2p

Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.

Ukrajna az idei téli fűtési szezonban kizárólag saját kitermelésű földgázt készül felhasználni, erre mostanáig még nem volt példa - közölte a Naftohaz ukrán állami gázvállalat hétfőn a Telegramon.

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy növeljük a saját magunk által kitermelt gáz mennyiségét. 2023-ban rekordszámú új kutat fúrt a Naftohaz, és ezt a tendenciát jövőre is folytatjuk. Terveink szerint ezen a télen csakis ukrajnai kitermelésű gázt használunk, számításaink pedig azt támasztják alá, hogy ez lehetséges - fejtette ki a közleményben Olekszij Csernisov, a vállalat vezetője. Meggyőződésének adott hangot, hogy Ukrajna nemcsak a gázellátás tekintetében fogja sokk nélkül átvészelni a fűtési szezont, hanem a lakossági fogyasztók gázszámlája sem nő meg.

Nem lesz gond a fűtés?  Fotó: Pixabay
Nem lesz gond a fűtés? Fotó: Pixabay

Teljesen magabiztosan tekintünk a közelgő télre. Van elég gáz, a tarifák stabilak. Mindazonáltal arra kérek minden fogyasztót, hogy gondoskodjon az energiahatékonyságról, és bánjon felelősen az energiafogyasztással, mert ez ukrán kitermelés, a mi közös eredményünk - hangoztatta Csernisov.

A Naftohazhoz tartozó Ukrhazvidobuvannya gázkitermelő cég azt a célt tűzte ki, hogy 2023-ra egymilliárd köbméterrel növeli a földgázkitermelést, azaz 13,5 milliárd köbméterre. 2022-ben a vállalat 12,5 milliárd köbméter gázt termelt ki, ami három százalékkal elmaradt a 2021. évi kitermeléstől - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Putyin belemászik a Közel-Kelet bajaiba is
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 19:46
Az orosz elnök újabb diplomáciai köröket megy, miközben a nyugaton kezdenek kifogyni a pénzből, amire az árokháborúban harcoló ukránoknak nagy szüksége lenne. Összefoglalónk a háborús eseményekről.
Makro / Külgazdaság Washington tehetetlen az izraeli rezsimmel szemben
Káncz Csaba | 2023. december 5. 18:38
Nagyító rovatunkban ezúttal Gáza és a Hamász jövőjét vesszük górcső alá. Ha a Biden-kormányzat nem tudta rábeszélni Izraelt az állandó tűzszünetre, akkor hogyan tudná meggyőzni a Netanjahu-rezsimet a kétállami megoldás elfogadásáról?
Makro / Külgazdaság Van olyan terület, ahol engedi a költést az unió
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 18:08
Jóváhagyott egy szerteágazó, 19 országot érintő informatikai fejlesztést az Európai Unió. Magyarország is tagja a projektnek.
Makro / Külgazdaság Kínában beletapostak a gázba
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 16:30
Gyorsult a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedése novemberben - derült ki a kínai Caixin Insight Group és az S&P Global gazdaságkutató intézet kedden publikált legfrissebb kimutatásából.
Makro / Külgazdaság Szembemegy a legnagyobb háborúval a világ legnagyobb gyorsétterme
Rácz Gergő | 2023. december 5. 15:45
Noha az Egyesült Államok épp mindent megtesz azért, hogy gazdasági előnybe kerüljön és leváljon Kínáról, a legismertebb gyorséttermi lánc inkább az üzleti érdekeit nézi. A McDonald's bejelentette, hogy jelentősen megerősítené kitettségét és elkötelezettségét az ázsiai országban.
Makro / Külgazdaság Hatalmas csalás derült ki Svájcban
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 15:16
Egy svájci nagybank elismerte, hogy összeesküvést szőtt amerikai adófizetőkkel és másokkal, hogy több mint 5,6 milliárd dollárt rejtsenek el az adóhivatal elől - jelentette be hétfőn az igazságügyi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Népszavazással döntöttek hódításról egy dél-amerikai országban
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 14:48
Venezuelában arról döntöttek túlnyomó többséggel, hogy egy olajban gazdag tartomány legyen része formálisan is az országnak. Az nem egyértelmű, hogy ezt a helyi kormányzat miként tartatná be.
Makro / Külgazdaság Újabb európai ország csapna le a bevándorlókra
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 13:59
Nagy-Britannia bejelentette, hogyan tervezi a legális úton érkező migránsok számának csökkentését, és harmadával megemeli a szakképzett munkakörben keresendő minimálbért
Makro / Külgazdaság Hogyan éltünk idén és hogyan fogunk jövőre? Klasszis Klub Petschnig Mária Zitával és Kéri Lászlóval
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 11:33
Idei utolsó online Klasszis Klubunknak rendhagyó módon két vendége is lesz. A december 14-ei, csütörtöki adásban Petschnig Mária Zita közgazdásszal, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársával és férjével, Kéri László politológussal lesz módunk beszélgetni és kérdéseket feltenni. Nemcsak nekünk, hanem egy ingyenes regisztrációt követően olvasóinknak is. Elnézve az idei évet és a 2024-es kilátásokat, alighanem lesz téma bőven – gazdasági és politikai vonatkozásban egyaránt.
Makro / Külgazdaság Fekete pontot kapott Kína
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 11:22
Valószínűbbé vált egy esetleges leminősítés. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG