Hirdetés

Hirtelen előkerült 1300 ügyvéd - ők is menekülnek

2017. december 03., 10:01
Cimkék
ügyvéd
, jog
, Brexit

Az Egyesült Királyságban nagyon sokan nem akarnak a többséggel tartani az EU-n kívüli világba - az ügyvédek tömegesen jelentkeznek át Írországba.

Az ügyvédeknek megvan a maguk brexitje: a Bloomberg tudósítása szerint több mint 1300 brit jogász regisztrált Írországban 2016 óta, így akarják bebiztosítani, hogy képviselhetik majd ügyfeleiket az Európai Unió bíróságai előtt azután is, hogy az Egyesült Királyság elhagyja az EU-t.

Általában évente 50-100 ügyvéd regisztrál az illetékes ír szövetségnél, közülük kevesen költöznek ténylegesen Írországba. 2016-ban viszont 806 angliai vagy wales-i ügyvéd adta be jelentkezését, 2017-ben eddig 501-en csatlakoztak hozzájuk. Közülük a legtöbben antitröszt- és kereskedelmi ügyekre specializálódott jogi szakemberek.

Hirdetés

Az ír szövetség vezetője szerint néhányan inkább állampolgárságot váltanak, hogy az EU-n belül maradhassanak: tud olyan brit ügyvédekről, akik ír vagy belga állampolgárságot vettek fel.

Cikkünk korábbi bevezetőjével ellentétben az Egyesült Államok nem tagja az EU-nak, így nem lesz nagy meglepetés, ha esetleg 1-2 év múlva sem lesz az - természetesen az Egyesült Királyságról van szó, a tévesztésért megkövetjük olvasóinkat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?