnak. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Lassan tényleg mindenki elismeri Donald Trump vereségét
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 16. 06:52
A szenátus republikánus vezetője, és egy fontos nemzetközi szövetséges is gratulált Joe Biden győzelméhez.
Makro / Külgazdaság Aki áttörte az üvegplafont: Kamala Harris, az első női alelnök az Egyesült Államokban
Szarvas György | 2020. november 14. 19:03
Először tölti be az egyik legmagasabb amerikai közjogi méltóság tisztségét egy nő, aki ráadásul fekete és ázsiai-amerikai származású. Ő Kamala Harris. Ismerjük meg!
Makro / Külgazdaság Hajszállal, de Arizonát is behúzta Biden
Wéber Balázs | 2020. november 13. 09:12
Ezt nagyjából eddig is tudni lehetett, most viszont már biztossá vált.
Makro / Külgazdaság Átnyúltak a feje felett, lemondott az USA választási csalásokat vizsgáló vezető ügyésze
Privátbankár.hu | 2020. november 10. 09:57
Miután William Barr legfőbb ügyész az évtizedes gyakorlatot felrúgva arra utasította a szövetségi államokat, hogy már a választások végeredményének hitelesítése előtt kezdjenek neki a csalási vádak kivizsgálásának.
Makro / Külgazdaság Donald Trump már a bíróságon próbálna elnök maradni
MTI | 2020. november 10. 06:59
Donald Trump amerikai elnök jogászcsapata benyújtotta hétfőn a perkeresetet a pennsylvaniai választások miatt.
Makro / Külgazdaság A proteszthullám és a Kék Fal buktathatta meg Donald Trumpot
Wéber Balázs | 2020. november 9. 15:01
Bár a távozó elnök jelentősen növelte bázisát, még ez is kevés volt a győzelemhez. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint sok volt a proteszt-szavazó, akik mindenáron le akarták váltani Trumpot. Biden sikeresen állította vissza a Kék Falat, és aktivizálni tudta a külvárosi szavazókat. Amerika megosztottsága nőtt: két 70 milliós tábor áll szemben egymással.
Részvény / Deviza / Áru Hullanak a fejek Törökországban, rosszul reagált a BUX a karanténra
Eidenpenz József | 2020. november 9. 12:53
Ma is az amerikai választásnak örülnek a tőzsdék, a verseny lefutottnak tűnik. Európában másfél-két százalékkal nőnek az indexek, Amerikában is hasonló nyitás várható. A BUX viszont két százalékkal esik, valószínűleg nem függetlenül a bejelentett új szigorításoktól. Kissé gyengült a forint is. Stabilizálódott viszont a török líra a meglepetésszerű személycserék után.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a gratulációk Bidenhez - máris látszik, hogy nagyon nehéz idők jönnek az amerikai-magyar kapcsolatokban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 8. 08:49
 A világ vezető politikusai gratuláltak a hétvégén Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek és Kamala Harris alelnökjelöltnek az amerikai elnökválasztáson elért sikerükhöz. Aki a republikánus jelöltnek szurkolt, előbb-utóbb az is gratulál a megválasztott elnöknek - Szlovéniában tagadják már csak Trump vereségét. Frissítés: vasárnap késő délelőtt Orbán Viktor is feliratkozott a gratulálók listájára.
Makro / Külgazdaság Joe Biden és Izrael – megjött az első mélyütés
Káncz Csaba | 2020. november 8. 06:04
Joe Biden egy „életképes” palesztin állam megteremtését tűzte ki célul és terveiben kimondottan ellenez bármifajta „egyoldalú cselekvést”.  Izrael az amerikai elnökválasztás napján ledózerolt egy palesztin települést Ciszjordániában.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ezt üzeni nekünk 2022-re az amerikai választók forradalma
Baka F. Zoltán | 2020. november 7. 20:34
A minden korábbinál nagyobb választási részvétel beleilleszkedik egy trendbe, amire a magyar pártoknak készülniük kell.
