Hirdetés

Megszűnik a Financial Times Deutschland

2012. december 01., 11:41

A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a német médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa. Több nagy cég is lehúzza a rolót.

Hirdetés

A II. világháború óta példátlan elbocsátási hullám érte el a német médiát. "Eddig is mentek tönkre szerkesztőségek, de nem olyan nagyságrendben bocsátottak el embereket, mint most" - fogalmazott a munkaügyi hivatal (BfA) szóvivője.

A hirdetési piac pangása miatt az utóbbi időben több lapkiadó is úgy döntött, hogy átszervezi, vagy beszünteti tevékenységét, ami jelentős leépítéssel jár. A Financial Times Deutschland üzleti napilap a jövő héten pénteken jelenik meg utoljára.

A Frankfurter Rundschau két héttel ezelőtt jelentett fizetésképtelenséget, szeptember végén 93 év után megszüntették az Abendzeitung Nürnberg című lapot. De csődvédelmet kért októberben a ddp német hírügynökség és az amerikai AP német leányvállalatának 2010-es egyesüléséből létrejött dapd hírügynökség is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Advertisement

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40179.84+0.7%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?