Hirdetés
Hirdetés

Ki nem találod, kik veszik a legtöbb lakást Magyarországon

2018. április 23., 08:16

20 százalékkal több ingatlant vettek a kínaiak, mint tavaly.

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az unión kívülről – írja a Világgazdaság.

A napilap cikke szerint a teljes volumen 2 százalékát adja az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országain kívülről érkezők által megvásárolt magyarországi ingatlanokra kötött szerződések száma. Az évi 150 ezer adásvételi tranzakció közül tavaly 3154, két éve pedig 2778 ingatlan esetében volt kormányhivatali engedélyre szükség a vásárláshoz.

Hirdetés

A speciális vevőkör, azaz az engedélyköteles tranzakciókban szereplők összetétele nem változott, bár tavaly jelentősen megugrott a kínaiak száma, akik 20 százalékkal több ingatlant vásároltak, mint az előző évben.

Második helyen az oroszok

A tranzakciók túlnyomó többségében lakás és lakóház szerepel, üdülő és hétvégi ház, valamint gazdasági épület csak elvétve. A második helyen álló orosz vevők pedig szívesen vásárolnak Hévízen, de korántsem csak ott, a belső pesti részeket, elsősorban a VI. és a VII. kerületet is nagyon kedvelik.

Hegedűs László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat franchise-partnere a napilapnak elmondta, a Nagykörúton belüli területeken a 200 ezer eurós (60 millió forintos) és a drágább ingatlanok népszerűek, Budán pedig a 300-400 ezer eurós házakat keresik a külföldiek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Földcsuszamlás Bajorországban: egyre közeledik Merkel bukása

Földcsuszamlás Bajorországban: egyre közeledik Merkel bukása

A jelek szerint egyre inkább polarizálódik a német társadalom: a bajorországi választásokon a két centrumpárt hatalmasat bukott, a két szélsőpólus viszont jelentősen erősödött. Német lapvélemények szerint mindez akár a negyedik Merkel-kormány végét is jelentheti.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?