Hirdetés
Hirdetés

Olyan falfestéket fejlesztenek a magyarok, amilyet még nem látott a világ

2018. május 09., 14:45

Az élénk szín meg a vízlepergetés már annyira múlt század, ez spórol neked a fűtésszámládon.

Forrás: Poli-Farbe
Forrás: Poli-Farbe

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös fejlesztésének köszönhetően létrejött egy új, fűtésre képes falfesték, amely amellett, hogy csökkenti az emberiség ökológiai lábnyomát, egyszersmind spórol valamennyit a fűtésszámlán is. A fűtőfesték elektromos fogyasztónak minősül, vagyis egy olyan rendszer, amely áramforrásból, szabályozó rendszerből és elektromos vezetőképességgel rendelkező adalékokat tartalmazó festékből áll, ezek segítségével pedig képes felfűteni a festett szobát, tudta meg a Privátbankár.hu.

A termék a tervek szerint minden háztartásban kiépíthető lesz, de azt csak erre képzett, külön engedéllyel rendelkező szakember tudja majd telepíteni. A tervek szerint a fűtőfesték idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: körülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-es területű lakást fel lehet fűteni, nagyjából 300-350 watt/m2 teljesítmény mellett. A festék előnye, hogy jelentősen csökkenthető használatával otthonunk ökológiai lábnyoma, ráadásul sokkal költséghatékonyabb a kiépítése, mint a hagyományos fűtési rendszereknek, és az elektronika, illetve a festék nem szervesen kapcsolódnak egymáshoz, így külön-külön is cserélhetők, azaz költözéskor vagy a szoba átrendezésekor hatékonyan áttelepíthető.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma követi őket Ázsia és Európa is, de itthon szinte meg sem rezdülnek az árfolyamok, egyedül a Richter gyengélkedik. Esnek a kriptodevizák is, és az olajárat is alig hatotta meg a kitermelés-csökkentés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?