Hirdetés
Hirdetés

Építkezel? Akkor ennek biztosan nem fogsz örülni

2017. október 16., 07:31

Felpörögtek az építkezések, az építőanyaggyártók alig győzik a megrendeléseket - van, amire hónapokat kell várni és persze az árak is megugrottak.

Többet kell várni és többet kell fizetni

Heteket, sőt van, hogy hónapokat kell várni egyes építőanyagokra, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg - írja a Világgazdaság. A szálas hőszigetelők ára átlagosan 10-20 százalékkal emelkedett, a teljes ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás.

Az építési vállalkozások a második fél évre a kivitelezés 10 százalék feletti drágulását valószínűsítették, ami reálisnak tűnik, és mindenekelőtt a személyi jellegű kiadások 21-22 százalékos drágulása okozza.

Hirdetés

Felpörögnek az építkezések - sok lesz az olcsón és gyorsan megépített ház

Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát

A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre >>

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) ma megjelenő, első kilenc havi piaci jelentéséből kiolvasható, hogy az építőanyagok értékesítési volumene időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit.

Vidor Győző, a szövetség elnöke szerint a kapacitások szűkössége miatt nehezen ítélhető meg, hogy hány új lakás készül el az idén, a MÉASZ 16-20 ezerre számít, de sok a "gazdaságosan" kivitelezett, vagyis a közepes minőségű alapanyagokból megépülő.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?