Hirdetés
Hirdetés

Tedd a kezed a radiátorra: van, ahol már bekapcsolták a távfűtést

2017. szeptember 29., 17:50

Az automaták már figyelik a hőmérsékletet és azt, miben állapodtak meg a lakóközösségek a szolgáltatóval.

Miskolcon megkezdődött szakaszosan a távfűtés - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t. A közlemény szerint az önkormányzati tulajdonban lévő miskolci hőszolgáltató társaság (Mihő) a jogszabályoknak megfelelően, a lakóközösségekkel kötött megállapodás alapján indította el a kazánokat.

Ez azt jelenti, hogy a hőközpontokban lévő automatika a külső hőmérséklet függvényében szabályozza a fűtést, éjszaka melegebb, nappal pedig akár teljesen hideg is lehet a radiátor.

Hirdetés

Ha tényleg hideg lesz, majd nálad is bekapcsol - mit tehet, aki fázik?

A Főtáv korábban azt közölte: országosan - és így Budapesten is - szeptember 15-én elkezdődött a hivatalos fűtési időszak. A fenti időpontra a FŐTÁV az épületek fűtésszabályozóit készenléti állapotba helyezte. Szeptember 15-étől a FŐTÁV a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített értékekhez igazodva indítja el automatikusan, ami azt jelenti, hogy a hőközpontokat szabályozó elektronika a külső hőmérséklet változása szerint automatikusan kapcsolja ki és be a fűtést.

A megállapodásban foglaltaktól persze el lehet térni, ha valaki mégis fázik és még nem melegek a radiátorok - nem véletlen, hogy a Főtáv telefonos ügyfélszolgálatánál megnövekedett a várakozási idő. Ha valaki ezt szeretné elintézni, annak egy nyomtatványt is ki kell töltenie - bővebb információ itt >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A közelmúltban derült ki, hogy a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég illegálisan szerezte meg a Facebooktól 50 millió felhasználó adatait, és lehet, hogy ezeket felhasználta az amerikai elnökválasztási kampányban. Úgy tűnik azonban, Kenyában sokkal mélyebben belefolytak a választásokba, akár rajzuk is múlhatott az eredmény.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?