• Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

  • Privatbankár.hu Klasszis Díjátadó Gála 2016

Jelöltek a Privátbankár.hu Klasszis - Az Év Portfóliómenedzsere 2016 díjra és a
Dorsum Zrt. különdíj - Privátbankár.hu Klasszis - Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2016
díjra

Az Év Portfóliómenedzsere 2016 díjra jelöltek

Bebesy Dániel - Budapest Alapkezelő

2008. februárban csatlakozott a Budapest Alapkezelő csapatához, mint portfolió menedzser. 
2005. elejétől Milánóban a CIB anyabankjánál a Banca Intesa Sanpaolónál dolgozott, majd 2006-ban rövidebb ideig Londonban a feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzési osztály munkatársa volt.
Szakmai karrierjét 2003-ban a CIB Banknál kezdte, ahol régiós deviza- és kötvény-, valamint makroelemzőként dolgozott.
2004-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán, gazdaságpolitika mellék-szakirányán diplomázott.
2014-ben megszerezte a CFA diplomát.

Vállalati kötvény és kötvény piaci szakértő. Az általa kezelt magyar és külföldi befektetési alap állomány eléri a 120 mrd Forintot, ez mellett 50 mrd Forint nyugdíj vagyont is kezel. Dániel kezeli az immár három klasszis díjjal büszkélkedő Budapest Euró Rövid Kötvény Alapot és a magyar piacon egyedülálló Budapest Dollár Rövid Kötvény Alapot. 2015 október óta büszke, fiatal apuka.

Honics István - OTP Alapkezelő

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1996-ban,1999-ben megszerezte az EFFAS befektetés-elemző diplomát is, majd 2010-ben a CFA minősítést. Rövid ideig a Creditanstalt Értékpapír Rt. vagyonkezelési osztályán dolgozott. 1996-tól az OTP Alapkezelő Zrt. munkatársa, befektetési igazgatóként területe a hazai és közép-európai részvénypiac. A BÉT Innovációs díját megnyerő BUX ETF létrehozója.   2010 októbere óta az Igazgatóság tagja.

A BUX ETF mellett portfoliókezelői és elemzői csapatával közösen kezelnek feltörekvő piaci részvényalapokat, amelyek főként a közép-európai, orosz, török és afrikai piacokra összpontosítanak.

Horváth István - K&H Alapkezelő

Horváth István befektetési igazgatóként több mint 1100 milliárd forint vagyon, 33 aktívan kezelt befektetési alap és 73 intézményi portfólió kezelésének szakmai vezetője.

István szakmai pályafutását a bécsi Raiffeisen Capital Managementnél alapozta meg portfólió menedzserként, és részt vett abban a nemzetközi csapatban, amely az elsők között indított kelet-európai részvényalapot. 2003-ban igazolt a K&H Alapkezelőhöz, ahol az elmúlt évek során megtízszerezte az Alapkezelő vagyonát. Ezzel az Alapkezelő a második legnagyobb a hazai befektetési alap piacon, míg a vegyes alapok és a tőke- és hozamvédett alapok kategóriájában piacvezető lett.

A szakember 10 éve tagja a Budapesti Értéktőzsde Index Bizottságának, emellett aktívan szerepet vállal a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésében, így az ügyféltalálkozók és a médiaszereplések mellett aktív tagja a befektetői szakmai legelismertebb nemzetközi képzési programjának, a CFA Egyesületnek is.

Hosszú távon gondolkodását az is jól mutatja, hogy négy gyönyörű gyermek apukája.

Kovács Szilárd - Erste Alapkezelő

Több mint 20 éve foglalkozik alapkezeléssel. Hosszú pályafutása alatt kezelt kötvény, részvény, vegyes és ingatlan alapokat. Volt cégvezető, ahol megtanulhatta az alapok és alapkezelő működését és jogi szabályozását. Végül visszatért „az alapokhoz” és 2008 óta az Erste Alapkezelő portfolió menedzsere először az ingatlan alapnál, majd a kötvény alapoknál. Jelenleg több mint 300 milliárd forintnyi vagyont, alapot és egyéb portfoliót kezel.

Vezető kötvény és vegyes alapjai: Erste Kamatoptimum Alap, Erste Rövid Kötvény Alap, Erste Abszolút Hozamú Kötvény Alap, Erste Megtakarítási Alap és Erste Megtakarítási Plusz Alap. Ezek az Alapok az elmúlt években, kiegyensúlyozott, kiváló teljesítményükkel nyerték el az ügyfelek bizalmát.

Mérnök-közgazdász, családos, 3 gyerek apja.

Loncsák András - Aegon Alapkezelő

19 éve dolgozik a szektorban, ebből 9 évet az Aegon Alapkezelőnél töltött, jelenleg a részvényüzletág vezetője. Kezelt portfóliók a teljesség igénye nélkül:Aegon Alfa Származtatott Befektetési Alap (vezető portfólió menedzser); Aegon IstanBull Részvény Befektetési Alap; Aegon Közép-Európai Részvény Befektetési Alap. Elsősorban a kelet-közép-európai befektetési lehetőségekre fókuszál, azon belül is gyógyszer, telekom és média szektorfókusszal. Hobbi: hosszútáv futás (maraton, terepfutás), család.

Zsiday Viktor - Concorde Alapkezelő

Zsiday Viktor a Corvinus Egyetemen végzett, pénzügy szakon. 2000 óta kezel jellemzően globális makro megközelítéssel részvényportfóliókat. 2000 és 2008 között több pozícióban (elemző, portfóliómenedzser, részvénybefektetés osztály vezetője) is dolgozott az AEGON Alapkezelőnél, ugyanitt elindította el Magyarország első abszolút hozamú alapját. 2008-ban csatlakozott külső partnerként a Concorde ALAPKEZELŐHÖZ mint portfóliómenedzser. Jelenleg a Citadella származtatott abszolút hozamú alapot kezeli.

Döntse el, ki kapja a díjakat, adja le ön is szavazatát! >>

Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2016 díjra jelöltek
(35 év alatti portfóliómenedzserek)

Debreczeni Csaba - Equilor Alapkezelő

1982-ben született, a 2000-es évek eleje óta foglalkozik tőkepiacokkal. Tanulmányait a Károly Róbert Főiskolán, majd a Szegedi Tudományegyetemen folytatta, közgazdász vállalkozásszervező és pénzügy szakirányon. 2003-ban Országos Tudományos Diákköri Konferencia helyezettje a részvények kockázatáról szóló munkájával.

2012-ben csatlakozott az Equilor csapatához, ahol először az Alapkezelő indulásakor az Equilor Primus Alapok Alapjának kvantitatív modelljét, portfólió allokációs algoritmusát alkotta meg, majd az Alap kezelője lett. 2015-ben az Equilor Noé Nemzetközi Részvényalap modelljét dolgozta ki, valamint az Equilor Magnus alapkezelője lett.

Az Alapkezelőn belül a nemzetközi részvénypiaci, valamint kis- és közepes kapitalizációjú vállalatok elemzésért, a makrókörnyezet elemzéséért, valamint a kvantitatív stratégiákért felelős, továbbá a privatebanking.hu szerkesztője.

Dudás Máté - Erste Alapkezelő

2007-ben, a Corvinus Egyetem elvégzését követően az Erste Alapkezelőben kezdte pályafutását junior részvény portfoliókezelőként. A részvényeken túl több vegyes alap, nyugdíjpénztár és biztosítói portfolió kezelésében vett részt, 2008-tól 2012-ig az összes befektetési alap és vagyonkezelt portfolió devizakitettségét ő kezelte.
2012-ben részt vett az ERSTE Bank privát banki ügyfelei részére végzett direkt portfoliókezelés (DPM) kialakításában, majd 2012 végétől kezeli ezen portfoliókat. Az új (DPM) konstrukcióhoz tartozó alapokon (globális részvény, nemzetközi kötvény, alternatív) túl kezeli továbbá az Erste Stock Hungary Indexkövető Részvény Alapot, az Erste Abszolút Hozamú Eszközallokációs Alapok Alapját, az Erste Abszolút Hozamú Alapok Alapját, valamint vagyonkezelt intézményi portfoliókat.

Hosszú Ferenc - OTP Alapkezelő

A budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott 2006-ban befektetés-elemző és kockázatkezelő főszakirányon, illetve aktuárius mellékszakirányon. 2011-ben CFA vizsgát tett. 2007-től az OTP Alapkezelő Zrt.-nél termékmenedzser, portfoliókezelő. A hazai piacon egyedülálló módon aktívan kezelt, abszolút hozam stratégiát követő árupiaci alap, az OTP Föld Kincsei Alap portfolió kezelője, amely 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a Privátbankár.hu „Év Árupiaci Alapja” díját. Ezen felül az OTP Alapkezelő által kibocsátott tőke- és hozamvédett alapok mögöttes derivatív befektetéseit kezeli.

Pekár Dávid - Raiffeisen Alapkezelő

Pekár Dávid 2013-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakán. Ugyanebben az évben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő csapatához, ahol kezdetben a kockázatkezelési rendszerek kialakítása tartozott a felelősségi körébe, majd 2015-től portfólió menedzserként folytatta pályafutását. Jelenleg az alapkezelő közép-kelet-európai részvény stratégiájáért felel, illetve egy abszolút hozamcélú portfólió, a Raiffeisen Index Prémium Származtatott Alap kezelése is a feladata. Munkája mellett befektetések témekörben órákat tart a Corvinus Egyetemen.

Pintér András - Budapest Alapkezelő

Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem (volt Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem) gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte (ösztöndíjasként eközben a dániai Copenhagen Business School-on is tanult). 2004 nyarán az Inter-Európa Bank Elemzési Osztályára került makrogazdasági elemzőként. Itt a hazai és a nemzetközi makrogazdasági folyamatok mellett a devizapiac és a bankszektor elemzésével foglalkozott. 2006. márciusában csatlakozott az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, különös tekintettel az EMEA régióval kapcsolatos befektetési tanácsadási tevékenységre. A Budapest Alapkezelő Zrt.-hez részvény-befektetésekért felelős portfólió menedzserként 2008. júniusában érkezett.

A befektetés elemzői vizsgák közül az európai uniós EFFAS és VAP vizsgával rendelkezik. Szakértője a Közép-Európai részvény- kötvény- és vállalati kötvény piacoknak. Sikeresen kezeli a Budapest Paradigma Alapot, mely abszolút hozamú stratégiával működik. 18 mrd Forint magyar és külföldi befektetési alap, valamint 50 mrd Forint nyugdíjpénztári vagyon áll kezelése alatt, mely utóbbi Növekedési portfóliója kimagasló hozammal örvendeztette meg befektetőit.

Pálfi György - Aegon Alapkezelő

A Budapesti Corvinus Egyetem végeztem Tőkepiac és Vállalat szakirányon, majd az Allianz Alapkezelőnél dolgoztam 2 évig. 2009-ben csatlakoztam az Aegon Alapkezelő részvényes csapatához. Feladatom egyrészt a részvényalapok kezelése, ezen belül az Aegon Közép-Európai Alap, Orosz Részvény Alap, Lengyel részvény Alap. Részt veszek ezen kívül az Aegon Alfa, Smart Money kezelésében, valamint több kisebb alapot is kezelek, úgymint az Ózón alap, valamint Bessa alapokat. Új kihívást jelent számomra legújabb alapunk, az Aegon Maraton kezelése, ami egy aktívan kezelt vegyes, részvény fókuszú alap. 2009-ben az EFFAS, majd 2013-ben a CFA diplomát oklevelet is megszereztem.  Hobbim a terepfutás, szeretek hosszú távokat futni, leghosszabb versenyem 85km, tavaly és tavaly előtt is teljesítettem.

Alapvetően bottom up stratégiát követünk a legtöbb alapnál, főként a CEE régiós részvényekre, valamint orosz és török részvénypiacokra fókuszálunk. Ezt egészítjük ki a saját belső, stratégia modellünkkel, melynek segítségével hozzuk összhangba egyedi részvénybefektetéseinket a globális részvénypiaci jövőképünkkel.

Szőcs Gábor - Concorde Alapkezelő

Szőcs Gábor a Concorde ALAPKEZELŐ portfóliómenedzsere, 2006-ban, befektetési elemzőként kezdte pályafutását. Ő kezeli a Concorde Közép-európai Részvényalapot, a Concorde Nemzetközi Részvény Alapot (2009 óta) és a Concorde First Global Macro Fundot (2015 óta). Gábor értékalapú megközelítéssel a nyersanyagkapcsolt és közmű cégekre specializálódott, ezen iparágak részvényeivel kapcsolatban ad tanácsot az Alapkezelő által kezelt egyéb alapok esetén is. Gábor a Corvinus Egyetemen végzett, ahol 2009 óta rendszeresen tart órákat Alkalmazott Vállalatértékelés tantárgyban.

Döntse el, ki kapja a díjakat, adja le ön is szavazatát! >>

A Privátbankár.hu Klasszis - Az Év Alapkezelője 2016 díjra jelölt cégek

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
BUDAPEST Alapkezelő Zrt.
CONCORDE Alapkezelő Zrt.
ERSTE Alapkezelő Zrt.
K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
OTP Alapkezelő Zrt.
PIONEER Befektetési Alapkezelő Zrt.
RAIFFEISEN Befektetési Alapkezelő Zrt.