Hirdetés

Megvan az Év Fiatal Vállalkozója

2018. november 21., 15:20

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. A díjat idén Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el, akinek cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat zárásaként adta át a tizedik Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Idén Virág Viktor, a MADS alapítója kapta az elismerést.

Cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre. A MADS árbevétele az elmúlt években folyamatosan növekedett, 2017-ben meghaladta a 857 millió forintot.

Hirdetés

Virág Viktor 1981. június 18-án született Nagypaládon, Kárpátalján. Már kisgyermekként is arról álmodozott, hogy űrhajós vagy vadászpilóta lesz - így tehet valamit az emberiségért -, de álmodott arról is, hogy orvosként segítsen az embereken. Az álmok az évek során egy kicsit megváltoztak, de egy valami változatlan maradt, az emberekkel való foglalkozási vágy. 1999-ben érkezett hazánkba egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt.

Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel (épp inaktív, megszűnés előtti státuszában), mely alapvető hitvallásával rögtön azonosulni tudott, így hát bele is ugrott a vállalkozásba. 2005-óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát kereső emberekkel, úgy, hogy a munkája egyben a hobbija is, mely folyamatosan inspirálja őt.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40%-kal nőtt az előző évhez képest. Havonta közel 1700 diákot segítenek munkához, jövedelemhez, bevezetik őket a munka világába, tanítják őket az öngondoskodásra, az életre. A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft-ben, a MADS Marketing Kft-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

A díjazott munkatársaival jelenleg azon dolgozik, hogy hungarikummá nyilvánítsák az iskolaszövetkezeti modellt, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modelljét, mely szívügye és egyedülálló forma a világon.

Virág Viktor emellett a Fiatal Vállalkozók Szövetségéhez (FIVOSZ) hasonlóan fáradhatatlanul dolgozik a generációváltás problémájának megoldásán is. Programsorozatot dolgoztak ki, amelynek harmadik lépcsőfokaként összekötik a tehetséges, jó gyakornoki tapasztalatot szerzett fiatalokat olyan vállalkozókkal, akik utódlás, generációváltás küszöbén állnak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40754.23+0.41%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?