Hirdetés
Hirdetés

Akad napi 10 tehetséges fiatal magyar vállalkozó

2013. június 06., 16:19

Koktélbárostól a bűvészig sok mindenki jelentkezett a Példakép-pályázatra. 5 millió a tét.

Már az első húsz napban meghaladta a kétszázat a Példakép Pályázatra jelentkezők fiatal vállalkozók száma. Az Év Példaképe címre és az 5 millió forintos fődíjra a gazdaság legtöbb szektorából és az ország minden részéből érkeztek pályázatok. Az elismert szakemberekből álló zsűri július végén választja ki azt az 50 Példaképet, akiket az ország is megismerhet.


A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.
A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.



A Példakép Alapítvány idén először meghirdetett pályázatára a kiírás óta eltelt 20 nap alatt több mint kétszáz olyan fiatal vállalkozó jelentkezett, aki saját tevékenységét példaképértékűnek és mások számára inspirálónak érzi. A pályázók között akad őstermelő, fodrász, virágkötő, színház- és rádiótulajdonos, webshop-üzelemtető, koktélbáros, bűvész, ékszerkészítő és innovatív IT-startup vállalkozó is. A jelentkező vállalkozók átlagéletkora 32 év, a nemek arányát tekintve pedig egyharmaduk nő, kétharmaduk férfi.

Kimondottan örülünk annak, hogy a Példakép Pályázatra az ország minden régiójából érkeznek a jelentkezők. Jó látni, hogy nemcsak a fővárosban működnek sikeres cégek, hanem például Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyének is vannak olyan példaértékű vállalkozásai, amelyeket fiatal tulajdonos üzemeltet – mondta a Példakép Alapítvány alapítója, Valentínyi Katalin.

A jelentkezők közül 12 tagú szakmai zsűri választja majd ki azt az 50 Példaképet, akik egy exkluzív kiadványban az egész országnak bemutatkozhatnak. A zsűrit az alapítvány úgy állította össze, hogy a befektetői, a banki, a tudományos, a marketing, valamint a kkv és a nagyvállalti szektor egy-egy képviselője is helyet kapjon benne annak érdekében, hogy a pályázatok elbírálásakor az eltérő szakmai szempontok egyaránt érvényesüljenek.

Hirdetés
A zsűri tagjai
Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke;
Nátrán Roland, a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Bizotsító Zrt. vezérigazgatója;
Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója;
Tóth Zoltán, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) igazgatósági tagja, az Euroventures Zrt. igazgatója;
Dr. Király Mária, az Axel Springer Magyarország operatív ügyvezető igazgatója;
Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely tulajdonosa;
Radácsi Pál, a Multeam360 Csoport ügyvezető igazgatója;
Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője;
Dobos Attila, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkára;
Bárány László, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Közhasznú Egyesület vezetésének tagja, a Master Good családi cégcsoport tulajdonosa,
valamint a Példakép Alapítvány kuratóriuma.



Kíváncsian várom a pályázatok értékelését, hiszen rendkívül sokszínű a jelentkezők köre. Az elbíráláskor nemcsak a pályázó vállalkozásának sikerességét, hanem személyes hozzáállását, kitartását, ambícióit is vizsgáljuk, és természetesen azt a hozzáadott értéket, amitől egy vállalkozást és egy fiatal vállalkozót példaképnek tekinthetünk” – fejtette ki Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója.

Az Év Példaképe elismerést és az ezzel járó 5 millió forintos fődíjat a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elnyert vállalkozó viheti haza, és szintén gazdára találnak majd a támogatók által biztosított értékes különdíjak is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Örülhetnek a magyarok – nagy dologra készülnek a cégek

Örülhetnek a magyarok – nagy dologra készülnek a cégek

10-ből 7 kkv tervez béren kívüli juttatást adni dolgozóinak, ami az egy évvel korábbi mélyponthoz képest hatalmas ugrás – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Jelenleg a munkába járás költségtérítése a legnépszerűbb, amit a 100 ezer forintig adómentesen adható készpénz és a 13. havi fizetés követ. A több éven át első helyen végző étkezési Erzsébet-utalvány ezzel épphogy lecsúszott a dobogóról.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35456.52-2.59%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?