Hirdetés
Hirdetés

Új járgányra nyergeltek a cigicsempészek – a kutyákat ez sem verte át

2017. október 02., 09:33

Vonattal próbáltak 11 ezer doboz cigarettát csempészni az országba, a pályaudvarig jutottak.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint egészen Budapestig, a Nyugati pályaudvarig jutottak a trükkös cigicsempészek, akik egy nemzetközi gyorsvonat hálófülkéjében kíséreltek meg 11 ezer doboz adózatlan cigarettát hozni Magyarországra. A NAV őrei kutyákkal vizsgálták át a vonatot, akik azonnal jeleztek: a cigarettákat 10 nagy utazótáskában, a hálófülkék ágyneműje alá rejtve találták, ezt közölte a NAV a Privátbankár.hu-val.

Hirdetés

Az ellenőrzést a Kijevből érkező Latorca IC vonaton végezték, a táskákban ukrán zárjegyes, illetve zárjegy nélküli, Rothmans Royals és Compliment Blue márkájú cigarettát találtak.

A vagonban egyedül tartózkodó kalauz azt állította, hogy nincs köze a dohánytermékekhez, azokat az utasok hagyták a vagonban. Az áruk értéke meghaladja a 11 millió forintot, a NAV ismeretlen tettes ellen, költségvetési csalás miatt tett feljelentést.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül

Szeretnél egy saját nyaralót? Megmondjuk, mennyibe kerül

A nyaralóárak emelkedése az elmúlt egy évben évben lelassult - derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb elemzéséből. Habár az árak valamelyest mérséklődtek, hatalmas eltérések mutatkoznak régiónként: akár 37 millió forint is lehet a különbség, attól függően, hogy az ország melyik felében található.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?