Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Lélegző ruhában nemcsak a testnek, a háznak is jobb

2019. szeptember 08., 10:42

Egy rosszul megválasztott anyagú pulóver alatt a test könnyen beizzadhat, ilyenkor az ember könnyedén érezheti úgy magát, mintha megfőne a saját levében. Kellemetlen, feszítő érzés, amitől akárki szabadulni szeretne. Ugyanígy járhat a háza is, amennyiben nem lélegző felülettel fedi. De mit is jelent ez pontosan?

Fa alapú hőszigetelés a természetes páraszabályozás

Hirdetés

A hagyományos hőszigetelési eljárásokkal szemben a fa alapú hőszigetelés egyfajta ideális ruházatként viselkedik az otthonán. Nem gátolja meg, hogy a fürdésnél vagy zuhanyzásnál keletkező pára bent rekedjen a ház szerkezetében, épp ellenkezőleg: nyitott diffúziójú felépítésének és az anyag sajátosságából eredő páraszabályzó képességének köszönhetően hagyja távozni a párát. Közben pedig melegben hűvösen, hidegben melegen tartja az épületet.

Fával a környezetért és az egészségért

Noha a hőszigetelési eljárások során általában a költségcsökkentés a legfőbb cél, nem elhanyagolható az sem, hogy a fa nagy anyagsűrűségének, kiváló hőszigetelő képességének és nagy hőtároló kapacitásának   köszönhetően a légkondicionáló gépek használata is mérsékelhető. Így Ön is hozzájárulhat a környezete védelméhez.

A világ legnagyobb farost alapú hőszigetelő anyagának gyártója, a STEICO csoport ráadásul kifejezetten szem előtt tartja a környezetvédelmet és az emberi  egészség védelmét. Magyarországi képviseletüktől, a Naturica Grouptól úgy tudjuk, hogy a padlóhoz, falakhoz, tetőkhöz, mennyezethez használt anyagok abszolút mentesek a káros anyagoktól, így újrahasznosításuk is teljességgel biztonságos, és allergiásoknak is ajánlott.

Sűrűségüknek köszönhetően alkalmazásukkal jelentősen csökken az épület zajterhelése, így, ha Ön csendesebb, meghittebb pillanatokra vágyik, érdemes a fa hőszigetelés mellett döntenie.

Tűzbiztonság fával? Lehetséges!

A kellemes nyáresti sütögetésekhez nélkülözhetetlen némi száraz fa. Ha a közelmúltból nem is, talán gyerekkorából Önnek is felrémlik a pattogó fa hangja. Ez akár rémisztő is lehetne, ha szigetelésről van szó, ám aggodalomra semmi ok! Léteznek olyan szigetelőanyagok, amelyekkel akár 60-90 perces tűzbiztonság is elérhető, azaz ennyi időre van szüksége a tűznek ahhoz, hogy a farost szerkezeten áttörjön.

Hogy ez miként lehetséges? A STEICO esetében például úgy, hogy az égés során a fa felületén szén réteg keletkezik, amely elvonja az égéshez szükséges oxigént, így gátolva a tűz továbbterjedését. Mindeközben nem képződnek mérges gázok, így a mentés is biztonságosabb.

Szigetelés természetes anyagokkal

A fa mellett további környezetbarát hőszigetelési anyagok is léteznek, ilyenek például a farost, a kender, a szalma vagy a gyapjú. Ha segítségre van szüksége, keresse fel a hőszigetelés megtervezéséhez a szakértőt: a Naturica Group több mint tíz évnyi tapasztalattal rendelkezik a környezetbarát szigetelőanyagok területén.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 528 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,81 százalékos induló THM-mel. A CIB Bank Uno lakáskölcsön 54 305 forintos törlesztőrészlettel és 2,81 százalékos THM-mel vehető fel. Ezt az Erste Bank lakáscélú hitele 54 613 forintos törlesztőrészlettel és 2,87 százalékos THM-mel követi. Az MKB Bank lakáshitelének 55 460 forint a törlesztőrészlete, a THM pedig 3,04 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump lépése a megszállt Ciszjordániáról számos ponton megy szembe Amerika diplomáciai és nemzetbiztonsági érdekeivel. A Fehér Ház döntése tovább gyengíti a nemzetközi jogon alapuló második világháború utáni békerendet és ad utat az őserdő törvényeinek. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?