<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Anatolij Vasszerman, az orosz Állami Duma képviselője is reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádiós beszélgetésére, melyben a kormányfő arról beszélt, nem sok választja el az Európai Uniót attól, hogy vezetői Ukrajnába küldendő békefenntartókról kezdjenek beszélni. A képviselő reméli, a magyar csapatok csak Kárpátaljára vonulnának be.

Nem csak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádiós interjújára, hanem Anatolij Vasszerman, az orosz Állami Duma képviselője. Az Index szemléje szerint Vasszerman a Pravdának ezt nyilatkozta:

„nagyon remélem, hogy Magyarország, ha bevezeti a csapatokat, ezt csak Podkarpatszka Ruszban (Kárpátalja – a szerk.) teszi meg, amely történelme nagy részében Magyarország részét képezte, és nemcsak sok magyar van ott, hanem a helyi lakosság orosz többségének is sikerült a magyarokkal közös létformát találnia”.

A képviselő hozzátette, ezt követően Magyarországgal egyeztetni fognak arról, hogy hogyan lehet megvédeni mind a magyar kisebbség, mind az orosz többség érdekeit ebben a régióban.

Vasszerman a nyilatkozatában azt is közölte, „az emberek nem mutatnak vágyat arra, hogy harcoljanak, vagy katonának tanuljanak”. Hozzátette, hogy egyre kevesebb a mozgósítható férfi Ukrajnában, mert nagyon sokan elmenekültek. Úgy vélte, a Nyugat még azt sem tudná megoldani, hogy a hadköteles férfiakat visszatoloncolják Ukrajnába, arra pedig végképp nem képes, hogy odaküldje a fegyveres erőiket. „Mindkettő valószínűtlennek tűnik számomra” – jegyezte meg a politikus.

A politikus emlékeztetett, hogy több, nyugati országból érkező zsoldos jelen van már Ukrajnában, az ő jelenlétükért azonban még nem tehetők felelőssé a kormányok.

Vasszerman az Állami Dumába függetlenként nyert mandátumot 2021-ben, de a kormányzó Egységes Oroszország részéről nem állítottak ellene jelöltet.

Előzőleg Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal szóvivője szólalt meg Orbán Viktornak péntek reggeli rádióinterjújáról, melyben a magyar kormányfő megemlítette, nem sok választ el attól, hogy az Európai Unió vezetői békefenntartó erők Ukrajnába küldéséről kezdjenek beszélni.

Makro / Külgazdaság Jól megugrott a gáz ára
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 20:26
Este közel 6 százalékos pluszban áll a nemzetközi gázügyletek elszámolásakor irányadó TTF-típus jegyzése.
Makro / Külgazdaság Felmérhetetlenek az ukrán gátrobbantás miatti károk
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 20:16
Folytatódnak az evuakuálások az ukrajnai gátrobbantás miatt, a magyar kormány az OECD-hez fordult, hogy az OTP-t vegyék ki háború nemzetközi szponzorainak listájából. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Litvánia alkotmányellenesnek nyilvánított egy migránstörvényt
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 18:11
Litvánia legfelsőbb bírósága szerdán alkotmányellenesnek nyilvánított egy 2021-es törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a hatóságok hónapokig fogva tartsák a migránsokat, ha számuk hirtelen megugrik.
Makro / Külgazdaság Érkezik a segítség az ukrán gátszakadás elszenvedőinek
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 17:18
Az Európai Unió (EU) vízszűrő berendezéseket, áramfejlesztőket, vízszivattyúkat és más eszközöket küld az ukrajnai Nova Kahovka-gátat ért támadás miatt szükséget szenvedő lakosságnak - közölte az Európai Bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Magyarországot is érintheti Brüsszel legfrissebb döntése
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 16:36
Az Európai Bizottság elfogadta a 2024-es uniós költségvetésre vonatkozó, 189,3 milliárd euró főösszegű javaslatát, amely a tájékoztatás szerint az uniós prioritások finanszírozásának biztosítására összpontosít, segíteni fogja a gazdasági helyreállítást, a munkahelyteremtést, és hozzájárul Európa stratégiai autonómiájának megerősítéséhez.
Makro / Külgazdaság Nem is gondolná, hogy ennyi idő alatt is lehet autót eladni vagy venni
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 16:24
A leggyorsabban, átlagosan 61 nap alatt a Peugeot-k keltek el, míg az Alfa Romeókat jellemzően több mint 200 napig kellett hirdetni.  
Makro / Külgazdaság Nem csak a nagy cégeknek jár a minőségi kártyaolvasó!
Natív tartalom | 2023. június 7. 16:11
Éttermeknek, vendéglátóhelyeknek, kisebb üzleteknek sem kell irdatlan összeget fizetniük, ha fejleszteni kívánják kártyás fizetési lehetőségeiket. A myPOS által kifejlesztett kártyaolvasó terminált, illetve dokkolóállomást az ő igényeikhez igazították.
Makro / Külgazdaság Bréking: felrobbantották a Togliatti-Odessza ammóniumvezetéket (frissítve)
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 16:00
Felrobbantották a Togliatti-Odessza ammóniavezetéket Ukrajnában, az incidensnek polgári sebesültjei vannak - jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.
Makro / Külgazdaság Döbbenet: tavaly 237 ezer ember halt meg fegyveres konfliktusokban
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 15:04
Csaknem duplájára nőtt a fegyveres konfliktusokban meggyilkolt emberek száma egy év alatt, a háborús halálesetek száma pedig a ruandai népírtás óta nem volt ilyen magas - közölte egy svéd konfliktuskutató központ (Uppsala Conflict Data Program, UCDP) szerdán.
Makro / Külgazdaság Százezrek maradtak ivóvíz nélkül Dél-Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 14:14
Több százezer ember maradt elérhető ivóvízellátás nélkül Dél-Ukrajnában a Nova Kahovka-i duzzasztógátat ért támadás nyomán - jelentette ki szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a történtekért Oroszországot tette felelőssé.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG