Hirdetés
Hirdetés

Néhány kattintással le lehet ellenőrizni a főnököt - nehogy bukjon az egész cég

2017. augusztus 29., 11:25
Cimkék
NAV
, adószám
, cégvezetés

Ha valakinek a múltjában sötét foltok vannak, de mégis rábízzák a cég vezetését, azzal az egész cég elbukhat - érdemes inkább előre ellenőrizni, nincs-e valami kizáró feltétel.

Ha valaki egy vállalkozás vezető tisztségviselőjeként, cégvezetőjeként, képviseletre jogosult tagjaként, többségi befolyású tagjaként vagy részvényeseként kíván tevékenykedni, nem árt tudni, hogy nincs-e valami olyan ok, ami kizárja ezt a közreműködést. Ha ugyanis valakit eltiltottak a cégvezetéstől, de mégis kinevezik egy ilyen posztra, akkor akár törölhetik is a társaság adószámát.

Ezt viszonylag könnyen megelőzhetjük egy ingyenesen beadható kérelemmel: a NAV ugyanis a 17TADRI elnevezésű nyomtatvány kitöltése és beküldése után a megadott paramétereket összeveti a nyilvántartásában szereplő adatokkal és az eredménytől függően kiállít egy igazolást arról, hogy nem áll fenn ilyen kizáró feltétel - vagy ha mégis, akkor elutasítja a kérelmet.

Hirdetés

Ha előzetesen kiderül valamilyen kizáró feltétel, úgy az bizonyos esetekben orvosolható lehet, még a cégbejegyzési eljárás megkezdése előtt. Érdemes tehát előzetesen ellenőriztetni azoknak magukat, akik vállalkozások tagjai, részvényesei vagy vezetői szeretnének lenni - javasolja a NAV.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös novemberi munkaerőpiaci kutatásából. Csakhogy így folyamatosan csökken a dolgozók motivációja is.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?