Hirdetés
Hirdetés

Olyan falfestéket fejlesztenek a magyarok, amilyet még nem látott a világ

2018. május 09., 14:45

Az élénk szín meg a vízlepergetés már annyira múlt század, ez spórol neked a fűtésszámládon.

Forrás: Poli-Farbe
Forrás: Poli-Farbe

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös fejlesztésének köszönhetően létrejött egy új, fűtésre képes falfesték, amely amellett, hogy csökkenti az emberiség ökológiai lábnyomát, egyszersmind spórol valamennyit a fűtésszámlán is. A fűtőfesték elektromos fogyasztónak minősül, vagyis egy olyan rendszer, amely áramforrásból, szabályozó rendszerből és elektromos vezetőképességgel rendelkező adalékokat tartalmazó festékből áll, ezek segítségével pedig képes felfűteni a festett szobát, tudta meg a Privátbankár.hu.

A termék a tervek szerint minden háztartásban kiépíthető lesz, de azt csak erre képzett, külön engedéllyel rendelkező szakember tudja majd telepíteni. A tervek szerint a fűtőfesték idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: körülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-es területű lakást fel lehet fűteni, nagyjából 300-350 watt/m2 teljesítmény mellett. A festék előnye, hogy jelentősen csökkenthető használatával otthonunk ökológiai lábnyoma, ráadásul sokkal költséghatékonyabb a kiépítése, mint a hagyományos fűtési rendszereknek, és az elektronika, illetve a festék nem szervesen kapcsolódnak egymáshoz, így külön-külön is cserélhetők, azaz költözéskor vagy a szoba átrendezésekor hatékonyan áttelepíthető.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Trump mindent elnéz tavalyi legfőbb ellenségének

Ráér, közölte Donald Trump Észak-Korea nukleáris leszerelését illetően. Semmi sietség, semmi kapkodás, határidő nincs. Mit szól vajon ehhez Japán, Dél-Korea, sőt Guam és Hawaii, ahol már polgári védelmi gyakorlat, sőt téves atomháborús riasztás is volt már? És ha Kim rezsimjéval ilyen elnéző az elnök, Iránnal miért nem az?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?