Makro / Külgazdaság Biden győzött, ő a megválasztott amerikai elnök
Privátbankár.hu | 2020. november 7. 17:40
A CNN és a New York Times is megerősítette, hogy Joe Biden elegendő elektori szavazatot szedett össze. Donald Trump hivatalban lévő elnök még a golf központjában van és nem ismerte el a vereségét. Vélhetően egy darabig nem is fogja, sőt, megtámadta az eredményeket több államban is. Több vezető külföldi politikus is gratulált Bidennek, a magyar kormánytól még nem érkezett reakció.
Makro / Külgazdaság Forrongó Amerika: erősödni fog Európa autonómiája - A hét videója
Káncz Csaba | 2020. november 6. 20:01
Trump elnök napról-napra ássa alá az amerikai elnökválasztás legitimitását. Az amerikai fejlemények tükrében tovább fog erősödni Európa stratégiai autonómiája. A hét videójában külpolitikai elemzőnk, Káncz Csaba beszél az amerikai elnökválasztásról és annak lehetséges következményeiről.
Makro / Külgazdaság Elszakadt a cérna Trumpnál, Biden fél lábbal a Fehér Házban
Wéber Balázs | 2020. november 6. 17:05
Jelen állás szerint megnyerte Joe Biden az amerikai elnökválasztást, miután fordítani tudott Pennsylvaniában. Donald Trump szerint országos csalás történt, ezért a Legfelsőbb Bírósághoz akar fordulni.
Makro / Külgazdaság Eldőlt a választás? Biden Pennsylvaniában is fordított
Wéber Balázs | 2020. november 6. 15:07
Ha megnyeri ezt az államot, ő az USA új elnöke.
Makro / Külgazdaság Amerika négy évre lebénulhat – csalódtak a demokraták
Káncz Csaba | 2020. november 6. 11:24
A párt elhitte a közvéleménykutatóknak, hogy földcsuszamlásszerű győzelmet fog aratni, különösen az USA déli államaiban. A demokraták nem tudták átvenni az irányítást a Szenátusban, ezzel pedig a republikánusok megakadályozhatják a komoly reformokat. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Fordult a kocka Georgiában: átvette a vezetést Biden
Wéber Balázs | 2020. november 6. 10:59
Ha itt veszít Donald Trump, végleg elúszhat az elnöksége.
Makro / Külgazdaság Georgiában már majdnem végeztek, 500-nál kevesebb vokssal vezet Trump
Wéber Balázs | 2020. november 6. 09:53
Ha itt nyer az amerikai elnök, javít a helyzetén, de még mindig messze van a győzelemtől.   
Makro / Külgazdaság Nagyon közel került Biden a Fehér Házhoz
Wéber Balázs | 2020. november 6. 05:58
Magyar idő szerint péntek délelőtt átvette a vezetést Joe Biden Georgiában, és ezzel óriási lépést tett az elnöksége felé. Trump összességében plusz hatmillió szavazatot kapott 2016-hoz képest, de Biden még többet, és már a Fehér Ház kapujában van - beállt mögé mindenki, aki nem Trumppal volt.
Makro / Külgazdaság Fordíthat-e még Trump? Mutatjuk, hol dől el az amerikai elnökválasztás
Wéber Balázs | 2020. november 5. 13:34
A zászló most már egyértelműen Bidennak áll, de Trump helyzete sem reménytelen. Több államban elképesztően szoros a verseny, és nem kizárt, hogy néhány ezer vagy tízezer szavazat dönt majd arról, ki vezetheti tovább a világ első számú (?) hatalmát.  (Frissítve.)   
Makro / Külgazdaság Biden győzelemre áll – Trump utcára hívja a híveit?
Káncz Csaba | 2020. november 5. 06:07
Biden előnye csak részben csapódott le jó választási eredményekben. Trump kármentő lépéseivel azt a látszatot kelti, hogy a már megnyert választást elvették tőle és következő lépésként utcára hívhatja radikális és csalódott szimpatizánsait.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Donald Trump sem hozza el a Kánaánt a magyar gazdaságnak
Király Béla | 2020. november 4. 16:59
Ugyan a hivatalos eredményekre vélhetőleg még napokig várni kell, Donald Trump már bejelentette győzelmét. Ha nem jön fordulat, akkor az ismert részeredmények alapján valóban újabb négy évig ő lehet az amerikai elnök, ám Trump kijelentése és az ismert adatok ellenére még nyílt a küzdelem, bárki nyerhet a választásokon. Számunkra a legnagyobb kérdés az, hogy mindez mit hozhat a magyar gazdaság számára.
