Hirdetés

Bedobtak egy javaslatot: több nyelvórája lesz a gyerekeknek?

2017. július 11., 11:22

Milliárdokat adnak a középiskolások nyelvoktatására, az órarend azonban mégsem változik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának bejelentése szerint összesen 3,3 milliárd forint keretösszegre hirdetnek meg nyelvoktatást segítő pályázatot középiskoláknak. A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Novák Katalin elmondása szerint az órákat az iskolai tanórán kívüli időben, "nem formális" különórák formájában valósítják majd meg az iskolák, a foglalkozásokat az intézmény nyelvtanárai, illetve nyelvszakos egyetemisták tartják majd.

A pályázaton felsőoktatási intézmények vagy az általuk vezetett konzorciumok vehetnek részt, az elnyerhető támogatás összege 330 milliótól 410 millió forintig terjed, így várhatóan 8-10 pályázatot tudnak majd támogatni. A program megvalósítására minimum 30, maximum 36 hónap áll rendelkezésre. A cél az, hogy a középiskolások nyelvtudását javítsák, nem formális foglalkozásokon, emellett a pályázat keretében a tanárok és a diákok is részt vehetnek külföldi csereprogramokon, tanulmányi kirándulásokon. Pályázni augusztus 14-től - első körben - augusztus 30-ig lehet, a kiírást itt olvashatod.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?