Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokat sikkasztó bűnbandát fogott az adóhatóság

2017. október 11., 10:05

Ekkora láncot még talán sosem hoztak létre adóelkerülésre, de ez sem volt elég.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint vádemelést javasoltak egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cégláncolat vezetőivel szemben. Az elsősorban vagyonvédelmi és takarítási feladatokra szerződött, 21 cégből álló láncot arra hozták létre, hogy elkerüljék az egymásnak kölcsönadott munkavállalók utáni közterhek befizetését. A munkavállalókat így ugyan bejelentették, de a járulékot és az áfát már nem fizették meg a dolgozók után, ezzel mintegy 4,5 milliárd forint kárt okozva az államnak.

Pest és Baranya megyében összesen 45 helyen tartottak házkutatást a hatóság emberei, a bűnszervezet két tagját kommandósok fogták el, egyikük luxuslakásában éles lőszerrel töltött fegyvert is találtak.  Az engedély nélkül tartott fegyver miatt a gyanúsítottat - a költségvetési csalástól függetlenül - a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A pénzügyi nyomozók a kár megtérülése érdekében bankszámlákat, üzletrészeket, ingatlanokat zároltak, motorcsónakot, nagy értékű luxus- és raliautókat, quadokat, lakókocsit, egy drónt, nagy értékű televíziót, futópadot, edzőtermi berendezéseket foglaltak le.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül

Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül

A nyaralóárak emelkedése az elmúlt egy évben évben lelassult - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb elemzéséből. Habár az árak valamelyest mérséklődtek, hatalmas eltérések mutatkoznak régiónként: akár 37 millió forint is lehet a különbség, attól függően, hogy az ország melyik felében található.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?