Hirdetés

Váratlan fordulat: lemondott 1 millió forintos tiszteletdíjáról az NVI elnöke

2018. július 09., 11:12

Pálffy Ilona meggondolta magát.


Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egy levélszavazati borítékot mutat (Fotó forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

Egy miniszteri rendelet szerint járt volna a fizetésén felül 1 millió forint tiszteletdíj a Nemzeti Választási Irodát (NVI) vezető Pálffy Ilonának a tavaszi parlamenti választás lebonyolításáért, ám az elnök végül úgy döntött, nem veszi fel a neki járó összeget – közölte a Zoom.hu kérdésére az NVI.

Áprilisban a Privátbankár.hu is beszámolt arról, hogy a bénázásoktól nem mentes országgyűlési választások lebonyolításáért 1 millió forintos tiszteletdíj járt volna fizetésén felül Pálffy Ilonának. Ugyanakkor a választásokat rengeteg kritika érte. Pálffy akkor azt mondta, a választás lebonyolítása közben jelentkező  problémákról nem ők tehetnek. Akkor még úgy tűnt, Pálffy emiatt nem fog lemondani a tiszteletdíjáról.

Hirdetés

Az NVI elnöke a hvg.hu megkeresésére korábban azt mondta, "ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét” - mondta akkor a portálnak.

A leglátványosabb hiba kétségkívül az volt, hogy a voksolás napján összeomlott az informatikai rendszer, leállt az adatok frissítése, ráadásul, mint utóbb kiderült, erre lehetett számítani - emlékeztet a Zoom.hu.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus

Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus

A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40540.76+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?