Hirdetés
Hirdetés

Budapest szégyenfoltjai: ezeket az épületeket fáj a legjobban nézni

2019. február 20., 10:36

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját keresték.

Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt.
Fotó: Faludi Imre
Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt. Fotó: Faludi Imre

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját kereste egy Facebook-oldal: azokat a fővárosi épületeket gyűjtötték össze, amelyek többet érdemelnének. Valaha jobb napokat látott irodaházakat, épületeket lehetett jelölni, amelyek lassan az enyészeté lesznek, de legalábbis méltatlanul elhanyagoltak.

A listára valóban olyan épületek kerültek fel, amelyek központi elhelyezkedésüknek köszönhetően minden nap szem előtt vannak, ezért lepukkantságuk különösen fájdalmas. Így az omladozó vakolatú Károly körúti Anker palota, a volt Svábhegyi szanatórium mellett a Szinyei és a Podmaniczky utca sarkán található lakóépület vagy a Kodály köröndnél álló Andrássy út 83-85-ös számú épület, aminek tetőtere ráadásul négy és fél éve kiégett, mégsem történt meg a tatarozása.

Hirdetés

Az Andrássy út egyébként is sajnálatosan felülreprezentált a listán: itt áll a szintén régi szégyenfolt Balettintézet, a régi MÁV-székház vagy az omladozó Andrássy út 47.

Beküldték még a Szabadság téri volt MTV székházat is, ami még akkor is jobban nézett ki, amikor a tüntető tömeg ostromolta.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?