• Vállalati IT Biztonság Meetup 2017

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Prof. Dr. Kovács László ezredes

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Anton Péter

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Hargitai László

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Ragó István

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Frész Ferenc

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Bőhm Kornél

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Csizmazia-Darab István

  • Vállalati IT Biztonság Meetup 2017 - Panelbeszélgetés

Anton PéterMűszaki Biztonsági Igazgató, Vodafone Magyarország Zrt.

18 éves tapasztalattal rendelkezik a fix és mobil távközlési szolgáltatások terén.
Karrierjét az Invitelnél kezdte, ahol adathálózati-, és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozott, majd pályafutását a Vodafone Magyarországnál folytatta csoportvezetőként.
Műszaki Biztonsági Igazgatóként 2011-től felelős az informatikai és hálózati biztonsági feladatokért, melynek keretében kidolgozta és működteti a Vodafone Group és a nemzetözi legjobb gyakorlatnak (best practice) megfelelő információbiztonsági kontrollokat.

Bőhm KornélSpindoc, Válságkommunikációs Szakember

Kommunikációs szakértő, stratégiai tanácsadó, a Spindoc Kommunikációs Hálózatalapítója. A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Kríziskommunikációs tagozatának elnöke.
Fő szakterülete a kríziskommunikáció, hírnévmenedzsment, személyes márkaépítés, a vezetői kommunikáció. Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban, magazinokban (Forbes, Figyelő, HVG Business, HVG Pszichológia, Business Next, Üzlet és Pszichológia, Piac és Profit, stb.).
Gyakori előadója konferenciáknak, szakmai workshopoknak, üzleti eseményeknek, kerekasztal-beszélgetéseknek. Jelenleg négy hazai egyetemen tart rendszeresen órákat. Népszerű kríziskommunikációs szakblogot és hírlevelet is ír.

Csizmazia-Darab IstvánESET, Sicontact Kft., IT biztonsági szakértő, tanácsadó

A számítógéppel való kapcsolatom 1979-ben indult, egy évig nagygépes R20 operátorként dolgoztam a FÜTI-ben (Fővárosi Ügyvitel Technikai Iroda).
1980-tól a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, majd a Hungaroton Stúdiója következett, ahol stúdiós-hangtechnikus voltam. 1989-ben szereztem meg a Számalk-ban a programozói diplomát, és a Volán Tefunál helyezkedtem el.
1990-től az ERŐTERV-ben folytattam, ahol a mérnöki munkát támogatva a dBase, Clipper és C programozással egyúttal párhuzamosan a vállalat vírusvédelmi felelőse is voltam egy 400 gépes hálózatban. 2001-től a 2F Kft.-ben vírusvédelmi support tanácsadóként a Kaspersky és F-Secure programokkal foglalkoztam, majd 2002-től emellett a Vírus Híradó portál főszerkesztője is lettem. 2003-tól a PC World magazinban online szerkesztőként helyezkedtem el, majd 2006-tól az IHG-Ramsys Kft.-ben voltam szoftverfejlesztő. Ezután a VirusBuster Kft. víruslaboratóriumában vírusanalizáló, sajtóhír-felelősként dolgoztam, majd 2007 óta a magyarországi ESET termékek képviseleténél (SicontactKft.) lettem IT biztonsági szakértő, tanácsadó - azóta is itt dolgozom - éppen tíz esztendeje.
1988-ban írtam először cikket vírusvédelmi témában az akkori Potyogós (Cascade) vírusról, 2001. óta pedig rendszeresen jelentek meg szakmai írásaim a nyomtatott sajtóban programozással, valamint vírusvédelemmel kapcsolatban.
2007. óta vagyok gazdája az antivirus.blog.hu oldalnak, emellett 2013.

Frész FerencCyber Services, Kürt Akadémia -  Etikus Hacker képzés

Frész Ferenc két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az informatikai és információbiztonság valamint az etikus hacking területén. Vezető, kormányzati hivatali pozíciókat töltött be, meghatározó szereplője volt az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvény megalkotásának, 2015 nyaráig Magyarország egyik legfontosabb tisztségviselője volt az Európai Unó és a NATO közös kiberbiztonsági és kibervédelmi eljárásaiban és projektjeiben.
Ezt megelőzően sikeresen zárt le megközelítőleg 1500 hazai és nemzetközi, informatikai és információbiztonsági projektet, legnagyobb részben kritikus informatikai infrastruktúrákkal összefüggésben. Az egyik legjelentősebb magyar, magántulajdonú informatikai vállalat stratégiai vezetője volt, korábban a Budapest Airport informatikai igazgatójaként tevékenykedett.
A magán- és kormányzati szférában elért kiemelkedő sikerei mellett Frész Ferenc rendszeres előadója a kiberbiztonsági konferenciáknak szerte a világon, valamint a Kürt Akadémia Etikus Hacker képzésének vezetője.

Hargitai László
tanácsadó, Informatikai Kockázatkezelési Tanácsadás, KPMG

Hargitai László közel tíz évig dolgozott nemzetbiztonsági területen, ahol többek között minõsített adatkezelõ rendszerek és szervezetek információbiztonságával foglalkozott defenzív és offenzív oldalról egyaránt. 2016-ban csatlakozott a KPMG-hez, ahol pénzügyi intézmények és kritikus infrastruktúra üzemeltetõk információbiztonsági auditálására és törvényi megfelelõségi vizsgálatára kiterjedõ projekteket vezet. E területeken a kibertér kihívásai nagy mértékben növelik mind a vállalatok, mind a közintézmények kockázati kitettségét. A KPMG információkockázat-kezelési portfólióján belül László felel azokért a szolgáltatásokért, melyek segítik a szervezeti szintû felkészülést ezekre a kihívásokra.

Király IstvánVállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettes, Vodafone Magyarország Zrt.

Közel két évtizedes tapasztalata van a telekommunikáció és az informatika területén - a mobil cégek hazai indulásakor a Pannon GSM (ma Telenor) marketing igazgatói, majd később a Lakossági Divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját látta el. 2004-ben a Magyar Telekomhoz került, ahol Üzletfejlesztési igazgatóként, majd Marketing vezérigazgató-helyettesként tevékenykedett. 2014 óta a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be. Vezetésével a Vodafone kiszélesítette vállalati szolgáltatási portfólióját és belépett a vállalati vezetékes adat- és internet szolgáltatások piacára. Az ő irányításával vezette be a Vodafone a Business  EU csomagokat, amelyekkel külön roaming díj nélkül lehet az EU területén használni a hazai adatforgalmi keretet. A Király István nevéhez fűződő innovációk között is kiemelkedő a kisvállalkozások számára a bankkártya elfogadás lehetőségét megteremtő ReadyPay, illetve az, hogy 2016 tavasza óta a Vodafone egyre aktívabban van jelen a vállalati menedzselt szolgáltatások piacán.

Prof. Dr. Kovács László ezredes
egyetemi tanár - Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Kovács László a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi tanára. Hivatásos katona. Több, mint húsz éve foglalkozik elektronikai hadviseléssel, információs műveletekkel és kiber hadviseléssel.
Az egyetemen oktatóként részt vesz az alap, mester és doktori képzésben. Az egyetemi oktatás mellett tudományos kutatásokat folytat a kiber hadviselés, az információs terrorizmus, a kritikus információs infrastruktúrák védelme területeken. 2005-ben, illetve 2009-ben információs terrorizmus kutatási témával elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatói Ösztöndíját. Több olyan PhD hallgató tudományos témavezetője, akik kutatásai az információbiztonság, az információs támadások, a kiber hadviselés, illetve az ellenük való védekezés nemzetbiztonsági kérdéseit vizsgálják.

Ragó IstvánERSTE Bank, Biztonságtechnikai vezető

Pályáját informatikai belső ellenőrként kezdte, különböző bankokban ismerve meg a szűk és tág értelemben vett szakma alapjait. 18 éve foglalkozik közvetlenül a pénzintézeti biztonságirányítás különböző területeivel, ideértve a információ- és kiberbiztonság, üzletbiztonság, fizikai biztonság, üzletmenetfolytonosság, krízismenedzsment valamint személyes adatok védelmének feladatait. 2011-től az Erste Bank Hungary Zrt. és leányvállalatainak biztonságmenedzsment vezetője, a nemzetközi Erste Group Security Council tagja.