Hihetetlen: valakinek csak jól csengő márkanév a "Je suis Charlie"

2015. január 15., 09:59

A francia Nemzeti Szellemi Tulajdon Intézete (INPI) körülbelül 50 márkahasználati kérelmet vizsgál. A Charlie Hebdo támadása elleni mozgalom hívószava, az "én vagyok Charlie" jól fizető üzlet lehet.

A Kreatív számolt be róla, hogy közel ötven kérelmező akarja márkanévként használni a Charlie Hebdo elleni terrortámadást címkéző "Je suis Charlie" azaz "én vagyok Charlie" kifejezést. Volt olyan, aki a szatirikus lap megszokott tipográfiájával írt, fekete hátteret, szürke betűket használó üzenetet szeretné tudományos eszközökhöz felhasználni márkanévként. Egy kérelem 200 euróba kerül, de arról az INPI nem közölt információt, hogy pontosan hány kérelem érkezett be a márkahasználathoz.

Az interneten már most megtalálható rengeteg olyan tárgy, amelyeket a Charlie Hebdo-merénylet elleni üzenettel akarnak eladni. Ahogy arról tegnap mi is írtunk, nem csak az ajándéktárgyakat veszik, hanem a támadás óta először tegnap megjelent lapszámot is, amelyért például magyar oldalakon is elkérnek 30 000 forintot. A nagyobb nemzetközi aukciós oldalak egyébként az ilyen tárgyakból származó bevételeik egy részét felajánlották a hetilap számára. Néhány órával a támadás előtt már foglaltak voltak a Jesuischarlie.com, Jesuischarlei.fr és a Jesuischarlie.org domain nevek is.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadok merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank új ügyfél kedvezménnyel felvehető személyi kölcsönét havi 16 595 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhetjük, a THM 13,86 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne kicsivel marad el, itt 16 823 forint a havi törlesztőrészlet, a THM 13,69 százalék és csak pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük. Kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

További cikkek

Utánajártunk

Videók

Privátbankár Árkosár

Ajánlatunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX40179.84+0.7%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • november 19
  november 20
  Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 50 mrdFt
  november 21
  PM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2018. október végi helyzetéről
  Thyssenkrupp - 2018 Q4
  Jelzáloghitel igénylések - november
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi index (végleges) - november
  november 22
  KSH: Keresetek - január–szeptember
  Fogyasztói árindex (év/év) - október
  Fogyasztói bizalom (előzetes) - november
  november 23
  KSH: Kiskereskedelem (második becslés) - szeptember
  Moody's hitelminősítői felülvizsgálat
  GDP (év/év, munkanaphatással igazított) - 2018 Q4
  Feldolgózipari BMI (előzetes) - november
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - november
  Feldolgózipari BMI (előzetes) - november
  Szolgáltatóipari BMI (előzetes) - november
  Szolgáltatóipari BMI - november
  Feldolgozóipari BMI - november
  BMI - november

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?