Hirdetés

Áll a bál az Operában: sztrájkolnak a dolgozók

2017. október 19., 16:22

Elege lett három szakszervezetnek, szögre akasztják a kulcsot a premier előtt.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

A Magyar Állami Operaházban hirdettek sztrájkot október 28-ra, pont A hugenották premierjének napjára a szakszervezetek. Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete szerint mivel Ókovács Szilveszter főigazgató a július óta tartó kollektív munkaügyi vitában foglalt követeléseiket "folyamatos felhívásaik és tárgyalási kezdeményezéseik" ellenére sem hajlandó teljesíteni, ezért sztrájkot tartanak október 28-án 17.30 órától 22 óráig. A cél az, "kiszámítható, tisztességes, a közalkalmazottak méltóságát és egzisztenciális biztonságát garantáló" kollektív szerződést a jelenlegi főigazgató megkösse.

A sztrájkot az Operaházban képviselettel és kollektív szerződési jogosultsággal rendelkező három szakszervezet, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete és a Színházi Műszaki dolgozók Szakszervezete együtt hirdette meg azért. A Magyar Állami Operaház ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy három szakszervezeti vezetője újra "rémisztgeti az operarajongókat", emellett elítélik a szakszervezeti diktátumot, és a tervek szerint jogellenesként bíróságon támadják majd meg.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38643.99-0.84%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?