Hirdetés
Hirdetés

Elképesztően sok az új lakás, de van két komoly probléma

2018. január 25., 07:25

Öntök az új lakásokat a piacra, meddig marad ez így?

Épülő társasház a Nyíregyházán (Kép forrása: MTI Fotó, Balázs Attila)
Épülő társasház a Nyíregyházán (Kép forrása: MTI Fotó, Balázs Attila)

Idén akár 20-25 ezer új építésű ingatlan is beköltözhetővé válhat az országban - írja a Magyar Nemzet Balogh Lászlóra, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője hivatkozva.

Az építőiparban tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt azonban számos otthon birtokbavétele áthúzódhat a jövő évre.

Úgy vélte, hogy az építési kedv felerősödését az előző években bevezetett lakástámogatások mellett az új lakások általános forgalmi adójának csökkentése hozta. Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy a kedvezményes áfát 2020 után is meghosszabbítsák, különben visszaesés következhet be a lakásépítésben.

Hirdetés

Tavaly 41 ezer ember helyett törlesztették a lakáshitelt

Mint ahogy arról korábban írtunk, az adómentes támogatást a lakáshitel törlesztése mellett új vagy használt lakás vásárlására, építésére, korszerűsítésére, akadálymentesítésére és legalább egy lakószobával történő bővítésére is fel lehet használni.

A munkáltató a lakás értékének 30 százalékát, öt év alatt maximum 5 millió forintot adhat ilyen támogatásként adómentesen.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Azt már tudjuk, hogy az osztrák kormány belebukott az osztrák alkancellárról titokban készült ibizai videóba. Az is egyértelmű, hogy profik csalták csapdába Heinz-Christian Strachét, és nyilvánvalóan politikai céllal tették ezt. De kik állhatnak a háttérben, és pontosan mi vezérelhette őket? Számba vettük a legvalószínűbb forgatókönyveket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?