Makro / Külgazdaság Bekerült az első transznemű politikus az amerikai szenátusba
Szarvas György | 2020. november 4. 16:06
A mostani amerikai választás nem csak a két elnökjelölt szoros küzdelme miatt volt érdekes. A szenátusi és képviselőházi választás során ugyanis számos különleges jelölt lett a választott testületek tagja. Így például Sarah McBride valószínűleg történelmet ír azzal, hogy ő lett az első transznemű, akit a felsőházba megválasztottak. 
Részvény / Deviza / Áru Jönnek még a levélszavazatok – Trump miatt optimisták a tőzsdék?
- | 2020. november 4. 13:14
A tőzsdék a szoros amerikai választási harc közepette alapvetően optimisták Európában, és az amerikai határidős indexek is felfelé mennek. A BUX átlag felett emelkedik, a forint kissé erősödik. Kína tovább regulázza az Ant Groupot. Az év üzlete az otthoni piálásban rejlik?
Makro / Külgazdaság Trump, a nagy túlélő: az amerikai választás öt legnagyobb tanulsága
Wéber Balázs | 2020. november 4. 13:01
Bár végeredmény még nincs, annyi már biztos, hogy a jóslatok tévesnek bizonyultak. Donald Trump nem szenvedett sima vereséget, sőt, esélye van arra, hogy az USA elnöke maradjon. Mi tehát az elmúlt nap öt legnagyobb tanulsága?
Makro / Külgazdaság Biden fordított Wisconsinban
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 12:20
Joe Biden demokrata jelölt Wisconsinban fordítani tudott, de nagyon szoros a verseny a döntő fontosságú 10 elektori szavazatért.
Makro / Külgazdaság Még mindig nincs vége - nem lehet tudni, hogy ki az új amerikai elnök
Kollár Dóra | 2020. november 4. 09:04
Lassan véget ér az amerikai elnökválasztás éjszakája, ám egyelőre még nem lehet kihirdetni, hogy ki lesz az új elnök. 
Részvény / Deviza / Áru Trump győzelmére fogadnak már a piacok
Király Béla | 2020. november 4. 08:28
Miközben az előzetes közvéleménykutatások azt mutatták, hogy Donald Trump megbukik, sőt az előrejelzések „kék hullámról” szóltak, vagyis arról, hogy a demokraták a képviselőházban és a szenátusban is átveszik a hatalmat, addig a reggelig beérkezett eredmények nagyon más képet mutatnak. A tőzsde pedig figyel, és reagál.
Makro / Külgazdaság Donald Trump örülhet: eldőlt Ohio sorsa
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 06:28
Ugyan még csak 89 százaléknál jár a feldolgozottság, a nagyobb lapok és tévék egyértelműen a jelenlegi elnöknek adják az államot.
Makro / Külgazdaság Joe Biden behúzta a kötelező győzelmeket
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 05:53
Nem túl nagy meglepetésre szinte azonnal Joe Bidennek ítélték Kaliforniát, Oregont és Washingtont, a hagyományosan a párt fellegvárának számító államok összesen 74 elektori voksot érnek.
Makro / Külgazdaság Fordulat Ohióban, elszállni látszik a texasi álom
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 04:38
Két kellemetlen hírrel is szembesülniük kellett a demokratáknak viszonylag rövid időn belül.
Makro / Külgazdaság Donald Trump és Joe Biden is örülhet már néhány győzelemnek
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 03:49
Zajlanak az események, ahogy egyre több államban zárnak be a szavazókörök.
Makro / Külgazdaság Csúnya pofont kaphat Floridában Joe Biden
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 02:47
Nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült igazán jól mozgósítania a demokratáknak a keleti parti államban.
