Hirdetés

Váratlan fordulat: lemondott 1 millió forintos tiszteletdíjáról az NVI elnöke

2018. július 09., 11:12

Pálffy Ilona meggondolta magát.


Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

Egy miniszteri rendelet szerint járt volna a fizetésén felül 1 millió forint tiszteletdíj a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget – közölte a Zoom.hu kérdésére az NVI.

Áprilisban a Privátbankár.hu is beszámolt arról, hogy a bénázásoktól nem mentes országgyűlési választások lebonyolításáért 1 millió forintos tiszteletdíj járt volna fizetésén felül Pálffy Ilonának. Ugyanakkor a választásokat rengeteg kritika érte. Pálffy akkor azt mondta, a választás lebonyolítása közben jelentkező  problémákról nem ők tehetnek. Akkor még úgy tűnt, Pálffy emiatt nem fog lemondani a tiszteletdíjáról.

Hirdetés

Az NVI elnöke a hvg.hu megkeresésére korábban azt mondta, "ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét” - mondta akkor a portálnak.

A leglátványosabb hiba kétségkívül az volt, hogy a voksolás napján összeomlott az informatikai rendszer, leállt az adatok frissítése, ráadásul, mint utóbb kiderült, erre lehetett számítani - emlékeztet a Zoom.hu.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Brexit: százezer magyar lélegezhet fel - vagy sokkal több

Brexit: százezer magyar lélegezhet fel - vagy sokkal több

A Brexit-után is maradhatnak Nagy-Britanniában az ott dolgozó magyarok, és a megszerzett jogaik túlnyomó többségét is megtarthatják. Hivatalos adatok szerint mintegy százezer magyar dolgozik a szigetországban, közülük több mint hetvenezren az elmúlt nyolc évben vándoroltak ki. A valós szám még ennél is jóval nagyobb lehet: korábban a magyar kormány 300 ezer „brit magyarról” beszélt.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38959.71-0.4%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?