Hirdetés

Megvan az Év Fiatal Vállalkozója

2018. november 21., 15:20

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. A díjat idén Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el, akinek cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat zárásaként adta át a tizedik Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Idén Virág Viktor, a MADS alapítója kapta az elismerést.

Cége havi szinten közel 1 700 diákot segít munkához, jövedelemhez. Céljuk, hogy bevezessék őket a munka világába, tanítsák őket az öngondoskodásra, az életre. A MADS árbevétele az elmúlt években folyamatosan növekedett, 2017-ben meghaladta a 857 millió forintot.

Hirdetés

Virág Viktor 1981. június 18-án született Nagypaládon, Kárpátalján. Már kisgyermekként is arról álmodozott, hogy űrhajós vagy vadászpilóta lesz - így tehet valamit az emberiségért -, de álmodott arról is, hogy orvosként segítsen az embereken. Az álmok az évek során egy kicsit megváltoztak, de egy valami változatlan maradt, az emberekkel való foglalkozási vágy. 1999-ben érkezett hazánkba egyetemi éveire készülve és már a suli mellett is diákmunkákat vállalt.

Tanulmányai vége felé HÖK-ösként találkozott a Márton Áron Diákszövetkezettel (épp inaktív, megszűnés előtti státuszában), mely alapvető hitvallásával rögtön azonosulni tudott, így hát bele is ugrott a vállalkozásba. 2005-óta mindennapjait HR területen éli, egyaránt foglalkozik fiatal tehetségekkel, határon túli magyarokkal, nyugdíjasokkal és aktív korú munkát kereső emberekkel, úgy, hogy a munkája egyben a hobbija is, mely folyamatosan inspirálja őt.

A MADS (Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet) jelenleg több mint 300 megrendelőnek biztosít diák munkaerőt országosan, taglétszámuk 30-40%-kal nőtt az előző évhez képest. Havonta közel 1700 diákot segítenek munkához, jövedelemhez, bevezetik őket a munka világába, tanítják őket az öngondoskodásra, az életre. A díjazott a MADS mellett vezető szerepet tölt be a MARKLAR Kommunikációs és Szolgáltató Kft-ben, a MADS Marketing Kft-ben és a MADS – GOLD Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetben is.

A díjazott munkatársaival jelenleg azon dolgozik, hogy hungarikummá nyilvánítsák az iskolaszövetkezeti modellt, mint a tanuló fiatalok öngondoskodásának és munkatapasztalat-szerzésének magyar modelljét, mely szívügye és egyedülálló forma a világon.

Virág Viktor emellett a Fiatal Vállalkozók Szövetségéhez (FIVOSZ) hasonlóan fáradhatatlanul dolgozik a generációváltás problémájának megoldásán is. Programsorozatot dolgoztak ki, amelynek harmadik lépcsőfokaként összekötik a tehetséges, jó gyakornoki tapasztalatot szerzett fiatalokat olyan vállalkozókkal, akik utódlás, generációváltás küszöbén állnak.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán keményen nekitámadt Brüsszelnek és mindenkit szavazni hívott

Orbán keményen nekitámadt Brüsszelnek és mindenkit szavazni hívott

Orbán interjút adott a közmédiában, a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában járt. Itt mindenkit arra kért, hogy menjen el szavazni az európai parlamenti választásokon, emellett pedig ismételten szidta Brüsszelt egy sort.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41931.67-0.06%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?