Versenyhatóság
Vállalat Megszületett ma egy autóipari behemót
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 21. 18:06
Rábólintott az egyesülésre az EU-s versenyhatóság, így végbe megy a folyamat.
Vállalat Hogyan működhetnek együtt a cégek úgy, hogy ne kerüljenek kartellgyanúba?
Privátbankár.hu | 2020. június 6. 15:55
A világjárvány okozta példátlan sokk hatása még érezteti hatását, a cégek óvatosan nyitnak újra a piac és a fogyasztók felé. Bár a fertőzések száma alábbhagyni látszik, a következő félévet is áthatja a bizonytalanság, mely kétségkívül együttműködésre sarkallja a vállalkozásokat. Együtt könnyebb, de hogyan? Az esetleges összehangolt működés és az információmegosztás minden vállalkozás életben maradásának záloga. A hiánytermékek, így a keresett gyógyszerek, szájmaszkok, fertőtlenítő szerek várhatóan egekbe szökő árait a kényszerhelyzet igazolhatja-e? És féken tartható-e a vállalkozások összehangolt magatartása?
Vállalat Tilos árrögzítés az elektromos zongorák piacán
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 6. 11:15
Az angol Versenyhatóság minden idők legnagyobb bírságát, 3,7 millió fontot szabott ki a Casiora, mivel viszonteladót megakadályozta abban, hogy digitális zongoráit, keyboardjait akciózzák, illetve azokat az általa ajánlott ár alatt kínálják. Ehhez a Casio titkos árfigyelő szoftvert és a versenytársak feljelentésére épülő partneri együttműködéseket alakított ki.
Vállalat Vizsgálat indult a webáruház-óriás ellen: tisztességtelenül versenyeznek?
Gáspár András | 2018. november 30. 12:25
Az Amazon gyakorlatilag saját versenytársainak nyújt kereskedési platformot, így fontos adatokat is szerez tevékenységükről - Németországban azt vizsgálják, tisztességtelenül használja-e a többi kereskedőről meglévő információit, esetleg lekoppintja-e termékeiket is.
Vállalatok Ilyet még nem léptek: ellenőrző biztos rendelt ki a hatóság
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 12:21
Először rendelt ki ellenőrző biztost a GVH vállalatok közötti fúzióban.
Személyes pénzügyek Háború a drogérialáncok között: A konkurencia akciós termékeit árulja a DM
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 20:01
Eszkalálódik a német drogéria-láncok közötti háború, a Drogerie Markt munkatársai november közepétől felvásárolják a konkurencia akciós termékeit, és saját polcaikra helyezik. A vállalat egyben sorra nyitja új boltjait is, de a konkurencia sem alszik.
Vállalat 14 éven át mutyiztak - ekkora bírságot még nem láttunk
Privátbankár.hu | 2016. július 19. 15:13
A kamiongyártók egyeztették áraikat, az új emissziós-technológiák bevezetésének időzítését és azok költségeinek áthárítását vevőikre. 1997 óta ment a mutyi, az egyik cég feldobta a kartellt - nekik nem is kell fizetniük.
Pénzügyi szektor Trükközhettek a frank árfolyamokkal - meggyanúsítottak 8 bankot
Privátbankár.hu | 2014. március 31. 16:00
A svájci versenyjogi hatóság vizsgálatot indított nyolc, Svájcban működő bank ellen, mivel feltételezhető, hogy manipulálták a bankközi devizaárfolyamokat.
KKV Nem kell olyan korán kelni a tisztességtelenül versenyző cégvezetőknek
Privátbankár.hu | 2014. február 22. 08:34
Júliustól módosulnak a versenytörvényben a versenyhatóság "hajnali rajtaütésének" szabályai, az új elnevezés helyszíni kutatás lesz, amelyet lehetőleg hétköznap reggel 8 és este 20 óra között kell végezni.
Friss
hírlevél
depositphotos