Hirdetés
Hirdetés

Minden harmadik magyar lakást venne – de miből?

2017. augusztus 04., 12:43

Hitel nélkül gyakorlatilag esélytelen ma ingatlant találni a piacon.

MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

A magyarok mintegy 33 százaléka fontolgatja, hogy lakást vesz a következő három évben, ami lényegesen nagyobb költözési kedvet türköz a tavalyi 26 százalékhoz képest, ezt közölte a K&H a Privátbankár.hu-val. A komolyabb érdeklődők között többségben vannak a 30-asok (22%), a budapestiek (28%), és a magas jövedelműek körében (20%).

Ugyanakkor a lakásvásárlást tervezők mintegy fele készül ehhez hitelt is igénybe venni, elsősorban fele-fele arányban hitelből és saját erőből oldanák meg a vásárlást, ez az arány egy évvel ezelőtt még csak 42 százalék volt. Elsősorban a 30 éves korosztály tagjai számolnak hitelfelvétellel. A 30-asok több mint felének egyébként nem volt még soha lakáshitele, míg a 40-es korosztályban 28, az ötvenesben pedig 31 százalék mondta csak, hogy soha nem vett fel lakáshitelt.

Hirdetés

Enélkül nem is menne

Lakáshitelt vennél fel, de nem tudod, hol kezdd a keresést? A Privátbankár.hu kalkulátorai segítenek eligazodni a számok és törlesztők között! >>>

A magyarországi lakáshitelezési piac egyébként emelkedőben van, az idén májusban például a teljes magyarországi piacon 59,2 milliárd forint értékben folyósítottak lakáshiteleket a bankok, ami 2016 májusához képest 39 százalékos növekedést jelent.

Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója elmondta, hogy ezzel összhangban vannak a K&H adatai, a bank ugyanis az év első 5 hónapjában 36 milliárd forint értékben folyósított új lakáshitelt, ami 37 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. A szakember hozzátette, hogy 2016-ban megtörtént a hitelezési fordulat, azóta emelkedőn van a hitelpiac.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?