Hirdetés

Így tombol csak igazán a nőkben a versenyszellem

2019. január 10., 11:37

Érdekes kutatás készült Kínában a nemi egyenlőségről.

A hongkongi egyetem kutatásának keretében több Kínában élő törzs középiskolás lányait vizsgálták, és arra jutottak, hogy azokban a társadalmakban, ahol a nők és a férfiak közt egyenlőség van, sokkal versengőbbé váltak a nők.

A moszó egy matriarchális törzs, amelynek körülbelül 50 ezer tagja van, akik sokkal kevésbé versenyképesek, mint a Han-törzs tagjai, ahol évtizedek óta hangsúlyt fektet a kormány a nemi egyenlőség fejlesztésére.  A legrosszabb helyzetben a Yi-törzs lányai állnak, ahol nem terjedt el a születésszabályozás, a magasabb minimum életkor a házasságoknál, így a lánygyerekeknek jelentősen kevesebb lehetősége van, ez pedig a versenyképességet is csökkenti.

Hirdetés

Miért számít ez?

Ez a versenyképesség a munkaerőpiacon nagyon komoly tényező lehet, mivel az egyenlőséghez nem szokott, kevésbé tanult nők kevésbé mernek pozíciókra jelentkezni, különösen a versenyszférán belül, így a jobban fizető, magasabb kompetenciát igénylő munkákat férfiak töltik be döntő többségben.

(Bloomberg)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi lesz a német nyugdíjasok sorsa? A szemfülesek nagyot kaszálhatnak

Mi lesz a német nyugdíjasok sorsa? A szemfülesek nagyot kaszálhatnak

Németországban a jelenleg 55-65 éves generációnak megy a legjobban a sora. A következő években viszont nyugdíjba vonulnak a baby boomerek, és ezzel nem kis fejtörést okoznak majd az állami nyugdíjrendszernek. A Fidelity International megvizsgálta, milyen lehetőségeket kínál a demográfiai lavina a befektetők számára és hogyan készülhetünk fel rájuk okosan.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41503.91+0.79%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?