Hirdetés
Hirdetés

Elképesztően sok az új lakás, de van két komoly probléma

2018. január 25., 07:25

Öntök az új lakásokat a piacra, meddig marad ez így?

Épülő társasház a Nyíregyházán (Kép forrása: MTI Fotó, Balázs Attila)
Épülő társasház a Nyíregyházán (Kép forrása: MTI Fotó, Balázs Attila)

Idén akár 20-25 ezer új építésű ingatlan is beköltözhetővé válhat az országban - írja a Magyar Nemzet Balogh Lászlóra, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője hivatkozva.

Az építőiparban tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt azonban számos otthon birtokbavétele áthúzódhat a jövő évre.

Úgy vélte, hogy az építési kedv felerősödését az előző években bevezetett lakástámogatások mellett az új lakások általános forgalmi adójának csökkentése hozta. Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy a kedvezményes áfát 2020 után is meghosszabbítsák, különben visszaesés következhet be a lakásépítésben.

Hirdetés

Tavaly 41 ezer ember helyett törlesztették a lakáshitelt

Mint ahogy arról korábban írtunk, az adómentes támogatást a lakáshitel törlesztése mellett új vagy használt lakás vásárlására, építésére, korszerűsítésére, akadálymentesítésére és legalább egy lakószobával történő bővítésére is fel lehet használni.

A munkáltató a lakás értékének 30 százalékát, öt év alatt maximum 5 millió forintot adhat ilyen támogatásként adómentesen.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 332 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,77 százalékos induló THM-mel. A CIB Bank Uno lakáskölcsön 54 205 forintos törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos THM-mel vehető fel. Ezt az Erste Bank lakáscélú hitele 54 464 forintos törlesztőrészlettel és 2,90 százalékos THM-mel követi. Az MKB Bank lakáshitelének 55 460 forint a törlesztőrészlete, a THM pedig 3,04 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az Orbán-kormány a sportakadémiákat nyomatja

Az Orbán-kormány a sportakadémiákat nyomatja

Ha a sportról van szó, gyorsan őrölnek a minisztériumi malmok, alig egy hónap alatt összeállt a sportakadémiák rendszere.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?