Hirdetés
Hirdetés

Budapest szégyenfoltjai: ezeket az épületeket fáj a legjobban nézni

2019. február 20., 10:36

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját keresték.

Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt.
Fotó: Faludi Imre
Az Operaházzal szemben álló, a francia reneszánsz jegyeit viselő Dreschler-palota, az egykori Balettintézet az Andrássy út 25-ben. Ékkő lehetne, helyette ez is szégyenfolt. Fotó: Faludi Imre

Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját kereste egy Facebook-oldal: azokat a fővárosi épületeket gyűjtötték össze, amelyek többet érdemelnének. Valaha jobb napokat látott irodaházakat, épületeket lehetett jelölni, amelyek lassan az enyészeté lesznek, de legalábbis méltatlanul elhanyagoltak.

A listára valóban olyan épületek kerültek fel, amelyek központi elhelyezkedésüknek köszönhetően minden nap szem előtt vannak, ezért lepukkantságuk különösen fájdalmas. Így az omladozó vakolatú Károly körúti Anker palota, a volt Svábhegyi szanatórium mellett a Szinyei és a Podmaniczky utca sarkán található lakóépület vagy a Kodály köröndnél álló Andrássy út 83-85-ös számú épület, aminek tetőtere ráadásul négy és fél éve kiégett, mégsem történt meg a tatarozása.

Hirdetés

Az Andrássy út egyébként is sajnálatosan felülreprezentált a listán: itt áll a szintén régi szégyenfolt Balettintézet, a régi MÁV-székház vagy az omladozó Andrássy út 47.

Beküldték még a Szabadság téri volt MTV székházat is, ami még akkor is jobban nézett ki, amikor a tüntető tömeg ostromolta.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 528 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,81 százalékos induló THM-mel. A CIB Bank Uno lakáskölcsön 54 305 forintos törlesztőrészlettel és 2,81 százalékos THM-mel vehető fel. Ezt az Erste Bank lakáscélú hitele 54 613 forintos törlesztőrészlettel és 2,87 százalékos THM-mel követi. Az MKB Bank lakáshitelének 55 460 forint a törlesztőrészlete, a THM pedig 3,04 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?