<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Facebook-videóból derül ki, hogy a miniszterelnök is kilátogatott az adventi vásárra a Bazilikához a hétvégén. Adakozott és mézskalácsot is díszített.

A budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendzvényen - azaz a Bazilikánál található karácsonyi vásáron - az Ökumenikus Segélyszervezet nem csak egy Adományboltot nyitott, ahol a megvásárolható ajándéktárgyakkal az árba épített adományból rászoruló családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük, hanem egy mézeskalács-sütödét is.

Itt önkéntesek folyamatosan készítik a mézeskalács szívecskéket, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását. Az önkéntesek között híres embereket is láthatunk, akik nem csak a mézeskalácsokat sütögetik, hanem akár egy fotóra is összeállnak az adakozókkal. Szombat este nem csak Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgó és párja, Görbicz Anita, minden idők egyik legeredményesebb kézilabdázója sütötte-díszítette a mézeskalácsokat, hanem a ma megjelent videó szerint Orbán Viktor is beugrott a pultba.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán látható videó szerint egy csokis-cukorgyöngyös szívet készített, de az asztalon voltak piros-fehér-zöld szívek is - az nem derül ki, hogy azokat is Orbán VIktor készítette-e.

A miniszterelnök nem csak díszített, maga is választhatott egy mézeskalácsot, miután pénzt dobott a gyűjtőperselybe - a videó alapján nem egyértelmű, hogy mennyit, de úgy tűnik, legalább egy húszezrest.

Egyébként az advent idején is többféleképpen segíthetünk a rászorulóknak: nem csak a karácsonyi vásáron adakozhatunk, hanem a 1353-as adományvonalon is, ahol hívásonként, illetve sms-enként 250 forintot lehet adományozni. Lehetőség van arra is, hogy bankkártyával adakozzunk a segelyszervezet.hu oldalon.

Borítókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala / videó

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Egy ukrán háború a világ gabonapiacát is megrázná - már Kína is fenyegetőzik
Káncz Csaba | 2022. január 29. 12:01
Egy esetleges ukrajnai beavatkozás az egész világ biztonsága számára komoly kockázatokat hordoz magában. Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre, amely tavaly 31,6 millió tonna gabonát vitt a világpiacra.Az elmúlt órákban Kína is háborúval fenyegette meg az USA-t Tajvan kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Már vért is szállítottak az ukrán határra az oroszok
Privátbankár.hu | 2022. január 29. 09:16
Ha kitör a háború, vérkészletek is kelleni fognak a sebesültek ellátásához. Az ilyen jelekre nagyon figyelnek a katonai elemzők, mert komoly szándékokra utalhatnak.
Makro / Külgazdaság Újabb európai ország vet véget a Covid-korszaknak
Wéber Balázs | 2022. január 29. 06:01
Szinte minden Covid-elleni korlátozást felold Dánia február elsejétől. Ennek oka, hogy bár a koronavírus-fertőzések száma csúcson van, az átoltottság magas, az omikron variáns pedig jóval enyhébb a korábbi mutánsoknál. Mette Frederiksen dán miniszterelnök már új korszakról, a megszokott élethez való visszatérésről beszél. Anglia csütörtöktől oldotta fel a korlátozások nagy részét, Spanyolország pedig jelezte, hogy a jövőben kvázi influenzaként kezelné a Covidot.
Makro / Külgazdaság 40 éve nem ugrottak ekkorát az árak az USA-ban
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 17:05
Nem csak a magyar infláció vágtat, hanem a világ más részein is komoly drágulással szembesülnek a fogyasztók. Az Egyesült Államokban a Fed által legfontosabbnak tartott ilyen mutató 40 éve nem látott magasságba szökött 2021-ben.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Orbán Viktor lángost eszik egy bódénál
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 13:28
Magát az aktust már nem látjuk, de az előkészületeket megörökítette a kormányfő Facebook oldalán.     
Makro / Külgazdaság Még mindig rengeteg menekült érkezik az Európai Unióba
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 11:38
Az előző öt év adataihoz képest kimagasló volt novemberben az Európai Unió tagországaiban benyújtott, menedékjog iránti kérelmek száma, arányuk csak kis mértékben maradt el a szeptemberi szinttől - közölte az Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége (EUAA) pénteken.
Makro / Külgazdaság Lavrov: Oroszország nem akar háborút
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 11:02
Folytatódik az üzengetés, ezúttal az oroszok közölték, hogy megvédik érdekeiket.
Makro / Külgazdaság Pegasus-ügy: nemzetközi és magyarországi lépéseket tesz a TASZ
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 10:01
A Társaság a Szabadságjogokért hat ügyfele képviseletében eljárásokat kezdeményez Magyarországon, az Európai Bizottságnál, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, valamint Izraelben.
Makro / Külgazdaság Omikron: 18 ezer új fertőzött, 3500-an vannak kórházban
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 09:26
Összesen 17 869 új fertőzöttet igazoltak.
Makro / Külgazdaság Nem indokolt a negyedik oltás a franciák szerint
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 09:01
Azt mondják, nincs jelentős hozadéka.
hírlevél
Ingatlantájoló