Hirdetés
Hirdetés

Tarifaemelést akarnak a budapesti taxisok

2018. február 07., 08:54

400 forinttal drágulna egy fuvar.

Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok Budapesten, az Erzsébet hídon 2016. május 17-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok 2016-ban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A budapesti taxisok arra számítanak, hogy már áprilistól emelhetik a tarifákat - mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A taxisok benyújtották javaslatukat a fővárosnak, és eszerint 10-15 százalékos korrekciót tartanának indokoltnak, egy mérsékelt alap-, kilométer- és várakozásidíj-kiigazítást. Ennek következtében egy átlagos fuvarért 300-400 forinttal kellene többet fizetnie az utasnak.

Több lett a kiadásuk

A díjemelésről és szerkezetéről a főváros dönt majd, a taxisok egyelőre nem kaptak visszajelzést. A legutolsó megbeszélésen abban maradtak, hogy ha a főváros újabb egyeztetést tartana szükségesnek, rövidesen találkoznak.

A jelenlegi tarifákat öt éve állapította meg a főváros, és a taxisok szerint azóta jelentősen nőttek kiadásaik, a biztosítási díjak például az idén 30-40 százalékkal emelkedtek, ezen belül a kötelező biztosítás 50-100 százalékkal nőtt. Az elmúlt években egyre több korszerű új autó került a taxisflottákba, amelyeket szakszervizekbe kell vinni - írja a napilap.

Hirdetés

Lejárt a türelmi idő, él a szigorítás

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35892.62+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?