Hirdetés

Nincs munkád? Ebben a szakmában könnyen lehetsz milliomos

2018. június 16., 14:02

Az elszálló ingatlanárak mellett egyre többen adják a fejüket a horrorárú lakások és családi házak értékesítésére. Márpedig aki ügyes, az könnyen átlagon felüli bérre tehet szert, ehhez azonban meg kell küzdeni a hatalmas konkurenciával. A Duna House elárulta, mi kell ahhoz, hogy valakiből ingatlanközvetítő váljon.

A magyar ingatlanpiac fellendülésének köszönhetően az ingatlanközvetítői szakma is virágzását éli, és immár ismét egyre többen választják a magas fizetéssel kecsegtető lehetőséget. A Duna House több mint 1000 fős mintán vizsgálta a szakma legfontosabb ismérveit, amelyből kiderül, hogy ezt a szakmát nem kevesebb, mint összesen öt generáció képviselői választják – a legfiatalabb alig múlt 20, míg a legidősebb aktív értékesítő most töltötte be a 74. életévét, ezt közölte a Duna House a Privátvankár.hu-val. A szakma átlagéletkora 44 év.

Hol lehet ezt tanulni?

Hirdetés
Forrás: Duna House
Forrás: Duna House

Az ingatlanközvetítőknek nincs külön iskolája, ahhoz, hogy valaki a szakmában dolgozzon legalább egy OKJ felső középfokú szakképesítés szükséges. A legtöbben más szakmából érkeznek erre a piacra, 63 százalékuk középfokú végzettséggel rendelkezik, 15 százalék egyetemet, 22 százalékuk pedig főiskolát végzett. A szakmai továbbképzés az ingatlanközvetítő hálózatoknál folyamatos,  emellett az értékesítési attitűd megléte alapfeltétel, egy-egy idegennyelv ismerete pedig plusz bevételi lehetőségeket biztosít a külföldi vásárlók egyre bővülő csoportjából.

Mennyit lehet keresni?

Az ingatlanközvetítői szakmában dolgozók jellemzően jutalékos rendszerben kapják juttatásukat, így nehéz az átlagos havi jövedelmet meghatározni, áll a cég közleményében. A Duna House statisztikái alapján egyértelműen kimutatható, hogy a szakmában töltött idővel arányosan emelkednek a havi átlagfizetések. Az első három hónap a szakma legkritikusabb időszaka, ez kiszelektálja a kevésbé elhivatottakat, de 1 éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el, fűzi hozzá Varga Anikó, a DH szakértője. Egy néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

A lengyel és az izraeli kormány már tavaly összekülönbözött egy holokausztra vonatkozó szóhasználat miatt, most azonban új szintre lépett a konfliktus. Miután az ügyvezető izraeli külügyminiszter antiszemitának nevezte a lengyeleket, Varsó lemondta részvételét a holnapra tervezett V4-Izrael csúcson, majd ma délelőtt az egész találkozót törölték.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40549.40+0.92%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?