1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az Audi Hungaria Motor Kft. ismét sikeres félévet zárt. A győri vállalat több mint 1 millió motort gyártott június végéig, 10,7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

"Az Audi Hungaria számára a növekedés jegyében telt az első félév. Ezt bizonyítja a motorgyártás fejlődése és az új projektek megvalósítása" - idézte a közlemény Thomas Faustmannt, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatóját.

Az új járműgyár építési munkálatai jó ütemben haladnak. Jelenleg belső munkálatok folynak, s már telepítik a berendezéseket és a gyártósorokat. "A résztvevők következetes és céltudatos munkájának köszönhetően még ebben az évben elkészül az első előszériás jármű" – jelentette be Faustmann.



Felbőgtek a motorok

A motorgyártásban az első félévben közel 769 600 négy- és öthengeres Otto- és dízelmotor, csaknem 256 ezer hathengeres és több mint 13 500 nyolc-, tíz- és tizenkéthengeres erőforrás készült.

Júniusban szerelték össze a jubileumi, kétmilliomodik hathengeres dízelmotort. Néhány héttel később felavatták a kísérleti motorgyártó központ új épületét. Ennek révén egy tető alá került a kísérleti motorokkal kapcsolatos minden fejlesztési és gyártási tevékenység. Az Audi TT RS 2,5 literes, turbófeltöltéses FSI-aggregátját ebben az évben immáron harmadik alkalommal választották az Év Nemzetközi Motorjának (International Engine of the Year).

Az első félévben 21 569 jármű – ebből 10 042 Audi TT Coupé, 5 962 A3 Cabriolet, 3 479 Audi TT Roadster és 2 035 Audi RS 3 Sportback hagyta el a gyártócsarnokot.

Beruházások: 5 milliárdnál járnak

A vállalatnál az első félévben 300 millió euró értékű beruházást valósítottak meg. Ezzel a cég 1993-as alapítása óta az összberuházás értéke 5 milliárd euróra növekedett.

A foglalkoztatottak száma elérte a 8322 főt június végén. Tavaly ilyenkor a létszám 6.700 volt. A vállalat elsősorban az épülő járműgyárba, a motorgyártás területeire, a gyártástervezésre, a műszaki fejlesztésre, a kísérleti motorgyártó központba, a logisztikai területekre, a minőségbiztosításra és a szerszámgyárba keres a vállalat német nyelvtudással rendelkező magasan képzett szakembereket.

Nem dőlnek hátra

"Az első félévben elért növekedés ellenére a gazdasági körülmények és a nemzetközi piacok változásai a következő félévre vonatkozóan óvatosságra intenek" – vélekedett a közleményben a közeli jövőt illetően az ügyvezető igazgató.

Az anyavállalat is a nap folyamán tette közzé számait: a gyengülő autópiaci konjunktúra ellenére jól sikerült az első fél éve, a bevétel 16 százalékkal 25 milliárd euróra, a nettó nyereség pedig 34 százalékkal 2,3 milliárd euróra nőtt. A Volkswagen-leányvállalat abból profitál, hogy a drága márkák iránt változatlanul élénk a kereslet, elsősorban a tengerentúlon.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG