Hirdetés
Hirdetés

Beruházási hitellel az erős KKV szektorért

2019. május 21., 11:55

A vállalkozások hitellehetőségeinek bővülése nagymértékben hozzájárul a KKV szektor fejlődéséhez, különösen, ha a konstrukciók előnyösek a szereplők számára. A Széchenyi Beruházási Hitel állami támogatással rendelkező hitelkonstrukció, amely segítséget jelent a kis- és középvállalkozások beruházásai és fejlesztést célzó projektjeinek megvalósítása során.

Ezért előnyös választás a Széchenyi Beruházási Hitel

Nem kérdés, hogy minden kis- és középvállalkozás igyekszik növelni az eredményességét, ehhez pedig a lehető legkedvezőbb megoldásokat keresik. Az állami támogatásnak köszönhetően a Széchenyi Beruházási Hitel kedvező kamatozást kínál, legyen szó akár vállalkozási célra vásárolt ingatlanról vagy tárgyi eszköz beszerzésről. A konstrukció gyors és egyszerű hitelbírálati eljárással rendelkezik, így sürgős tárgyieszköz-beszerzés esetén is megfelelő megoldást kínálhat.

A maximálisan igénybe vehető összeg 100 millió forint, ami akár középvállalatok számára is komoly anyagi segítséget jelenthet. A futamidő rugalmasan megválasztható, így az igénylő vállalkozás a számára legkedvezőbb ütemezés mellett dönthet. A lehetséges legrövidebb futamidő 13 hónap, a leghosszabb pedig 10 év, illetve 18 hónapos rendelkezésre tartási idő vehető igénybe.

Hirdetés

Kik számára elérhető?

A Széchenyi Kártya Programhoz tartozó beruházási hitel egyik nagy előnye sok más konstrukcióval szemben a kiemelkedőn magas állami támogatás. A hitelhez a Kormányzat 5 százalékos mértékű kamattámogatást biztosít, így a konstrukció méltán kedvelt a legalább egy teljes éve működő vállalkozások körében. Természetesen a lejárt hiteltartozás és köztartozás ez esetben is kizáró tényezőnek minősül.

További feltétel, hogy az igénylő a tervezett beruházás 20 százalékát képes legyen önerővel fedezni, a fennmaradó 80 százalék biztosításában nyújt segítséget a Széchenyi Beruházási Hitel. A hitelt folyósító hitelintézet számára a garanciaintézményi és a magánszemély kezességvállaláson kívül alapesetben a beruházás tárgya jelent biztosítékot. Ez a hitelbírálat során meghatározott egyéb feltételekkel egészülhet ki.

A Széchenyi Kártya Program eredményes és szükséges

A Széchenyi Kártya Program jelentős mértékben képes hozzájárulni a hazai kis- és középvállalkozások hatékonyságának növeléséhez. A KKV szektor eredményei a magyar gazdaság egészét meghatározzák, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy a szektor számára előnyös és tervezhető hitellehetőségek legyenek elérhetők.

A Széchenyi Kártya Program erőssége abban rejlik, hogy a vállalkozások javaslatai alapján időről időre alakítani tudják a program feltételrendszerét, folyamatosan keresik az igényelhető összegek maximumának emelési lehetőségét, mindemellett külön figyelmet fordítanak a fiatal vállalkozók segítésére, akik meghatározó sikereket érhetnek el a mikro- és kisvállalkozások piacán, itthon és külpiacokon egyaránt. A Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. fontosnak tartja a fiatal generációk ösztönzését a vállalkozások alapítására, illetve a családi vállalkozásban vállalt szerepük kibővítésére.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Miért nem gyengül az a fránya forint, ha mindenki azt várja?

Miért nem gyengül az a fránya forint, ha mindenki azt várja?

Miközben az MNB-nek hivatalosan nincs árfolyamcélja, a külföldiek már rég berendezkedtek arra, hogy a magyar jegybank folyamatosan a gyengébb szintek felé terelgeti a forintot. Mostanra úgy tűnik, belföldön is elfogadták az intézmények a folyamatot - ha azonban a grafikonok mögé tekintünk, azt látjuk, új szelek támadhatnak a devizapiacon. Külső szakértőnk jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX44603.48+0.8%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?