Makro / Külgazdaság USA elnökválasztás: több államban már eldőlni látszik az eredmény
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 02:31
Több államban is számolnak már, néhány helyen pedig olyannyira nagynak tűnik az előny, hogy végeredményt is mernek hirdetni. 
Makro / Külgazdaság Érkeznek az első adatok az amerikai elnökválasztásról
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 00:54
Kezdődik az év egyik legizgalmasabb éjszakája, új elnököt választ az Egyesült Államok.
Makro / Külgazdaság Joe Biden sikere sem döntené romba az Orbán-kormányt
Wéber Balázs | 2020. november 3. 17:59
A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a magyar kormánynak nyilván előnyösebb lenne Donald Trump győzelme, ugyanakkor Joe Biden sikere esetén sem kell gyökeres fordulattól tartania: a politikai nyomás ugyan nőhet, de a gazdasági kapcsolatok aligha sérülnek.
Makro / Külgazdaság Miközben Amerika választ, még nagyobb bajba csúszhat az ország
Wéber Balázs | 2020. november 3. 11:37
A kormány járványügyi koordinátora szerint az eddiginél is halálosabb időszak jöhet.  
Kultúra Vajon mennyit számít az életkor az amerikai elnökök megválasztásakor?
Szarvas György | 2020. november 1. 16:37
Trump második ciklusát megválasztása esetén 74 évesen kezdené el. Ezzel az életkorral mindenképpen rangidősnek számítana az indulók között, hiszen még Reagan is "csupán" 73 volt a második terminus alatt. A mostani jelöltek - így a demokrata Biden esetében is - a magas életkor miatt felmerül a kérdés, vajon érdemes-e meghúzni ebben az ügyben bármiféle korhatárt.
Makro / Külgazdaság Nem a Biden-Trump csörte lesz az eddigi legextrémebb verseny az amerikai elnökválasztások történetében
Szarvas György | 2020. október 31. 13:54
Sorsdöntőnek bizonyulhat a november 3-án megtartandó amerikai elnökválasztás, kérdés ugyanis Trump miként reagál egy esetleges elvesztett, vagy éppen megnyert választásra. A The Wall Street Journal felidézi azokat a korábbi amerikai elnökválasztásokat, melyek a mostanihoz hasonló kiélezett helyzetben zajlottak. 
Makro / Külgazdaság Trump és Biden kalandjai egy párhuzamos univerzumban – A hét videója
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2020. október 30. 19:44
Amikor Joe Biden bekerült a Szenátusba, Elvis Presley  még élt, Vietnámra pedig hullottak az amerikai bombák. Amikor Donald Trump dolgozni kezdett apja cégbirodalmában, még nem járt ember a Holdon.
Makro / Külgazdaság Így készül Putyin a Biden-korszakra
Káncz Csaba | 2020. október 29. 17:15
Joe Biden esetleges győzelmével kapcsolatban óriási elvárások már nincsenek a világban, hiszen a vak is látja, hogy az USA-t lebénítja saját polarizációja. Biden a jogállamiság globális támogatását tervezi, és ez már most ideges kormányzati reakciókat vált ki Egyiptomtól Magyarországig. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hiába riogat Trump – az üzleti világ benyeli a békát
Király Béla | 2020. október 27. 18:39
Az amerikai elnökválasztás finisébe érve folytatjuk sorozatunkat, amely a két aspiráns programját elemzi. A regnáló elnök a megszólalásaiban saját programjának ismertetése helyett általában Joe Biden ígéreteit kritizálja. Ezek között valóban több olyan is van, amely az üzleti szféra számára nem túl szívderítő, kérdés, mit szólnak ezekhez a befolyásos befektetők.
Makro / Külgazdaság Obama bírálta Trumpot a Covid kapcsán
MTI | 2020. október 25. 09:17
Donald Trump amerikai elnök teljesen elszúrta a koronavírus-járvány kezelését - jelentette ki egy floridai kampányrendezvényen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt mellett korteskedve Barack Obama előző elnök szombaton.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG