Hirdetés

5+1 tipp: ha ezekre nem figyelsz oda, nagy bajban leszel a munkahelyeden

2017. október 18., 16:31

Végre megvan a nagy előléptetés amire vágytál, de mi jön utána, hogyan irányítsd a saját csapatodat ezentúl? Összeszedtünk tíz olyan dolgot, amit friss vezetőknek nem árt elkerülni, különben visszatetszést kelthetnek a munkatársaikban és a vállalat felsőbb vezetőségében is.

A cikkhez a MindTools tippjeiből válogattunk:

1. Ha gond van jelezd, ha minden rendben van, dicsérj!

A Ken Blanchard felmérése szerint a visszajelzés hiánya a leggyakoribb hiba, amelyre egyrészt azért van szükség, hogy ne akadjon meg a munkafolyamat a hibák miatt, másrészt a beosztottaidnak is szüksége van rá, hogy tudják, figyeled és értékeled, amit csinálnak.

2. Szakíts időt a csapatodra!

Hirdetés

Mikor vezetővé válsz, könnyű befeledkezni a saját munkádba, csakhogy ettől még a beosztottaidnak szüksége van rád és az irányításodra. Egy jó vezető ajtaja amellett, hogy megcsinálja a saját munkáját is, mindig nyitva kell, hogy legyen.

3. Kérj visszajelzést!

Nemcsak az fontos, hogy adj visszajelzést a kollégáidnak, hanem az is, hogy a csapatod tagjai időről-időre jelezzék a haladásukat a feladataikkal kapcsolatban, elkerülve így azt, hogy egy projektben túl nagy csúszás legyen. Ráadásul, így ha a beosztottjaid megakadnak a feladattal, de valamiért nem jelzik azt, hatékonyabban be tudsz nekik segíteni.

4. Ne siesd el az új munkaerő felvételét!

Ha hirtelen rászakad a csapatodra egy nagy adag munka, könnyű azt mondani egy kevésbé alkalmas jelentkezőre, hogy megfelel az állásra, de ez hosszú távon csúnyán visszaüthet. Egyrészt egy nem megfelelő ember lelassíthatja a munkafolyamatot, másrészt ha meggondolják magukat és felmondanak, a beléjük fektetett energia és idő is kárba megy.

5. Legyél példakép!

Azokat a dolgokat, amelyeket természetesnek veszel és elvársz a csapatodtól, tedd meg saját magad is. A személyes telefonhívásokat hagyd munka utánra, ne szidd a főnökeidet nyilvánosan, ne legyél negatív és destruktív, csak hogy egy párat említsünk.

5+1. Legyél vezető!

Ha megvan a nagy előléptetés és saját csapatot kapsz, nehéz hirtelen átszokni arra, hogy innentől kezdve a feladataid is másmilyenek. Mostantól több ember munkáját kell irányítanod, ráadásul a feladatokat is tudnod kell szétosztani, talán a legnagyobb hiba, amit egy friss menedzser elkövethet, hogy egyedül akar mindent megoldani, holott már a rendelkezésére állna egy jó csapat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38643.99-0.84%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?