Hirdetés

Megvannak az év emberei - az idei lista más, mint az eddigiek

Kollár Dóri, 2018. december 11., 16:26

Sötét év volt az idei az újságíróknak, de megvannak a Time magazin által választott év emberei.

Júniusban egy fegyveres lövöldözni kezdett az annapolis-i Capital Gazette szerkesztőségében, megölve négy embert azért, mert egy cikkben taglalták, ahogyan a férfi egy éven keresztül online és telefonon zaklatta volt középiskolai osztálytársát - írja a Washington Post.

A lap szerkesztősége is szerepel a Time magazin által az év emberének választottjai, az „Őrzők” (The Guardians) között, ahová olyan újságírókat válogattak be, akik nem féltek közzétenni az igazságot és kritizálni a rendszert akkor sem, hogyha az veszélybe sodorta őket.

Hirdetés

Az év emberei közt szerepel az a Dzsamal Hasogdzsi is, akit a szaúd-arábiai kormánnyal szemben megfogalmazott, egyébként igen visszafogott kritikái miatt, brutálisan meggyilkoltak az ország isztambuli nagykövetségén, valamint Maria Ressa, fülöp-szigeteki újságírónő, aki az ország véreskezű elnökével, Rodrigo Dutertével szembeni kritikus oldalt üzemeltet. Szintén az Őrzők közé került Wa Lone és Kyaw Soe Oo, a Reuters két újságírója, akiket pontosan ma egy éve tartóztattak le Mianmarban, ahol a rohingya muszlimok elleni népirtásról tudósítottak.

Mi ez az egész?

A Time magazin minden évben egy olyan embernek vagy csoportnak adja a kitüntetést, amelyik a legerősebben befolyásolta a világot és a híreket az elmúlt egy évben. A 2017-es győztes a #MeToo mozgalom volt, és a zaklatás azon áldozatai, akik megtörték a csendet.

Ezek az idei címlapok:


Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Szerelmi dráma bonyolítja a brit miniszterelnök-választást

Érezhetően csökkent Boris Johnson népszerűsége a múlt heti családi perpatvar után egy felmérés szerint. A miniszterelnöki posztért folyó verseny esélyese csúnyán összekapott párjával, de továbbra is vele együtt szeretne beköltözni a Downing Street 10-be. Johnson a történteket nem kommentálta, megerősítette viszont, hogy győzelme esetén október 31-én kiléptetné országát az EU-ból.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40332.76-0.13%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?