Hirdetés
Hirdetés

134 épület ül az állam nyakán – miért nem tudják eladni őket?

2017. augusztus 07., 08:49

Gyakorlatilag senkit sem érdekelnek az örökös nélküli ingatlanok, pedig vannak nagyon olcsók is köztük.

Licitálók a földárverésen Nyíregyházán 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Licitálók a földárverésen Nyíregyházán 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balázs Attila

A Magyar Nemzet cikke szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél összesen 134 ingatlan vár új gazdára. Azok az épületek ugyanis, amelyeknek nincs örököse, az államhoz kerülnek, amiket pedig nem tudnak hasznosítani, azokat árverésre bocsátják. Most eggyel csökkent a számuk, július 20-án ugyanis sikerült túladni a nyíregyházi Erzsébet Szállón. Az ingatlant 1,072 milliárd forintért vásárolta meg egy ismeretlen vevő.

A még eladatlan ingatlanok közül a legdrágább egy felújításra szoruló Budapest VIII. kerületi, 44 helyiséges, és 715 négyzetméteres, leginkább raktárnak alkalmas ingatlan, ennek kikiáltási ára 78,7 millió forintról indul az augusztus 16-án kezdődő árverésen. Egy másik érdekes ügyben egy kompolti kastély és a hozzá tartozó kiszolgálóépületek szerepelnek: a műemléki védettséget élvező egykori Grassalkovich-kastélytól 71,8 millió forintért szabadulna meg a vagyonkezelő. Az MNV honlapján föltüntetett 600 lejárt árverés többségére egyébként egyáltalán nem volt érdeklődő, például senkinek nem kellett 960 ezer forintért egy 48 négyzetméteres salgótarjáni panellakás. Továbbá az Andrássy út 1. szám alatti 339 négyzetméteres iroda is állami tulajdonban maradt, mivel senki sem akart 303 millió forintot adni érte.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?