Hirdetés
Hirdetés

Budapest szégyenfoltjai: ezeket az épületeket fáj a legjobban nézni

2019. február 20., 10:36

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját keresték.

Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt.
Fotó: Faludi Imre
Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt. Fotó: Faludi Imre

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját kereste egy Facebook-oldal: azokat a fővárosi épületeket gyűjtötték össze, amelyek többet érdemelnének. Valaha jobb napokat látott irodaházakat, épületeket lehetett jelölni, amelyek lassan az enyészeté lesznek, de legalábbis méltatlanul elhanyagoltak.

A listára valóban olyan épületek kerültek fel, amelyek központi elhelyezkedésüknek köszönhetően minden nap szem előtt vannak, ezért lepukkantságuk különösen fájdalmas. Így az omladozó vakolatú Károly körúti Anker palota, a volt Svábhegyi szanatórium mellett a Szinyei és a Podmaniczky utca sarkán található lakóépület vagy a Kodály köröndnél álló Andrássy út 83-85-ös számú épület, aminek tetőtere ráadásul négy és fél éve kiégett, mégsem történt meg a tatarozása.

Hirdetés

Az Andrássy út egyébként is sajnálatosan felülreprezentált a listán: itt áll a szintén régi szégyenfolt Balettintézet, a régi MÁV-székház vagy az omladozó Andrássy út 47.

Beküldték még a Szabadság téri volt MTV székházat is, ami még akkor is jobban nézett ki, amikor a tüntető tömeg ostromolta.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 283 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,76 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 613 forintos törlesztőrészlettel és 2,87 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 56 923 forintos induló törlesztőrészlet és 3,34 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baljós folyamatok a magyar boltokban: dühöngeni fognak a vásárlók

Baljós folyamatok a magyar boltokban: dühöngeni fognak a vásárlók

Miközben 12 ezerrel kevesebb lett az üzlet, a betöltetlen álláshelyek száma megduplázódott. A munkaerőhiányon talán csak a magasabb bér segíthetne, a kassza azonban kezd kiürülni - ebből vagy hosszadalmas sorbanállás vagy komoly áremelés lehet csak. Egyiknek sem fognak örülni a vásárlók...

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?