<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
VIX
Részvény / Deviza / Áru Rettentően elbántak a Richterrel, de a részvénypiac lábadozik
Eidenpenz József | 2018. február 12. 18:53
Az USA-ban és az EU-ban is másfél-két százalékos emelkedést mutatnak a tőzsdeindexek, de azért ez nem jelenti azt, hogy visszatért a korábbi nyugalom, sok jele van az idegességnek. A Richter gyorsjelentése vegyes érzelmeket keltett, de aztán az eladók határozták meg a folytatást.
Részvény / Deviza / Áru Korrekció, vagy a krach kezdete? Fekete hétfő után ideges kedd a tőzsdéken
Eidenpenz József | 2018. február 6. 19:15
A nagy hétfői zuhanások után kedden Ázsia és Európa tovább esett, az amerikai piacon meg megy a csapkodás pluszból mínuszba és újra pluszba. Nem világos, hogy ez csak egy régóta esedékes kis korrekció, vagy valami nagyobb eső trend kezdete. A kriptodevizák is zuhantak, de az amerikai kongresszus előtt figyelemre méltó beszéd hangzott el.
Részvény / Deviza / Áru Ebben van a nagy pénz - spekulálhatunk az európai félelemre
Eidenpenz József | 2017. szeptember 22. 15:20
Nemcsak Amerikában lehet a részvénypiac ingadozására, félelmére spekulálni, van európai félelem-index is. Ez némi kockázatot áraz ugyan a hétvégi német választás miatt, de nem sokat, jóval kevesebbet a francia vagy holland voksolásnál. Hétfőn nagy elmozdulás jöhet. Ennél izgalmasabb és kockázatosabb befektetési forma kevés van.
Részvény / Deviza / Áru Tízezer az új OTP-célár, történelmi rekordok dőlnek az USA-ban
Eidenpenz József | 2017. július 25. 19:29
Visszajött a bika, és tovább száguld, rekordszinten áll az S&P 500 amerikai index, miután most inkább jó gyorsjelentések érkeztek. Rekord alacsony szinten van viszont a piaci félelmeket jelző VIX. Szépen emelkedtek ma az európai részvények is egy jó német makroindex után. A BUX index viszont szerény mínuszban zárt.
Részvény / Deviza / Áru A jegybankok kísértete és Trump kísérletei idegesítik a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2017. június 30. 19:05
Az amerikai elnöktől várt intézkedések tolódása és a világ nagy jegybankjainak várható irányváltása súlyosan nehezedik a tőzsdékre, a kötvénypiacokra, rángatja a devizapiacokat és növeli az áringadozásokat. Az európai tőzsdék ma is estek, az USA tőzsdéi viszont a pozitív tartományban mozognak. A BUX és a forint erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Mr. 50 cent nagyot kaszált a Trump-kiárusításon, ma a Mol táltosodott meg
Eidenpenz József | 2017. május 18. 18:45
A szerdai nagy „Trump-kiárusítás” után, ahogy amerikai lapok nevezték, ma lassan konszolidálódott a helyzet és az amerikai indexek már pluszban vannak. A rejtélyes vevő, aki a VIX opciókat vásárolta, 27 millió dollárt kereshetett a tegnapi zűrzavaron. A BUX megint nagyon felülteljesítő volt, négyből három részvényt nagyon vettek zárás előtt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási csapda: azt hinnéd, ezen meggazdagszol, de a gatyád is rámehet
Fellegi Tamás | 2015. július 20. 16:24
Az utóbbi években egyre újabb és elvontabb tőkepiaci termékeket hoznak létre. Némelyik annyira elvont, hogy működési mechanizmusa az átlagos befektetőnek nehezen érthető, így aztán komoly csapdák is kialakulhatnak. Pedig néha úgy néz ki, mintha ingyenebédet kínálnának.
Részvény / Deviza / Áru Örömmámor vagy rettegés? Mást mond a bankóriás és mást a félelem-index
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 12:00
Erőteljesen javuló globális befektetői hangulatot jelez az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport hétfőn ismertetett, idei első negyedéves felmérése, amely szerint jelentősen csökkent, bár továbbra is "aggasztóan magas" az euróövezet legalább részleges felbomlásától tartó befektetők aránya. Ezzel szemben a félelem-index durva vihar közeledtét jelzi - ki téved?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG