6p
A Spar és Interspar áruházak hétfőtől péntekig átlagosan 6:30 és 19 óra között, szombaton és vasárnap áruházanként eltérő idősávban tartanak nyitva a továbbiakban.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. valamennyi hazai Spar és Interspar áruházának nyitvatartását újragondolta a veszélyhelyzetre, illetve a megváltozott vásárlói szokásokra való tekintettel. Az üzletegységek hétfőtől péntekig átlagosan 6:30 és 19 óra között, szombaton és vasárnap áruházanként eltérő idősávban tartanak nyitva a továbbiakban. Az aktuális nyitvatartási rendről, a SPAR a honlapján lehet tájékozódni, áruházankénti bontásban.


Webshop – készpénzforgalom nélkül

A SPAR megváltoztatta a webshop működését is a kialakult helyzetre való tekintettel. A március 17-től leadott megrendelések kifizetése immár kizárólag előre, online lehetséges. Ezzel a lépéssel a Spar szeretné csökkenteni a kiszállító munkatársak és a vásárlók közötti személyes érintkezések idejét. A döntés nem vonatkozik a már korábban leadott megrendelésekre, azok kifizetése a vásárlók által korábban meghatározott módon történik.

A Spar arra kéri a webshop vásárlóit, hogy előre jelezzék a rendeléseik leadása során, ha egészségügyi okok miatt zárt területre kérnének kiszállítást, ugyanis a SPAR munkatársai veszélyeztetett területre nem léphetnek be.Fontos újdonság, hogy március 30-tól a SPAR Online Shop a megnövekedett rendelésszámra reagálva bővíti az igénybe vehető idősávokat. Hétköznapokon elérhetővé válik egy új időablak, mely a 22 és 23 óra közötti kiszállítást teszi lehetővé.

Mennyiségi korlátozások léptek életbe

A Spar a Magyar Kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel számos rendkívüli intézkedést hozott annak érdekében, hogy a lakosság élelmiszerrel történő ellátása folyamatos és kiegyensúlyozott legyen. A cég türelemre és együttműködésre kéri a vásárlóit a bevezetett mennyiségi korlátozások kapcsán, ezzel is segítve azt, hogy mindenki elegendő élelmiszerhez jusson. A webshop és áruházi vásárlások tekintetében:

• lédig termékek esetében 5 kg/termék,

• darabban értékesített termékek esetében 10 darab/termék a személyenkénti vásárlási mennyiségi limit.

„A Spar a beszállítóival együttműködve az elmúlt hetekhez hasonlóan most is mindent megtesz annak érdekében, hogy a megnövekedett keresletet kezelni tudja. Előfordulhat ugyanakkor, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet, emiatt a vásárlóink megértését kérjük. A Spar határozottan javasolja, hogy a lakosság ne halmozzon fel otthonában feleslegesen sok élelmiszert!”  – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Könnyítés az érintés nélküli fizetések esetében

A járványügyi veszélyhelyzetben történő könnyebb és gyorsabb fizetés érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra módosult a mai naptól. Ennek megfelelően csak a 15 ezer forintnál magasabb összegű vásárlások esetén kéri a bankkártya-terminál a PIN kódot a SPAR áruházakban is.  A Spar ugyanakkor szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy amennyiben az egymás utáni érintés nélküli tranzakciók száma eléri az 5-öt vagy az összegük a 150 eurót, a kártyakibocsátó bank köteles a vásárlót azonosítani, például PIN kódjának megadásával. Így esetenként előfordulhat, hogy a terminál a 15 ezer forintos limit alatt is csak PIN kód megadásával engedélyezi a tranzakciót.

Hűségjutalom a dolgozóknak

Nagyfokú elkötelezettségről és áldozatos munkáról tettek tanúságot a Spar munkatársai az elmúlt hetekben, amelyet az áruházlánc egy új juttatással hálál meg. A visszavonásig érvényes szabályozás szerint a Spar minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat számol el az áruházak, a logisztikai terület és az élelmiszertermelő üzemek munkavállalói részére, amit a havi bérrel együtt utal a bankszámlákra. A jutalmat a belépés napjától a kilépés napjáig a tényleges munkavégzéssel töltött órák mindegyikére folyósítják a munkatársaknak 2020. március 16-tól kezdődően visszavonásig. Mivel a koronavírus az idősek számára kiemelt kockázatot jelent, a Spar a 65 éves és idősebb munkavállalóit 2020. március 18-tól felmenti a munkavégzés alól, beleértve azokat is, akik idén töltik be 65. évüket. Az egészség megóvása miatt hozott intézkedés idejére a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő díjazás illeti meg a munkavégzés alól ideiglenesen felmentett SPAR munkatársakat.

Vásárlók és munkatársak biztonsága

A Spar megkülönböztetett figyelmet fordít a munkavállalói biztonságára is, és minden elvárható intézkedést megtesz a jövőben is. A Spar a dolgozók munkavégzésének segítése érdekében növelte a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítani tudja a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Valamennyi munkavállalója számára kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosít, s megkezdte az úgynevezett leheletvédő plexik telepítését a kasszáknál, amely egyszerre szolgálja a vásárlók és a munkatársak védelmét. Megkezdődött a padlómatricák kihelyezése is, amely segíti az egymás közti távolság betartását az áruházon belül.

A cég számára kiemelten fontos a vásárlók kényelme és biztonsága, és minden elvárható intézkedést megtesz nem csak most, de a jövőben is. A Spar megnövelte a saját fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseinek mennyiségét, s az áruházakban továbbra is rendkívül alapos a takarítás.

A Spar az alábbi kérésekkel fordul vásárlóihoz országszerte:

- Vásárlás közben is fordítsanak figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is, amelyek szerint a kiskereskedelmi üzletekben tartózkodva a vásárló ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel!

- Kérjük, kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját! Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökükkel, vagy zsebkendővel, majd a lehető leghamarabb dobják be a zsebkendőt egy zárt szemetesbe! Az áruházban ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az ott tartózkodókra vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!

- Javasoljuk, hogy lehetőleg ne a csúcsidőszakban jöjjenek vásárolni!

- Ajánljuk az egyedül történő vásárlást!

- A gyermekeket lehetőség szerint ne vigyék magukkal vásárolni! - Idősebb vásárlóink kérjék – lehetőség szerint – a környezetükben lévő fiatalok segítségét a bevásárlás tekintetében, és ne hagyják el otthonukat, ha nem muszáj!

- A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál padlómatricákkal segítjük vásárlóinkat az egymástól történő távolság megtartásában. Kérjük, hogy tartsák meg az előírt távolságot!

- Minden, eddig csomagolatlanul értékesített kenyeret a Spar és Interspar áruházakban mostantól csomagolt formában kínálunk. A válogatható friss árut puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatják a terméket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Magyar Péter szerint gusztustalan leszámolás, amit vele és Varga Judittal művelnek
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 18:04
Együtt tartja áldozhatnak magát volt feleségével.
Közérdekű Szavazzon! Magyar Péter csalódást, vagy örömöt okozott inkább?
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 09:49
Magyar Péter lázban tartja a közvéleményt. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ön mit gondol!
Közérdekű Képgaléria: Magyar Péter megint az utcákra hívta az embereket, és ez csak a kezdet
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 09:26
Néhány óra alatt is észrevehető tömeget tudott mozgósítani. 
Közérdekű Magyar Péter nem hagyja, hogy eltussolják az elmúlt 30 év legnagyobb politikai botrányát
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 19:07
Kedd reggeli meghallgatása, valamint a nyilvánosságra hozott hangfelvétel után este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívta a követőit.
Közérdekű A főügyészség szerint fizikai képtelenség iratok eltüntetése, átírása
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 16:16
Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvétele után a Központi Nyomozó Főügyészség reagált a felvételen elhangzottakra. 
Közérdekű Kőkeményen betett a kormánypártok támogatottságának a kegyelmi botrány
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 15:51
A kegyelmi botrány, illetve az elmúlt hónap egyéb, jelentős belpolitikai eseményei március elejére jelentősebb arányú felnőtt politikai gondolkodását mozgatták meg – ez derül ki az IDEA Intézet 2024 március elején, tehát még Magyar Péter mozgalmának alapítása előtt elvégzett felméréséből. Az utóbbi években szinte megszokottá vált, hogy a pártoktól eltávolodó szavazók jellemzően a bizonytalanok táborát növelték, 2024 márciusában ez hosszú idő után nem így volt. Az „egyéb” (a kérdőív szavazólapján nem szereplő kisebb, vagy még nem is létező) pártokra szavazók aránya a korábbiakban szokatlan módon, legalább 100-150 ezer fővel növekedett. 
Közérdekű A nap képe: így figyelt ma Magyar Péterre Magyarország
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 14:27
Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen volt ma délelőtt meghallgatáson. 
Közérdekű Lemond valamelyik kormánytag? - kérdeztük a Miniszterelnöki Kabinetirodától
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 14:12
A Magyar Péter által közzétett hangfelvétel alapján tettük fel a kérdéseket.
Közérdekű Karácsony Gergely: maffiaállam
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 13:23
A főpolgármester szerint aki ennek a rendszernek a működésében részt vállalt, ahhoz asszisztált, nem szabad visszaengedni a városvezetésbe.
Közérdekű Magyar Péter kedd estére tüntetést hirdetett
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 13:09
Ügyészségi meghallgatása után jelentette be. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG